Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 с двигател 3.2 на Мерцедес-Възможно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 с двигател 3.2 на Мерцедес-Възможно ли е ?

Здравейте.Един мой приятел има терано 2.7тд 1996 къса база.Той обмисля да му имплантира двигател от Мерцедес Е320 CDI 3.2 V6 със скоростна кутия или тази от бенца или с кутия от Терано 3.0DI.Та възможно ли е това и какво да направим с компютъра от бенцовия мотор (как да го излъжем).Ще съм благодарен за всеки съвет.А дали ще стане заден диф. с блокаж от Патрул Y60 2.8 за същото терано?
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

От: Терано 2 с двигател 3.2 на Мерцедес-Възможно ли е ?

Мотора трудно
    Дифа не
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кутията на 3.0DI и на 2.7TDI е еднаква, а от второто ще намери значително по-лесно, защото са значително повече по моргите.

Да сменя задния диф също е безпредметно, ИМХО. Има касети с блокаж за отзад, а дифа на Y60 е ненужно голям кютук за тераното, още повече предвид 180 милиметровия преден. Виж може да помисли да смени предния с 200мм от терано 1 3.0V6. Y60 е и с по-широки мостове, та без да пипа и предница не го виждам, а там е манджа с праз ако тръгне да се прави нещо кардинално.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Мотора трудно
        ...
        Мноооого трудно...

Неразумно много трудно, като се има предвид количеството електроника, която трябва да се имплантира от Бенца, и да и се каже, че всичко, което го няма в тая кола, го има. В доста случаи тая електроника не иска да чуе, какво и се казва..

Да речем, като начало, е необходимо придобиването на фундаментални познания по МБ, и логиката, или липсата и в оформянето на основни концепции, придобиването на DAS-Xentry, придобиването на фундаментални познания по използването и, и това е само началото на началото..

Невероятно смела идея, клоняща към неразумно смела такава..

Коментар

Е не, има вариант стендалоун
          Мога да го направя, ама дали ще му хареса на човека финансовата страна е съвсем друг въпрос
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Значи няма смисъл за тази работа.Благодаря за инфото и съветите!

Коментар

Смисъл има, но зависи от целите

Коментар

Идеята беше да имплантират точно такъв мотор защото го имат наличен както и скоростите.А оригиналният му 2.7 тд е на около 450 000 км. и сякаш вече е издухан (въпреки че това е много здрав мотор.).Ако модератор прецени може да затвори темата.
                Последно редактирано от nissan_1978; 28-04-17, 20:30.

Коментар

На Терано 1 и Терано 2 диференциалите с еднакво предавателно отношение ли са?
                  Ако не са с еднакво ще стане - ТРЯС! По схемите не видях диференциал в раздатката, а верига към предният мост. Размера на гумите също трябва да е еднакъв.
                  Ако ДВГ-то е много издухано потърси турбинен шестак с четири клапана от 124 или първите очиларки (211) - железо! 177 коня, ама истински, тежковози! Дано се събере по дължина, че големичък иде.
                  Раздатката май не се свързваше с кардан и ще трябва да се ползва тереновата скоростна.

Коментар

На Терано 1 2.7 ТД и Терано 2 2.7ТД са с еднакви предавателни числа (4,625 мисля).И аз не знам дали ще събере двг от 300D,защото товя е огромен мотор,а то моето терано е 3 литрово 4 цилиндъра и коша му е почти препълнен,та какво остава голям шестак в по-старото терано където и коша му е по-малък.Сигурно ще вземе друг 2.7 тд/тди.А терановата скоростна кутия дали ще издържи на въртящия момент от 300D,ако не и евентуално съберем този мотор сигурно трябва да смени кутията с такава от 2.7тди?

Коментар

Ако 606 не влиза се слага 605
                      Скорости и раздатка - Тремек. Но най-добре се обадете да пием по бира.

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
                        На Терано 1 2.7 ТД и Терано 2 2.7ТД са с еднакви предавателни числа (4,625 мисля).И аз не знам дали ще събере двг от 300D,защото товя е огромен мотор,а то моето терано е 3 литрово 4 цилиндъра и коша му е почти препълнен,та какво остава голям шестак в по-старото терано където и коша му е по-малък.Сигурно ще вземе друг 2.7 тд/тди.А терановата скоростна кутия дали ще издържи на въртящия момент от 300D,ако не и евентуално съберем този мотор сигурно трябва да смени кутията с такава от 2.7тди?

Със сигурност ако се ползва кутия от терано, трябва да е от TDI или трилитрово. При по-мощен мотор и дифове с 4.625 идват малко безсмислено бавни. Затова трилитровото е с 4.11 и 3.9.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X