Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омазнено барабан на Нисан Терано 2001година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Омазнено барабан на Нисан Терано 2001година

Днес реших да сменям на тераното задни накладки понеже сутрин чувах скърцане отзад но ме посрещна изненада.Накладлоте се оказаха с една идея с повече феродо от новите но на задно дясно колело имаше доста омазнено от масло примесено със метални стружки.Пролагам снимки да кажете лагер ли е или друго.
    Прикачени файлове
    0 8 76 36 8 542

От: Омазнено барабан на Нисан Терано 2001година

Семеринг на полуоската.За стружките незнам.Отвън са не от лагер според мен.

Коментар

Оказа се и скъсано жило на ръчната,може жилото да е търкали някаде но много ме съмнява да е направило чак стружки.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Емиле , нали не си представяш стружки , минали през семеринга.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Стружките са или от барабана или от нещо което се е трило в полуоската,ако някоя част ти се струва съмнително лъскава и чиста - от нея са.Прекарай го хубавао с обезмаслител и провери отдушника на задния мост,може да ти се размине смяната на семеринг.

Коментар

Колега,извинявам се че пиша в твоята тема,но аз го имам същия проблем и се налага смяна на семеринг.Ако си го сменил сподели как става,как се избива полуоската?Или ако някой колега е сменял моля да сподели? Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
              Стружките са или от барабана или от нещо което се е трило в полуоската,ако някоя част ти се струва съмнително лъскава и чиста - от нея са.Прекарай го хубавао с обезмаслител и провери отдушника на задния мост,може да ти се размине смяната на семеринг.
              А в снимките добре ли гледА ?
              казваш в няколко теми , че им разбираш на железата...
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Tosland Преглед на мнение
                Колега,извинявам се че пиша в твоята тема,но аз го имам същия проблем и се налага смяна на семеринг.Ако си го сменил сподели как става,как се избива полуоската?Или ако някой колега е сменял моля да сподели? Благодаря!
                Разглобяваш и разкачваш всичко, докато стигнеш до главината, развиваш четирите гайки към номер 9 и избиваш цялата главина, лагер, полуоска навън
                Вадиш семеринга от полуоската (21) и слагаш нов. Ако проблема е само в семеринга, събираш, без да разглобяваш към лагера. Аз сложих срмеринг по размер, без канали за посока, нямах време и още държи. Има и един тънък семеринга м/у главината и ръкава, аз използвах стария. При монтажа на полуоската в дифа, без чукане и блъскане, повдигни страната с шлиците и ще влезне в дифа. Надявам се да съм бил полезен.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20180718-081957.jpg
Прегледи:1
Размер:400.9 КБ
ID:5794564

Коментар

Семерингите са 2 - един за маслото (вътрешния) и един за греста на лагера (външния). При положение че е започнало да тече масло чак отвън, редно е да се сменят и двата. Лагера работи с грес, не с масло. И се регулира, впрочем.

Това ако е сигурно че тече масло, а не спирачна течност от цилиндърчето де...
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Семерингите са 2 - един за маслото (вътрешния) и един за греста на лагера (външния). При положение че е започнало да тече масло чак отвън, редно е да се сменят и двата. Лагера работи с грес, не с масло. И се регулира, впрочем.

Това ако е сигурно че тече масло, а не спирачна течност от цилиндърчето де...
                    Абсолютно точно

Коментар

Откакто съществува задното предаване с цял мост, съществуват и само тези две причини за омасляване/омазняване на спирачните барабани - диференциално масло или спирачна течност. Диференциалното масло може да тръгне и без да е прецакан семеринга ако отдушника е затапен с нещо - гняс от несменявано масло или кал.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        А в снимките добре ли гледА ?
                        казваш в няколко теми , че им разбираш на железата...
                        Не съм прочел мнението на колегата,че има скъсано жило на ръчната.И все пак мисля,че съм го насочил правилно,стружките са именно от нещо,което се е трило по гърба на полуоската.Само че освен стружки колегата има и теч,а цилиндърчето изглежда сухо,за това съм го посъветвал да провери и отдушника,не разбрах от всичко написано какво не ти хареса?

Коментар

Благодаря,за информацията! Семеринга е сменен.

Коментар

А отдушника провери ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X