Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка 0108 Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешка 0108 Терано

Здравейте , от доста време търся решение на моят проблем, но решение не откривам. Открих теми за тази грешка , но не ми стана ясно и затова си позволявам да открия тази тема. Тераното е 2,7 ,125кс,1997 година , Зексел помпа. Преди известно време започна да мени обороти на празен ход - това е малкото зло . Вече започна да гасне (основно при тръгване). По метода с кламера показва 0108 , прочетох че трябва да се разглоби гнп и да се почисти, стенд. Ходих при няколко майстори в Плевен , но като чуят Зексел и директно отказват. Трябва ли да се сменят в гнп нещо? Препоръчайте някой, който може да я оправи ако не в Плевен ще я пращам където трябва. Може ли да се види номера на гнп без да се свали (още го карам)?

От: Грешка 0108 Терано

Пробвай с добавка директно към помпата ( лики моли имат такава за директно подаване към помпата - маркучите -към / от- помпата директно се вкарват в кенчето на добавката) . И слагай редовно 2Т масло към горивото . Другото - ревизия горивен филтър + цедката на помпата ( ако има такава ) . Може да се откачи и почисти с контактен спрей буксата на помпата .

Коментар

Цедка на помпата няма, проверено ,масло слагам 2т по 500мл на резервоар , филтър сменен,остана само с добавка да пробвам.

Коментар

[QUOTE=Жеков;3244882]Пробвай с добавка директно към помпата ( лики моли имат такава за директно подаване към помпата - маркучите -към / от- помпата директно се вкарват в кенчето на добавката. По добре вкарай маркуча за обратната нафта през г.филтър, за да не вкараш боклуците отново в ГНП, както направих аз. Резултата е, че грешката започна да се появява по често. Според мен от боклуците, които вкарах отново. Ако пробваш с добавка, сподели резултата.

Коментар

Щом хавата е стигнала до гаснене, каквото и да сипваш ще има дребен и временен ефект, ако изобщо. Добавката не може да разложи металните стружки в помпата, които собствено са проблема. При Bosch-овите помпи се случва точно същото.

Не знам какво толкова им се плашат - помпи като помпи.

Дай ми VIN и ще ти кажа номера на помпата, както NISSAN-ския, така и Zexel-ския.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С нетърпение чаках твоето мнение. Предварително Благодаря VSKTVUR20U0305169.

Коментар

Ето:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22645065.7iv024f6do.JPG
Прегледи:1
Размер:131.8 КБ
ID:5774050

Най-горното на снимката е номерът по NISSAN, най-долното по Zexel.

Ей ти всички чаркове (4 страници са - виж табовете над картинката):
              http://japancars.ru/index.php?route=...=30&blk_id=186
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки Благодаря за отговора,а ще трябва ли да се подменят части вътре или може да се мине само с почистване (Тераното пали и върви )? Препоръчай някой (по телефон,а може и на лични,ако решиш)

Коментар

За Майстора:
                  Ремонт и диагностика на дизелови двг.
                  с.Стефаново
                  община Радомир
                  тел. 0898706559
                  0898706560
                  0898519973
                  Ремонтите на двиг. се правят в Перник а помпи и дюзи в Стефаново

Това е извадка от нета.
                  Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                  ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X