Здравейте,искам да попитам имащите опит кой е максималния размер на АТ гуми който ще се съберат във лифтнато терано 3D 2004 год. с цел да го доповдигнат още освен лифта ? И по точно ще влязат ли 235/85/16 и ще се чувства ли добре с тях и или кой ще е най добрия размер ???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой размер гуми ще влязат и повдигнат максимално тераното ?
Свий
X
-
От: Кой размер гуми ще влязат и повдигнат максимално тераното ?
Според мен най-оптималният размер гуми е 265/75R16 за лифтнато терано без да натоварва нищо по окачването.Аз на моето съм карал максимално с 265/70R16(31), но то няма лифт.Гледам клипове по тубата че ги карат с 32,33 инча,но не знам дали нямат други промени,че с такива гуми каретата стават консуматив.Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!
-
С повече от 31-ци трябва да хващате флекса. Това дори и върху оригинални джанти с офсет +25. Върху паджерови джанти с офсет +15 влизат на косъм, а при нулев офсет вече трабва да хванете поне големия чук за едно ръбче на подкалника.
265/70/16 е максималното, което се побира без интервенции по ламарините.
С 235/80/16 освен че най-вероятно няма да се поберат (или ще са съвсем на косъм върху оригиналните джанти), щото са 32-ки, ще изглежда и хипер смешно като каляска.
ПП: И понеже гледам че те тресе ентусиазма, читав лифт на окачване излиза 2 бона, ако с торсиони - 2.7 бона. Гумите още 1000-1200, на джанти 16-ки може и малко отгоре.
Като тръгнеш да го правиш на парче излиза още по-скъпо.
Та добре си прецени какво искаш и за какво ще го ползваш, щото маймуни с трици трудно се ловят.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Колеги имам един въпрос от чисто любопитство и се извинявам, че цапам темата. Виждал съм терано 2.7 с 35ци силвърстоун екстрийм и дори се караше доста честичко и градско. Та въпроса ми е как понасят тези гуми на тераното, понеже на мен ми се струва доста не надеждно.
Коментар
-
Благодаря за мненията и да запалил съм се да го повдигна максимално и да е както трябва, че ще го ползвам за балкана(Родопите) за лов и по малко градско из Плд.
Мисля да ходя до оф-роуд центъра Gladiator тук в Пловдив да видя как са цените и офертите там, те гледам че работят с окачване ОМЕ но не намирам много отзиви за него из нета.Nissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
-
А за гумите ще се пробвам с 265/75r16 пък ако не стане ще са както Спарки казва 265/70r16, а и още нещо да попитам, че гледам в някой сайтове много ги хвалят тези подложките-шайбите за повдигане на джипа та ми е интересно колко са удачни и вообще като цяло вършат ли работа?Nissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стоян 1 Преглед на мнениеБлагодаря за мненията и да запалил съм се да го повдигна максимално и да е както трябва
Предни горни лифтови носачи няма от къде да купиш.Без тях губиш едни 2см повдигане отпред, и си оставаш с кекавите фабрични такива. Може и да ти предложат подложки за там - откровена глупост - стават още по-кекави.
Подложки за пружините хвалят, защото се правят за под 50 кинта, а нови пружини са над 400.
265/75/16 с абсолютна сигурност НЯМА да влязат без поне да огънеш ръбчето на подкалника, и то върху оригиналните джанти.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ясно значи ще са 265/70r16, а иначе за окачването там някъде + - два бонбон и както каза ти ще е trail мaster, само от къде да се поръча.... и тези предни горни носачи???
Благодаря за инфото, че за невежа като мен е цена всяка информацияNissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
-
Сега говорих с Гладиатор и ми дадоха цена със подсилени торсиони, предни за дни амортисьори и за дни подсилени пружини на ОМЕ заедно с монтажа и баланс стенд при тях на цена 2700 лв. всичко със 3 год. гаранция. Само не знам това окачване ОМЕ как е....... те ми казват, че е най-доброто но нали защото те го предлагат или е така наистина???Nissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
-
Ако цената те устройва, може би е по-добро от TrailMaster (амортисьорите е почти сигурно че са по-добри). Това че е с торсиони е още по-добре, а и това че си поемат монтажа и гаранцията - пак така, особено за хора като теб, дето още не са в час с нещата.
...пък за носачи после ако прецениш. Аз ги правя, ама и без друго поне още месец няма да смогна. Много ме нападнаха тая година и не смогвам.Последно редактирано от sparkybg; 18-05-18, 15:56.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеАко цената те устройва, може би е по-добро от TrailMaster (амортисьорите е почти сигурно че са по-добри). Това че е с торсиони е още по-добре, а и това че си поемат монтажа и гаранцията - пак така, особено за хора като теб, дето още не са в час с нещата.
...пък за носачи после ако прецениш. Аз ги правя, ама и без друго поне още месец няма да смогна. Много ме нападнаха тая година и не смогвам.Nissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
-
Спарки, може ли да ми пратиш цена на носачи и биалети на лично. Имам все още гуми да търкам, но планирам за зимата да сложа 245/75R16 АТ, които излизат към 30 инча по калкулатор.
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИ 3 инча имат trailmaster, обаче вече върви с въпросните гламави подложки. Ама 3 инча е много вече, особено за предницата.Nissan Terrano 3.0 DI turbo
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар