Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой размер гуми ще влязат и повдигнат максимално тераното ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой размер гуми ще влязат и повдигнат максимално тераното ?

Здравейте,искам да попитам имащите опит кой е максималния размер на АТ гуми който ще се съберат във лифтнато терано 3D 2004 год. с цел да го доповдигнат още освен лифта ? И по точно ще влязат ли 235/85/16 и ще се чувства ли добре с тях и или кой ще е най добрия размер ???
    Nissan Terrano 3.0 DI turbo

От: Кой размер гуми ще влязат и повдигнат максимално тераното ?

Според мен най-оптималният размер гуми е 265/75R16 за лифтнато терано без да натоварва нищо по окачването.Аз на моето съм карал максимално с 265/70R16(31), но то няма лифт.Гледам клипове по тубата че ги карат с 32,33 инча,но не знам дали нямат други промени,че с такива гуми каретата стават консуматив.
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

С повече от 31-ци трябва да хващате флекса. Това дори и върху оригинални джанти с офсет +25. Върху паджерови джанти с офсет +15 влизат на косъм, а при нулев офсет вече трабва да хванете поне големия чук за едно ръбче на подкалника.

265/70/16 е максималното, което се побира без интервенции по ламарините.

С 235/80/16 освен че най-вероятно няма да се поберат (или ще са съвсем на косъм върху оригиналните джанти), щото са 32-ки, ще изглежда и хипер смешно като каляска.

ПП: И понеже гледам че те тресе ентусиазма, читав лифт на окачване излиза 2 бона, ако с торсиони - 2.7 бона. Гумите още 1000-1200, на джанти 16-ки може и малко отгоре.

Като тръгнеш да го правиш на парче излиза още по-скъпо.

Та добре си прецени какво искаш и за какво ще го ползваш, щото маймуни с трици трудно се ловят.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги имам един въпрос от чисто любопитство и се извинявам, че цапам темата. Виждал съм терано 2.7 с 35ци силвърстоун екстрийм и дори се караше доста честичко и градско. Та въпроса ми е как понасят тези гуми на тераното, понеже на мен ми се струва доста не надеждно.

Коментар

Никак не понасят, особено на предницата. Дори 33ки не понасят без сериозни интервенции.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за мненията и да запалил съм се да го повдигна максимално и да е както трябва, че ще го ползвам за балкана(Родопите) за лов и по малко градско из Плд.
            Мисля да ходя до оф-роуд центъра Gladiator тук в Пловдив да видя как са цените и офертите там, те гледам че работят с окачване ОМЕ но не намирам много отзиви за него из нета.

Коментар

А за гумите ще се пробвам с 265/75r16 пък ако не стане ще са както Спарки казва 265/70r16, а и още нещо да попитам, че гледам в някой сайтове много ги хвалят тези подложките-шайбите за повдигане на джипа та ми е интересно колко са удачни и вообще като цяло вършат ли работа?

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян 1 Преглед на мнение
                Благодаря за мненията и да запалил съм се да го повдигна максимално и да е както трябва
                Горе ти казах - приготви си между 2 и 3 бимберици, в зависимост от това какво искаш. От Гладиатор може и повече. Това само за окачването.
                Предни горни лифтови носачи няма от къде да купиш. Без тях губиш едни 2см повдигане отпред, и си оставаш с кекавите фабрични такива. Може и да ти предложат подложки за там - откровена глупост - стават още по-кекави.

Подложки за пружините хвалят, защото се правят за под 50 кинта, а нови пружини са над 400.

265/75/16 с абсолютна сигурност НЯМА да влязат без поне да огънеш ръбчето на подкалника, и то върху оригиналните джанти.

Коментар

Ясно значи ще са 265/70r16, а иначе за окачването там някъде + - два бонбон �� и както каза ти ще е trail мaster, само от къде да се поръча.... и тези предни горни носачи???
                  Благодаря за инфото, че за невежа като мен е цена всяка информация

Коментар

Сега говорих с Гладиатор и ми дадоха цена със подсилени торсиони, предни за дни амортисьори и за дни подсилени пружини на ОМЕ заедно с монтажа и баланс стенд при тях на цена 2700 лв. всичко със 3 год. гаранция. Само не знам това окачване ОМЕ как е....... те ми казват, че е най-доброто но нали защото те го предлагат или е така наистина???

Коментар

Ако цената те устройва, може би е по-добро от TrailMaster (амортисьорите е почти сигурно че са по-добри). Това че е с торсиони е още по-добре, а и това че си поемат монтажа и гаранцията - пак така, особено за хора като теб, дето още не са в час с нещата.

...пък за носачи после ако прецениш. Аз ги правя, ама и без друго поне още месец няма да смогна. Много ме нападнаха тая година и не смогвам.
                      Последно редактирано от sparkybg; 18-05-18, 15:56.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Ако цената те устройва, може би е по-добро от TrailMaster (амортисьорите е почти сигурно че са по-добри). Това че е с торсиони е още по-добре, а и това че си поемат монтажа и гаранцията - пак така, особено за хора като теб, дето още не са в час с нещата.

...пък за носачи после ако прецениш. Аз ги правя, ама и без друго поне още месец няма да смогна. Много ме нападнаха тая година и не смогвам.
                        Сега ми се обадиха от Гладиатор да до уточнят, че повдигането няма да е 50 мм., а 30мм. и цената не е 2700, а 2500 лв., да ама аз искам да го повдигна 50 мм. (2 инча), та на trail Master дали имат комплект окачване 2 инча и къде мога да го монтирам? А за горните носачи със сигурност ще ги поръчам при теб (ако може да ми дадеш телефон за връзка). А иначе и от Гладиатор ми казаха, че максималния размер гуми са или 245/75r16 или 265/70r16

Коментар

Спарки, може ли да ми пратиш цена на носачи и биалети на лично. Имам все още гуми да търкам, но планирам за зимата да сложа 245/75R16 АТ, които излизат към 30 инча по калкулатор.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И 3 инча имат trailmaster, обаче вече върви с въпросните гламави подложки. Ама 3 инча е много вече, особено за предницата.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              И 3 инча имат trailmaster, обаче вече върви с въпросните гламави подложки. Ама 3 инча е много вече, особено за предницата.
                              Ясно, а от къде мога да го поръчам фирма в БГ от Ликон или някоя друга и ще съм благодарен и за координати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X