Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано, теч от раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано, теч от раздатката

Моето зверче продължава да тече като лейка, не знам какво й стана на тая кола

Сега е от раздатката и по-точно от семеринга на предния кардан. От ръководството виждам, че не е някаква велика философия, но има някакъв странен ключ, който се използва. С нещо може ли да се замени или трябва да си изработвам подобен?

Нещо друго, което ме озадачи, теча го забелязах (допускам, че тогава се е появил) след като натоварих 500-600 кила товар в багажника и така престоя около 24 часа на място, за което време направи петно видимо от поне 3-4 капки на земята. Откакто товара го няма ми се струва, че вече не тече.

Възможно е да си въобразявам на база недостатъчни наблюдения, но възможно ли е по дяволите като е натоварена колата нещо да става и да теква, а после да спира като я разтоваря? Единственото, до което стигнах като сравнително вероятен извод е, че като клекне колата цялата раздатката застава под такъв ъгъл, че нивото на маслото там се покачва и теква от слабото място. Възможно ли е?

От: Терано, теч от раздатката

Ами тя логиката е точно обратно. Като клекне всичко отива назад,бяга от предния кардан един вид.

Коментар

И на мен ми протече точно тоя семеринг,но не тече много.Едвали е протекъл от товара.
      Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Странния ключ е за да отвиеш гайката на фланеца, предполагам. А тя е добре стегната, вЕрвай ми, та ще трябва да го заместиш с нещо, дето да е достатъчно здраво. Може и с планка със заварена тръба за нея и хваната с 2 болта, минаващи през дупките на фланеца.

ПП: Сега, де да знам - при пуснати бавни, на скорост, и с дръпната ръчна спирачка, може и да няма нужда от ключ, ама лично съм свикнал да спазвам това, дето пише в сервизното, доколкото е възможно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
          Ами тя логиката е точно обратно. Като клекне всичко отива назад,бяга от предния кардан един вид.
          По принцип да, но кутията е с малко по-сложна форма, та знам ли как се движат чорбите вътре.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Странния ключ е за да отвиеш гайката на фланеца, предполагам. А тя е добре стегната, вЕрвай ми, та ще трябва да го заместиш с нещо, дето да е достатъчно здраво. Може и с планка със заварена тръба за нея и хваната с 2 болта, минаващи през дупките на фланеца.

ПП: Сега, де да знам - при пуснати бавни, на скорост, и с дръпната ръчна спирачка, може и да няма нужда от ключ, ама лично съм свикнал да спазвам това, дето пише в сервизното, доколкото е възможно.
          Да, и аз предпочитам да действам според ръководството.

А тоя семеринг как се вади? От картинката не мога да различа дали вала, който уплътнява семеринга си стои на място или излиза, защото във втория вариант ще стане по-лесно смяната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X