Здравейте. Карам Терано 2. Т. Д. 96г. И имам проблем с горенето. На асфалтов път. 13л. Разход. В гората, до 20.нормално ли е?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разход на гориво. Терано 2. 96г 2.7тд. Жив
Свий
X
-
От: Разход на гориво. Терано 2. 96г 2.7тд. Жив
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеС такова каране ще го задръстиш със сажди и нагари.
Коментар
-
Разхода е както винаги според зависи. Дълга база гори с около 0.5 повече от къса-разликата е около 200 кг. По спомени моето терано гореше 12 градско във Варна с капачки не с хъбове. След смяна с хъбове падна с около 0.5 литра. Извънградско при спазване на огранченията и без климатик независимо колко натоварен около 7.5 , с климатик 8-8.5. Разхода им зависи много и от дебитомера който на тоя модел дава фира-не върви както трябва и гори малко повече. Моята след чиптунинг на 155 коня и падна разхода с допълнително 0.5л. Като цяло бях доволен от камиончето. Извън пътя разхода е мноого различен, като си спомня как се бях наврял в гората, сам, без телефон ... трябваше ми час и половина да се измъкна и съм доволен , че успях. Разхода ми беше последната грижа...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ddd_dancho Преглед на мнение....... т. е. да разбирам, че ще е добре да понатоварвам двигателя 2,7 от време на време, че и аз съм доста спокоен шофьор? Терена, където ходя на лов, също не предполага, кой знае какво издуване на двигателя, а и все още няма сериозна кал по къра.В гората няма как да го натовариш така, но на магистрала си го понастъпвай от време на време.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Старото ми (къса база '99, без климатик и с автоматичните хъбове), по статистика, за 51хил км е дало среден разход от 9,46. Зиме качваше с ололо 0,7. Градско гореше нещо около 10. Извън града е според карането. С умерено юркане по магистралата пак е около 10-11. Със спокойно дзен-будистко каране по междуселски път в чужбина (разбирай до разрешените 80-90 км/ч) - 7 и нещо...В гората - не се мери
Като минах от изтърканите Dueller-и на Duratrac, разходът скочи с около 0.5.
"Новото", което е дълга база '02 + климатик + капачки на предния мост и го търкалям от пролетта, за 18 хил. км е дало среден разход от 9.4, като не е успяло да качи над 10.5. Меренето е пълно-пълно, като се пълни на РомПетрол или Газпром. Е, да, то гората само я е помирисвало и тук-таме му се е случило да мине по някой черен, но все пак път. Гумите са му toyo open country AT, които са си доста по-асвалтови от дуратрака.
На старото, отклонението между пробега по километраж и GPS беше около 1%. Новото още не съм го мерил.
Въпреки, че и двете ги ползвам за евридейки, съвсем чисто градско с големи задръствания, гледам да не си причинявам.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар