Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлични повдигачи Терано 2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлични повдигачи Терано 2.4 бензин

Здравейте. От известно време имам проблем с хидравличен повдигач, който не чука постоянно, а когато си поиска от време на време. Чукането обаче е доста силно и искам да го отстраня, за да не направи по-големи щети. Имам два въпроста относно това. Първият е как да се разбере кой е проблемния повдигач. Има ли значение дали колата ще се отвори в момент в който двигателя е чукал или не? Вторият е подлежат ли тези повдигачи на отваряне и почистване, защото нови няма никъде, освен някакви уж оригинални на по 100 и кусур лева бройката които идват за 2 седмици,та ми се иска след локализирането на проблемния(4 вида са) първо да пробваме с почистване и после да се поръчва ако трябва.

От: Хидравлични повдигачи Терано 2.4 бензин

Масло сменял ли си? Ако да с какво?

Коментар

Маслото е оригинално Нисан 10/40 с добавка CeraTec на Лики Моли. Единствено не можах да намеря маслен филтър с клапан като го сменях и е с обикновен без, но не вярвам да има значение това.

Коментар

Не съм сигурен колко е оригинално това масло, ако искаш пробвай с хубаво масло от база 4 или 5, марки AmsOil, Red line или Royal Purple. Сложи му една истинска синтетика на тоя мотор, със сигурност ще го почисти. Ако пак чука разглабянето е лесно с незнаен финал. Тоя мотор не е ли с верига, ако да, да не би да е от нея?

Коментар

С верига е но чукането не е от нея. Просто си е повдигач, като шевна машина. Тези масла които предлагаш с какъв вискозитет са и от къде могат да се купят, ако имаш линк към онлайн магазин ще съм благодарен. Двигателя е на реални 281 000 тази синтетика няма ли да я гори?

Коментар

Ми то да ти кажа на пазара в България масово се предлага база 3, дето са си минерални + добавка и като добавката се прецака на 4-5к почва да ти го пипа. Разгледай субару форума, там са маняци на тема масла, че те субарата си искат качествени консумативи (нали са боксери) та има един двама, които се занимават да вкарват тия марки. Аз от 3-4 дни само за това чета и ще се свързвам с тях, че ми писна с тия ментаци. Това че мотора е на много км. и не трябва да сипваш хубаво масло е мит!
            Последно редактирано от tabu_bg; 12-06-18, 21:26.

Коментар

Колега, ако отваряш капака на клапаните, заради въпросните повдигачи можеш да провериш и дали тръбичката, която маже гърбиците на вала с масло не е позапушена. Не знам при Тераното как е, но при БМВ Е36, с прословутия двигател М40, проблеми с износването на разпределителния вал и тракащи повдигачи често идват от недобро мазане, поради запушване на някои от отворите на тази тръбичка.

Коментар

Няма повтарям няма масло което да е способно да почисти тия повдигачи. Който е отварял,ще разбере. Повдигача се разбира когато се отвори капака на клапаните и с гаечен ключ се превърта разпределителния вал. След това за всеки цилиндър се проверява дали има луфт. Сложно ми е да го обясня. Тия хидравлични повдигачи се разглобяват и почистват. Но за разглобяяането на 12 такиваможе да ви отнеме от 1 до 12 дена. Много е гадно.

Изпратено от моят Moto E (4) Plus с помощта на Tapatalk
                Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

И на мене ми се виждат доста различни от традиционните..... Някой да знае морга която да продава двигатели на части? От всички на които звънях до сега нито една не предлага разглобени двигатели.
                  Damyan82 можеш ли да обясниш малко по подробно как се разглабят повдигачите? Номера с парцала няма да стане при тях ми се струва.
                  Последно редактирано от rreessoo; 13-06-18, 07:07.

Коментар

Повдигачи като оригинална резервна част няма. Продава се цялата кобилица, на цена около 25-30 долара в Дубай.

Кобилиците са 4(четири) вида, и във всеки мотор има от всичките. По 4 от единия вид (13257-40F06), 4 от втория вид(13257-40F07), 2 от третия вид(13257-40F16) и 2 от четвъртия вид(13257-40F17). Не съм сигурен че номера го има на самата кобилица, но мисля че трябва да има поне частичен такъв.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1325740F06.jpg
Прегледи:1
Размер:110.2 КБ
ID:5791790

Кавалите е абсурдно да са запушени, освен ако не си карал с някакъв абсолютен боклук и то дълго време.

Маслен филтър слагай MANN или MAHLE. Сипи му една синтетика 5W40 и покарай с надеждата с новия филтър и масло да се оправи. Ако не - или нови, или от морга, но като взимаш кобилица трябва да е от същия клапан на същия цилиндър, за да си сигурен че е правилната стане. Не знам обаче кой ще ти продаде една кобилица на старо.

Звънни на Patrol fen от форума да видиш каква цена ще ти даде.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки благодаря. Правилно съм се ориентирал значи,и аз ги изкарах че са 4 вида и има от всички в мотора в зависимост от реда на цилиндъра и това дали е за изпускателен или всмукателен клапан. Цената по магазините за часто е в зависимост от вида на повдигача(кобилицата) и е от 70 до 130 лева за брой. Ако разбера кой е, дори и два да сменя не е някакъв проблем, но всичките става много голяма цифра и е просто немислимо. Колата втори ден е при майстора и той я кара за да може проблемния повдигач да зачатка, но по закона на мърфи работи идеално, защото явно се е уплашила от него.
                      Мадло 5 на 40 няма ли да е малко тънко за този мотор който е почти на 300 000 километра.?Страх ме е да не стане по зле с него? Като марка съм се насочил към Addinoil добри отзиви чух за него и най-важното е че не е известна масова марка и има по малко ментета.

Коментар

Маслото е W40 и в двата случая. От тая цифра зависи колко е "тънко". Цифрата след "W" то е за вискозитета в работен режим. Разликата е че пулната синтетика при студен двигател е по-рядко, и това е за добро. И всичко останало му е по-добро, чистенето включително, и ще качва по-бързо след палене, комбинарано с качествен филтър (казах ти какъв).

Не е важно двигатела на колко колометра е, а как е каран и обслужван. Като нищо можеш да намериш такъв на по-малко километри, но по-уморен от твоя.

За цената - казах ти на кой да звъннеш. В Дубай цената е между 21 и 31 долара. Цена от 130лв е абсурдна.
                        Последно редактирано от sparkybg; 13-06-18, 11:59.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пак повтарям, стига с тия глупости, че на стар двигател като му сипеш синтетика и щял да я гори! Няма такова понятие "тънко" масло, или ако има то не е свързано със вискозитета... и това масло не знам кои ти го е похвалил, ама ако си тръгнал да слагаш от тези, сложи Motul 8100 x-cess 5w-40 най-бива от БГ пазара.

Коментар

Сега се чух с майстора, за два дни колата така и не се е разчукала. Сега ще я взема и ще сменя маслото с 5/40 и филтър какъвто каза Спарки. За маслото ще огледам и ще решавам на момента.Въпрос към Спарки, ти с какво масло караш твоите машини?

Коментар

Мотул 5W40, всичките. Само в момента съм с BARDAHL и на двете, за проба. Бензиновата фероза - също. Само на ФОбията е 5W30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X