Здравейте, не исках да спамя но тъй като не намерих темата която търсех или явно ми е отбягнала пускам нов пост. Вчера си смених маслата на Тераното, заедно с тях ми напълниха и климатика тъй като беше празен. В тези жеги си е добре да си го имам. Искам да споделя резултатът който се получи, и евентуално съвети как да си реша проблема. Та казвах: заредиха ми климатика. Обаче като го пусна след около и в порядъка на 30-40-50 секунди почва да вие ремък. Загледах шайбите и видях че шайбата на климатика /ако не се лъжа/, по нея се върти от външната срана ремък, когато пусна климатика се задвижва и вътрешната част. След което време което споменах вътрешната част спира да се върти и от там идва виенето на ремъка което е адски желанатинско и нетърпимо на звук. След което около 10-20-30-40 секунди /времето е различно и променливо/ отново се задейства и виенето спира. По често се случва това виене да не кажа редовно при градски условия, извън града по рядко. Та така процедурата се повтаря. След проведени разговори и мнения се споделиха мнения, ЧЕ може климатика да е препълнен поради която причина се дължи това поведение и виене /много се надявам да е така/, другото което се коментира е че може би, лагера на ролката се е скапал което е зле но не толкоз много, и като последна алтернатива остава скапан компресор, което е много, много лоша новина и трудно бих я приел. Да си призная хич дори не искам да чувам и допускам последния вариянт.
Някой да е имал този проблем за да сподели впечатления, мнения и отзиви и решения на проблема? Благодаря.
Някой да е имал този проблем за да сподели впечатления, мнения и отзиви и решения на проблема? Благодаря.
Коментар