Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ЛСД диференциал на Терано и ГТП.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ЛСД диференциал на Терано и ГТП.

Здравейте. Днес карах джипа за втори преглед откакто е при мен. Първия беше в КАТ, като го регистрирах, а тогава нито знаех, нито имах време да гледам как завъртат валовете като пробват спирачките.
    За предния мост е ясно, като е изключено двойното е лагерна количка и няма проблем, отзад обаче нали са с ЛСД диференциал и трябва да е по-особено. Казах днес на момчетата на валовете, че е такъв диференциала, а те ми казаха, че няма проблем и ще го завъртят като постоянно зацепено 4х4 което аз си обяснявам единия вал, че върти в едната посока едната гума, а другият в обратната другата. Не се замислих много там, тестваха колата и си тръгнах,след което се замислих, че правилния начин е щом дифа е с някакъв вид блокаж, е правилно да се завъртят и двете гуми в една посока, а не в различна както при мен. Четох доста из форумите, но никъде не намерих отговор дали е възможно да се почупи нещо ако се завъртят двете колелета в различни посоки и това не ми дава мира сега. Никакви шумове не се чуха докато беше на валовете колата, после като я карах до вкъщи макар и за кратко растояние нямаше също шум, вибрации или каквито и да е било изменения от нормалната работа на диференциала.

От: Въпрос за ЛСД диференциал на Терано и ГТП.

Привет, колега!
    С автоматичен или ръчен режим си за превключвате на 4х4?
    Доколкото знам Тераното е парттайм, така че няма драма. То се проверява като обикновена кола.
    Изпратено от моят TINATRADE с помощта на Tapatalk
    Марин Райковски

Коментар

Ако ти работи LSD няма как да завъртиш гумите в различна посока,освен със сериозно усилие.
      "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
      0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
        Ако ти работи LSD няма как да завъртиш гумите в различна посока,освен със сериозно усилие.
        На ръка да , ама на валците - въртят . И е мн. вероятно да олабят лсд-то . То не че има някаква полза от него като затъне някъде колата , ама се води екстра .

Коментар

Караш си колата на ГТП и ако те питат им казваш да я проверяват като обикновена кола. Това е. Това с изключено 4х4.

Относно усилието за превъртане на LSD-то - в заводско състояние превъра на около 400Nm, което за валците е едно голямо нищо и така трябва да бъде. А дифа ти не е в заводско състояние - тоест в добрия случай очаквай нещо под 300, реално около 200, ако изобщо работи.

Колкото до ефекта от LSD-то - ефект че има - има, но обикновено е много под очакванията на собственика. Ама то и с твърдия блокаж често така се получава - вика се по-голям трактор после.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки има ли вероятност от това въртене в различни посоки да се потроши нещо вътре. Иначе си работи ЛСД-то ми, дори го пробвах преди малко нарочно.

Коментар

Миниатюрна. Но трябва предварително да не е било в цветущо състояние и/или да е с неправилно масло. Едно продължително буксуване в гората с едната гума може и повече да го натовари, а те изкарват с години.

Карай ди колата и не я мисли. При проблем със заден диф или LSD отявлено ще разбереш че започва проблем достатъчно преди да дойде истинския такъв. Ако няма неестествени звуци и се движи нормално просто карай.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На моето Митсубиши с муфа и LSD, когато съм го карал на ГТП са въртели колелата в различни посоки.
                Скоро го проверявах с теста за LSD, при завъртане на едното колело, другото се върти в обратната посока. Дали от прегледите се е скапало нещо или по-вероятно от годините, не мога да кажа.
                И все пак за информация, в моя случай и ако съм с изправно LSD, как трябва да се тестват задните спирачки?
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

"Специалното" тестване е за автомобили, които нямат режим само предно или само задно, а са с някаква форма на постоянно 4x4, като в твоя случай с муфа, което не може да се изключи.

LSD брой че нямаш. Причините може да са много - километри, кофти масло, проникване на боклуци...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Карай ди колата и не я мисли. При проблем със заден диф или LSD отявлено ще разбереш че започва проблем достатъчно преди да дойде истинския такъв. Ако няма неестествени звуци и се движи нормално просто карай.
                    Днес отново тествах колата по черен път, всичко си е нормално.
                    Спарки още веднъж благодаря, златен си!!!!!!

Коментар

Натоварването на ЛСД от валците е по-малко отколкото обикновен обратен завой с 15км/ч. Не могат да ви го счупят - не и ако на ход е стигнало до пункта за ГТП.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X