Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y61 - блокаж и странен шум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Patrol Y61 - блокаж и странен шум

Здравейте,
    имам няколко проблема с моя Nissan Patrol y61 произведен 1999г, дълга база.

• Имам заключване на диференциала, с копче, което се намира пред скоростния лост (ОN/OFF). Когато копчето е във включено положение на таблото ми

мигат паралелно 2 лампи : DIFF LOCK и тази за ABS. Ако някой може да ми каже, дали това е нормално и как точно работи въпросния блокаж.
    Преди време ми се случи да видя същите две лампи да мигат на таблото , по време на движение , а копчето беше в положение OFF. Това предполагам е някакъв проблем, който
    обаче не се е повтарял. Джипа се кара основно градско и доста рядко офроуд.
    • От време на време, при рязко потегляне се появява странен шум подобен на "жужене", след което в момента на абсолютно спиране джипа "изритва леко" и шумът изчезва.

Това се случва само на задно предаване и само при рязко тръгване, при включено 4х4 или при плавно тръгване от място, го няма.

Наясно съм, че подобни неща трудно се диагностицират през интернет, затова моля ако някой има идея, да ме насочи за майтор в София, който да е наясно с въпросния блокаж
    и като цяло с диференциалите на Patrol-a.

Поздрави

От: Patrol Y61 - блокаж и странен шум

Първоначално публикуван от yidz Преглед на мнение
    Здравейте,
    имам няколко проблема с моя Nissan Patrol y61 произведен 1999г, дълга база.

• Имам заключване на диференциала, с копче, което се намира пред скоростния лост (ОN/OFF). Когато копчето е във включено положение на таблото ми

мигат паралелно 2 лампи : DIFF LOCK и тази за ABS. Ако някой може да ми каже, дали това е нормално и как точно работи въпросния блокаж.
    Преди време ми се случи да видя същите две лампи да мигат на таблото , по време на движение , а копчето беше в положение OFF. Това предполагам е някакъв проблем, който
    обаче не се е повтарял. Джипа се кара основно градско и доста рядко офроуд.
    При включен блокаж колата сама си изключва АБС-а. Щом копчето е изключено, а лампите ти светят и мигат, твърде е вероятно да имаш проблем с кабелите на датчика към блокажа. Не е голяма работа по принцип, но е добре да се оправи. Ако не са кабелите, може да имаш проблем със самия блокаж, но там не съм запознат, не знам да се случва често.

Първоначално публикуван от yidz Преглед на мнение
    • От време на време, при рязко потегляне се появява странен шум подобен на "жужене", след което в момента на абсолютно спиране джипа "изритва леко" и шумът изчезва.

Това се случва само на задно предаване и само при рязко тръгване, при включено 4х4 или при плавно тръгване от място, го няма.

Наясно съм, че подобни неща трудно се диагностицират през интернет, затова моля ако някой има идея, да ме насочи за майтор в София, който да е наясно с въпросния блокаж
    и като цяло с диференциалите на Patrol-a.

Поздрави
    Вторият симптом не ми е познат. Звучи като нещо с изключването на 4х4 от раздатката, ама по-добре да се изкаже някой по-наясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X