Здравейте колеги, искам да споделя как ,,излекувах" скъсания маншон на скоростния лост, от известно време намирисваше на диференциално масло и днес го отворих. Попитах тук там в магазините за авточасти но отговора бе отрицателен, сетих се за магазина за руски авточасти/ имам и УАЗ-452/и маншона за скоростна кутия за ЗИЛ или ГАЗ заспа,малкия диаметър на маншона е маалко по голям но го компенсирах и кабелните връзки/свински опашки/приключиха всичко.Та срещу 5 кинта проблема е решен./Забравих да спомена че защитната гума/маншон/ на тунела над скоростната кутия отвора за лоста е по голям и с малко заиграване се нахлузва така че новия маншон от споменатата марка по издутата му част да излезе отгоре и да няма достъп на вода еветуално. Успех на всички!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Maншон за скоростния лост на Терано2
Свий
X
-
От: Maншон за скоростния лост на Терано2
Първоначално публикуван от dmitev Преглед на мнениеЗабравих да спомена че защитната гума/маншон/ на тунела над скоростната кутия отвора за лоста е по голям и с малко заиграване се нахлузва така че новия маншон от споменатата марка по издутата му част да излезе отгоре и да няма достъп на вода еветуално.
Дано гумата на руския тампон е качествена и да изкара дълго, че изначално не ги бива много руските гумени изделия, особено ако не са за първоначално вграждане. При нужда ще опитам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНа тия след 2000-та по принцип така си се прави. Или поне аз така го правя. На тия преди 2000-та обаче не е така - горния маншно си стои над долния и е с малък диаметър, доколкото помня. Но то за да не мирише и да не влизат гадости в кутията важното е долния да е в ред.
Дано гумата на руския тампон е качествена и да изкара дълго, че изначално не ги бива много руските гумени изделия, особено ако не са за първоначално вграждане. При нужда ще опитам.
колкото откара все е файда. В крайна сметка ко му плащаш едни пет кинта и решаваш проблема!
Коментар
-
И ти си прав. Ама достигането до него, смяната и обратното монтиране на всичкото капаци и пластмасарии предпочитам по възможност да го правя по-рядко.
Впрочем на "новото" ми терано маншона се беше извадил откъм скоростите, но не съм забелязал да мирише, макар около него да имаше някакво дребно омасляване.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнениеУсеща се хубаво на леко отворени предни прозорци"NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
Коментар
-
Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнениеЯвно това си им е някакъв конструктивен дефект.Три Теранота съм карал и при трите се усеща при отворен прозорец.Маншон здрав,гърнета здрави,но пак го има и то при спускане на празен ход.затвориш ли прозореца всичко изчезва
Майтапа на страна, ама на автомата маслото май не мирише на чесън. Да не се окаже, че е от другаде?
Аз между другото не усещам мирис на трансмисионно масло. Може би защото при мен намирисваше до скоро на нафта. Но си смених маркучите между дюзите. Сега ще дебна.
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
А не не говоря за миризма на масло,просто при спускане мирише на изгорели газове понякога,само при отворени прозорци,като че ли има значение и надморската нисочина."NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
Коментар
-
Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнениеА не не говоря за миризма на масло,просто при спускане мирише на изгорели газове понякога,само при отворени прозорци,като че ли има значение и надморската нисочина..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар