Здравейте колеги, насочил съм се точно към този модел на Нисан тъй като не съм в Бълграия под 25 години 1-ва застраховка мисля че ми идва най отдачния вариянт. Всякаква информация ще ми бъде полезна относно този двигател и автомобил като цяло. Слаби места какво да трябва да се гледа при покупка как се държи на пътя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Nissan Qashqai 1.5 dci Мнения
Свий
X
-
От: Nissan Qashqai 1.5 dci Мнения
Удачен вариант? Зависи от много фактори...
За двигателя не мога да кажа - мисля, че е доста използван, но аз лично никога не съм карал автомобил с такъв...
Относно Кашкая - бе си флагмана в класа...
Държи се на пътя добре... Като за лек СУВ... Усещането е почти като за 'мека' лека кола. Що годе добре обезшумен.
Първите правиха проблеми със задни амортисьори. Започваха да тропат на 10-20х.км.. И често смяната само на тампоните не отстраняваха звуковият дискомфорт...
Предполагам 1.5 ще му е слабичък за България, но зависи и къде се шофира... Просто заради калпавата 'двупосочна' инфраструктура на пътищата в България по-удобният автомобил е по-динамичния - със запас от мощност... За да можеш да изпревариш безопасно на малкото възможни места.. Докато ако ще караш предимно по магистрали със строги ограничения - там и по-слабият двигател би се справил практически по същият начин както по-мощният...
Слаби места засега не съм усетил... Освен няколко лично установени проблема :
1. Споменатите задни амортисьори на първият модел първите 2 години
2. Проблем с калпави пластмаси на водачите на предните предпазни колани (там, където се регулира по височина) - коланът прерязваше пластмасата и след това се повреждаше по острите ръбове на отрязаното парче... Поне в БГ тази пластмаса бе ЗЛАТНА
Това - отново за първите две години на първия модел. Модифицираната пластмаса (след втората година на производство) няма такъв проблем..
3. Появи ми се проблем с 'мързеливи' предни стъкла. Явно недобре проектиран механизъм... Работи (засега), ама с голямо усилие и се зори доста. Като зимата понякога 'замръзва' и не успява да се вдигне... При отварянето му - като нов... А не му достига сила...
4. Проблем с капризна към напрежение електроника... При заминаващ акумулатор (но който безпроблемно стартираше още почти година 2.0 бензинов двигател) се проявиха странни проблеми например с климатроника - отказаха доста от бутоните, настройки и т.н... Уплахата бе голяма, защото цената на този компютър бе май около 2000лв... Но проблемът с модула се реши със смяната на акумулатора...
Иначе - поне на мен ми е доста приятен за каране. 140к.с. са му точно, но с по-малкият двигател - не знам...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
Познат си взе и е много доволен .Най- вече от комфорта на пътуване,кара по много така че знае какво да цени,удобство,шум, ергономия на салона.За проходимост,колкото-толкова ,като при всички други.Те и булдозерите затъват ,К 700....!.?Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
1,5 dci е бестселър на Рено-Нисан и го има във варианти от 65 до 110 и повече к.с. Тази година, за да не слушам мрънканиците на сина ми колко много харчели джипките, купих едно "Рено Меган" с този двигател във версия 101 к.с. За наше учудване се оказа голяма "резачка" и "светофарна бИгачка"
Вярно, "Меганът" е пластмасов и много лек. Но за 5 на сто градско това си е някакъв топ-технологиЙ
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Карах такъв Кашкай с този двигател, автоматик преди седмица в Италия. Рента-кар, около 300 км. минах, магистрала, междуселски и малко градско. Много ми хареса автомобила, комфортен, широк, безшумен, даде среден разход около 5 литра. Само багажника му е малко малък за мен.יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Благодаря за изчерпателния отговор. Става въпрос за 2010 11 година забравих да спомена във въпросаПървоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеУдачен вариант? Зависи от много фактори...
За двигателя не мога да кажа - мисля, че е доста използван, но аз лично никога не съм карал автомобил с такъв...
Относно Кашкая - бе си флагмана в класа...
Държи се на пътя добре... Като за лек СУВ... Усещането е почти като за 'мека' лека кола. Що годе добре обезшумен.
Първите правиха проблеми със задни амортисьори. Започваха да тропат на 10-20х.км.. И често смяната само на тампоните не отстраняваха звуковият дискомфорт...
Предполагам 1.5 ще му е слабичък за България, но зависи и къде се шофира... Просто заради калпавата 'двупосочна' инфраструктура на пътищата в България по-удобният автомобил е по-динамичния - със запас от мощност... За да можеш да изпревариш безопасно на малкото възможни места.. Докато ако ще караш предимно по магистрали със строги ограничения - там и по-слабият двигател би се справил практически по същият начин както по-мощният...
Слаби места засега не съм усетил... Освен няколко лично установени проблема :
1. Споменатите задни амортисьори на първият модел първите 2 години
2. Проблем с калпави пластмаси на водачите на предните предпазни колани (там, където се регулира по височина) - коланът прерязваше пластмасата и след това се повреждаше по острите ръбове на отрязаното парче... Поне в БГ тази пластмаса бе ЗЛАТНА
Това - отново за първите две години на първия модел. Модифицираната пластмаса (след втората година на производство) няма такъв проблем..
3. Появи ми се проблем с 'мързеливи' предни стъкла. Явно недобре проектиран механизъм... Работи (засега), ама с голямо усилие и се зори доста. Като зимата понякога 'замръзва' и не успява да се вдигне... При отварянето му - като нов... А не му достига сила...
4. Проблем с капризна към напрежение електроника... При заминаващ акумулатор (но който безпроблемно стартираше още почти година 2.0 бензинов двигател) се проявиха странни проблеми например с климатроника - отказаха доста от бутоните, настройки и т.н... Уплахата бе голяма, защото цената на този компютър бе май около 2000лв... Но проблемът с модула се реши със смяната на акумулатора...
Иначе - поне на мен ми е доста приятен за каране. 140к.с. са му точно, но с по-малкият двигател - не знам...
Коментар
-
Да повдигна темата на колегата.
Загледах едно кашкаиче 140 коня бензин автоматик, как са в "динамично отношение" и читав ли е автомата.
2008 ми набор е.
Благодаря предварително.Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
freelander 1,8 2001g.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар