Здравейте , от доста време търся решение на моят проблем, но решение не откривам. Открих теми за тази грешка , но не ми стана ясно и затова си позволявам да открия тази тема. Тераното е 2,7 ,125кс,1997 година , Зексел помпа. Преди известно време започна да мени обороти на празен ход - това е малкото зло . Вече започна да гасне (основно при тръгване). По метода с кламера показва 0108 , прочетох че трябва да се разглоби гнп и да се почисти, стенд. Ходих при няколко майстори в Плевен , но като чуят Зексел и директно отказват. Трябва ли да се сменят в гнп нещо? Препоръчайте някой, който може да я оправи ако не в Плевен ще я пращам където трябва. Може ли да се види номера на гнп без да се свали (още го карам)?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Грешка 0108 Терано
Свий
X
-
От: Грешка 0108 Терано
Пробвай с добавка директно към помпата ( лики моли имат такава за директно подаване към помпата - маркучите -към / от- помпата директно се вкарват в кенчето на добавката) . И слагай редовно 2Т масло към горивото . Другото - ревизия горивен филтър + цедката на помпата ( ако има такава ) . Може да се откачи и почисти с контактен спрей буксата на помпата .
-
[QUOTE=Жеков;3244882]Пробвай с добавка директно към помпата ( лики моли имат такава за директно подаване към помпата - маркучите -към / от- помпата директно се вкарват в кенчето на добавката. По добре вкарай маркуча за обратната нафта през г.филтър, за да не вкараш боклуците отново в ГНП, както направих аз. Резултата е, че грешката започна да се появява по често. Според мен от боклуците, които вкарах отново. Ако пробваш с добавка, сподели резултата.
Коментар
-
Щом хавата е стигнала до гаснене, каквото и да сипваш ще има дребен и временен ефект, ако изобщо. Добавката не може да разложи металните стружки в помпата, които собствено са проблема. При Bosch-овите помпи се случва точно същото.
Не знам какво толкова им се плашат - помпи като помпи.
Дай ми VIN и ще ти кажа номера на помпата, както NISSAN-ския, така и Zexel-ския.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ето:
Най-горното на снимката е номерът по NISSAN, най-долното по Zexel.
Ей ти всички чаркове (4 страници са - виж табовете над картинката):
http://japancars.ru/index.php?route=...=30&blk_id=186Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За Майстора:
Ремонт и диагностика на дизелови двг.
с.Стефаново
община Радомир
тел. 0898706559
0898706560
0898519973
Ремонтите на двиг. се правят в Перник а помпи и дюзи в Стефаново
Това е извадка от нета.Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар