Обява

Свий
Няма добавени обяви.

виене климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• виене климатик

Здравейте, не исках да спамя но тъй като не намерих темата която търсех или явно ми е отбягнала пускам нов пост. Вчера си смених маслата на Тераното, заедно с тях ми напълниха и климатика тъй като беше празен. В тези жеги си е добре да си го имам. Искам да споделя резултатът който се получи, и евентуално съвети как да си реша проблема. Та казвах: заредиха ми климатика. Обаче като го пусна след около и в порядъка на 30-40-50 секунди почва да вие ремък. Загледах шайбите и видях че шайбата на климатика /ако не се лъжа/, по нея се върти от външната срана ремък, когато пусна климатика се задвижва и вътрешната част. След което време което споменах вътрешната част спира да се върти и от там идва виенето на ремъка което е адски желанатинско и нетърпимо на звук. След което около 10-20-30-40 секунди /времето е различно и променливо/ отново се задейства и виенето спира. По често се случва това виене да не кажа редовно при градски условия, извън града по рядко. Та така процедурата се повтаря. След проведени разговори и мнения се споделиха мнения, ЧЕ може климатика да е препълнен поради която причина се дължи това поведение и виене /много се надявам да е така/, другото което се коментира е че може би, лагера на ролката се е скапал което е зле но не толкоз много, и като последна алтернатива остава скапан компресор, което е много, много лоша новина и трудно бих я приел. Да си призная хич дори не искам да чувам и допускам последния вариянт.
    Някой да е имал този проблем за да сподели впечатления, мнения и отзиви и решения на проблема? Благодаря.

От: виене климатик

По така описаните симптоми е компресор.Вътрешната част спира да се върти , защото електромагнитът не успява да преодолее проблема в компресора , какъвто и да е той.Ако ти бяха сложили маркер (индикатор) за теч , щеше да видиш под шайбата на компресора , от вала зелен теч.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Здравей Колега,
      При мен освен, че ремъка беше хлабав И лагера на обтяжната ролка беше заминал.
      В един слънчев ден лагера блокира, ремъка за запали (излязезе пушек под капака). Последва груба намера с ловджийския нож. След което последва смяна на всички ремъци (сам ги смених), смяна на лагера на ролката (тук ползвах преса на сервиз) и всичко заспа.
      За 7 години през който карам колата климатик не съм пълнил.

Поздрави.
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Аз го разбирам така ,компресора тръгва няма виене ,а когото спре вътрешната част виенето почва .Ако е така има един лагер който е между вътрешната и външната част и се сменя ОТ КОМПЕТЕНТЕН МАЙСТОР,да не изпадам в подробности че , повечето взели по една машина за пълнене и до там .
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
          ОТ КОМПЕТЕНТЕН МАЙСТОР
          Тук е истината. Машина за пълнене не те прави специалист по климатици. А и за да е препълнен, трябва да е зареждан с машина от преди 20 години. Всички съвременни имат кантар, а на табелката на колата пише колко трябва да е фреона. По-скоро е проблем в съединителя на компресора, там трябва да има лагер.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Колега ,вземи един маркуч и полей отпред кондензатора,ако спре да ;вие;или е препълнен или вентилатора не охлажда добре.
            Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Първоначално публикуван от Бачо Ачо Преглед на мнение
              Колега ,вземи един маркуч и полей отпред кондензатора,ако спре да ;вие;или е препълнен или вентилатора не охлажда добре.
              Как са таа система препълва , като в първия пост е цитирано -празна система.Как се препълва след правилна процедура - вакуум и вентилация? И кой ще "сипе"горница и от какъв зор.И как си вземате колите от ремонт?Не е ли тествано какво става след интервенциите.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Препълва се от голям специалист по автоклиматици. Ама както казах, трудно е да се намери такава архаична машина без кантар, ама с повече желание става.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

А дали изобщи е имало машина?
                  Или момъка еи така е връткал крана и по температура?
                  На ЛР е 540 гр. Ама на голф 3 800гр. Ако нашия е карал по "инерция" и бух 800 и пълен до гушата. Ама автора да каже как е "пълнен"
                  Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                  freelander 1,8 2001g.

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                    Аз го разбирам така ,компресора тръгва няма виене ,а когото спре вътрешната част виенето почва .Ако е така има един лагер който е между вътрешната и външната част и се сменя ОТ КОМПЕТЕНТЕН МАЙСТОР,да не изпадам в подробности че , повечето взели по една машина за пълнене и до там .
                    Точно това се случва и при мен. Виенето почва когато спре вътрешната част. После пак тръгва и пак спира и цекъла се повтаря. Утре заминава при майстора.

Коментар

Първоначално публикуван от zmiori Преглед на мнение
                      А дали изобщи е имало машина?
                      Или момъка еи така е връткал крана и по температура?
                      На ЛР е 540 гр. Ама на голф 3 800гр. Ако нашия е карал по "инерция" и бух 800 и пълен до гушата. Ама автора да каже как е "пълнен"
                      Пък ако е зареждал 124-ка преди това, може и 1080 гр. да му метне .
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Мисля че е заминал самият съединител на компресора . Системата дори и препълнена не води до подобни шумове.

Коментар

Хич не е добре работата според описанието.Проблема прилича или на повреден компресор или на лагер на компресора.

Коментар

Утре Тераното отива при майстор на който имам огромно доверие. Когато имам диагноза ще я споделя.

Коментар

Колега почни от нещата които са по евтини и можеш да направиш сам. Виж какво ти е писал Бате Ачо по горе. Ако има ефект после с обезмаслител пръскаш радиатора и с водоструйката. Според мен нямаш добро охлаждане на кондензатора, загрява и вдигаш налягане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X