Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 гаснe в движение след ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2 гаснe в движение след ремонт

Здравейте,
    колата ми е Terrano 2, 2.7TDi, 2000г "фейслифт". Вървеше си нормално, докато веднъж изгасна и не запали. Майстор каза, че проблема е в помпата и я свали, прати я на друг майстор, който отвори помпата и каза, че и няма нищо и я затвори. Оказа се, че проблема е в скъсан маркуч за гориво до резервоара. Подмени и се и колата запали ... дотук добре, НО ... джипа взе да гасне в движение при което не пали освен ако не върна ключа на боша и не дам на ново контакт. Има гориво (сложих прозрачен маркуч и го изкарах до стъклото за да го наблюдавам) горивния филтър е нов. Според мен джипа дава някаква грешка явно и помпата спира и след рестарт (с ключа на боша) се оправя все едно няма нищо и пали още от първото завъртане. В помпата ли да търся проблема или просто е съвпадение, че след отваряне на помпата, взе да се случва това? Друго нещо е че не ми свети лампата за проблем в двигателя (според мен е изгоряла защото като дам на контакт също не свети)

От: Terrano 2 гаснe в движение след ремонт

Здравей Колега,
    Провери си токовете около контактния ключ - може да не дава хубав контакт.
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Проверих ги но пробле а остана.
      Тераното има ли Suction Control Valve?

Коментар

Първоначално публикуван от thewizard Преглед на мнение
        Друго нещо е че не ми свети лампата за проблем в двигателя (според мен е изгоряла защото като дам на контакт също не свети)
        Тези лампи обикновено горят малко преди да се купи колата от джамбазина . И моята беше "случайно" изгоряла . Смени я и чети грешк-ата ( -ите ) с кламер.

Коментар

Отворих километража, който видимо не беше пипан до сега и се оказа, че информационните индикации са със светлодиод, а само подсветката е с крушки. Закачиха я с Bosch KTS и се оказа, че центровката е много зле и горивоподаването също не е в норми. Другата седмица ще я настроят и ще споделя.

Коментар

Колата спря да гасне в движение след правилна настройка на горивната помпа при което и мощността и значително се увеличи.

Коментар

Нещо подобно взе да ми става и с 3.0.
              Онзи ден я дадох за пране, като изрично му казах да изпере купето и да не се занимава с друго миене. Като отидох да я взема "майстора" ми каза, колко много буклук изкарал от радиатора на кулера. От него до нас са 150-200 метра и не съм я изсилвал. 2-3 дни я изкарва назад-напред колкота да е на слънце, за да изсъхнат седалките.
              Днес се качих да я покарам по-далече и след няколко метра на газ светна двигателя и загуби мощност. Даже загасна. След запалване не може да се форсира, трябва да мине малко време и да помпам на педала и тогава вдига обороти. Тръгвам и след 400-500 пак губи мошност и ако не е загаснала трябва да я гася, паля, форсирам на съединител и като вдигне обороти да потегля.
              Някакви идей къде е проблема?

Коментар

^ Най-логично е ако е мил по двигателя да е "измил" някой куплунг... Препръскай ги с WD40 (добре гони водата) и виж как ще е.

Да питам и за моята болка. Онзи ден запалих, колата почна да претриса и прекъсва, а отзад пушеше сиво. След 10-15 секунди работа се оправи. Чек не е светвал. Преди не го е правила. Седяла е около една седмица с доста вирната муцуна, може би на 25-30 градусов наклон. Държеше се все едно е смукнала въздух. Възможно ли е това да стане само от наклона и къде да търся виновника, някъде в коша на двигателя или към резервоара?

Коментар

Възможно е. Виновника - неплътност в помпата или в обратния клапан на конзолата на филтъра, или позатегнал клапан за гориво. Или евнетуално тотално сдали подгревни свещи, ама тогава ше го прави често.

...или просто някое боклуче, застанело на "неправилното" място.

Търси проблем само ако ти се случи няколко пъти. Една случка не е показател.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"Нещо подобно взе да ми става и с 3.0. ...."

Здравей Колега.Погледни си да не е намокрен въздушния филтър и дебитомера..
                    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Извинявам се за включването, понеже не съм Терановъд,
                      ама това чудо датчик колянов вал има ли!
                      Понеже напоследък, доста познати с различни МПСта, та и аз с Рендето, след маса загубено време,
                      се оправихме след интервенция там (смяна или почистване).
                      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Има разбира се, но според мен "Майстора" с пароструйката е оправил работата ;-)
                        Моя съвет - внимателна проверка на всички електрически връзки (разбирай куплонзи) и всички маркучета(вакууми).

Успех
                        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                        Opel Campo 3,1 TD '99
                        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Тази сутрин запалих и му врътнах едни 7-8 километра и на ниски и на високи обороти. Нямаше проблем (с изключение, че светва чека, но без последствия, когато го ускорявам на максимална газ, след 3-4 000 оборота на 4 или 5, но това го правеше и преди).
                          Преди час-два се прибрах и направих маневра, да го сложа на слънце и пак влезе в авариен режим. Не съм го фосирал или някакви екстремни режими.
                          Утре ще викна някой с диагностика да се опита да го прочете. От както го купих трима се опитваха и все не им се получава. Двама неможаха да го намерят като автомобил, а третият не го добуса до четене макар, че отрри модификацията. С какво четете R20?

Коментар

Оказа се, че Delphi 2013 не го намира като модел.
                            С коя програма четете компютъра?

Коментар

Митьо може и един тон боклуци в резервоара да имаш и от време на време да се запушва сондата , горивния филтър проверяван ли е? А за ,,Чек енджина,, проследете всички маркучета за вакуум около мотора. Успех и поздрави!
                              Айде че отивам на варда оти чакалите тука ни изядоха.
                              Последно редактирано от traper2504; 17-06-17, 14:46.
                              Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X