Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TERRANO 1 - 2.4i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TERRANO 1 - 2.4i

Здравейте на всички .

Най накрая и аз се сдобих с NISSAN TERRANO 1 скоро ще постна и снимки много ми харесва джипчето но трябва да го постегна малко и затова искам да ви попитам дали можете да ми помогнете с малко информация ?

1.-Трябва ми диагностик или просто някой който е на ТИ с тези двигатели да го погледне, двигателя работи на много високи обороти на място 1500-1600 rpm.
    2.-Разхода ми е жесток 17-18л-извънградско 90-100км/ч
    3.-Ще слагам LPG - но искам да стегна двигателя защото не работи равномерно всичко останало е в перфектно състояние.
    4.-Дори от Ауспуха мирише на бензин явно нещо центровката не е на ред или свещи просто не знам ще се радвам на всеки ваш съвет.

Благодаря предварително !

До: TERRANO 1 - 2.4i

Наистина не е наред нещо щом толкова гори.И си прав че първо трябва да го оправиш и тогава на газ.Имам съмнение че е ламбда сондата,но по добре в сервиз.Едни от единствените(да не се сърдят колегите със сервизи-нищо против тях) са мисля,че бяха в Драгалевци.Там е оторизирания сервиз за Нисан и там имат компютъра който диагностицира всичко.Брал съм ядове затова споделям опит.Ако някой друг от този форум ти предложи помощ(сервиз) ще е още по-добре защото със сигурност ще е сериозен човек.

Коментар

То за помощ ... добре, ама от къде е колегата ..??
      Да не се окаже че пише от Малта, като Lany ...
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

София !

Коментар

Преди няколко дни го оставих в един доста голям сервиз в София за диагностика на ДВГ на другият ден отидох да си го взема а те ми казват,че нищо неможели да направят понеже не бил инжекцион ами някакъв си карбуратор с електрическо ........ нещо си там .
          Само дето се разкарвах от Банкя до сервиза.
          Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем тук ?

Коментар

Прекалено високи обороти на празен ход + подобен разход ми намирисва на "прикрит" проблем. Да не си на 3 цилиндъра ?
            При работещ мотор вади една по една лулите от свещите (но внимавай - вадиш, връщаш после на място и тогава вадиш друга !!!). Ако при извадена лула оборотите на мотора не се променят - значи този цилиндър не работи по някаква причина (свещ, кабел към нея, неплътни клапани, загуба на компресия и т.н.).
            Не знам дали това е модел с карбуратор с ел. клапан за обогатяване - ако е така мисля нов клапан струва 120-тина лева нов оригинален и решава проблема (но ако е така няма логика за високите обороти на празен ход - а и ще имаш доста пушеци от пре-богата смес от аспуха!).

Обслужен ли е мотора ? Свещи, кабели, проверил ли си компресията с уред ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X