Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зъбно колело за скорости-Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зъбно колело за скорости-Терано 2

Колеги търся спешно въпросното колело(май е за 4-та скорост) Размери: външен диаметър-90,6мм ;вътрешен диаметър-ф32мм ; дебелина горе при зъбите-20мм.Брой на зъбите 32 Номера на скоростите е 32131-G2340 мисля че и от скорости с номер 32131-35G41 също ще стане. 0887 677 83пет.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-d6853f6754a7619f3855910f8ebd8d5bb713a101ff60843169cccbbc379dfe0b_full.jpg
Прегледи:1
Размер:153.8 КБ
ID:6128283
    Последно редактирано от padre4x4; 17-02-17, 19:33.

От: Зъбно колело за скорости-Терано 2

Съмнява ме да се продава само з.к. , по скоро -скоростна кутия . Иначе - изработка на ново , ама това е вероятно по-скъпо от СК.
    Търсих само хъб от морга , казаха , че хъба е заедно с главината ... И-и-и - заварих хъбовете ..

Коментар

Аз пък си мисля че няма чалъм това колело да е за 4 предавка. На тази кутия 4 трябва да е директна.

Коментар

Кажи от какво терано (двигател и година) са скоростите. Кутиите са 2 вида и ми е силно съмнително нещо от едната да става на другата. Нещо повече - ако е по-слабата кутия целесъобразността на ремонта и е отново под въпрос, освен ако не се намери строшена кутия със здраво точно това колело, и собственика му да е навит да ти го продаде за човешка цена. За ново по-скоро съм скептичен по отношение на цената, иначе вероятно е намираемо.

Ето ти линк с картинка и номкера на частите (за по-слабата кутия):
        http://nissan4u.com/parts/terrano2/e...llustration_2/

И за по-здравата кутия:
        http://nissan4u.com/parts/terrano2/e...llustration_2/

Картинката, дето си приложил, като гледам е за по-слабата кутия.

ПП: като гледам номера е 32200-G2329. Питай Patrol_fen от форума дали може да я намери, ама очаквай цена над 400 кинта със сигурност.
        Последно редактирано от sparkybg; 18-02-17, 00:23.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Става въпрос ако някой има счупена кутия или разглобена и му се търкалят някъде останали чаркуляци...аз имам още една кутия,но точно тази двойка колелета са дреп.
          Не е проблема в закупуването на друга кутия,просто искам ако може да се възтанови тази.

Коментар

Тераното е 99г 2.4 бензин.Да по-слабата е.Направих запитване до Нисан за колело и ми казаха,че вече се предлага само цял вал на цена,която едва ли нормален човек ще плати...иначе ми се премята една друга кутия различна по номер от моята( вътре има разлики в задна скорост) и колелото е същото само че и то е за скрапа.Можеш ли да ми кажеш по какво мога да позная коя е по-здравата-номер или нещо друго,че нещата отиват към друга като гледам.От 2.7 ще стане ли?

Коментар

Намерих скорости от 2.7 tdi 99г .Ще станат ли на моя?

Коментар

здравейте колеги и мен ме интересува само че обратното дали са съвместими скоростите от 2.4бензин на дизел

Коментар

Е разменете си ги де?

Коментар

От 2.7тди със сигурност не стават на бензиновия.Камбаната е различна като дължина и дупки за болтовете,за вътре не мога да кажа как е ако евентуално се смени камбаната,но едва ли ще стане поради разликите в лагера под първичния вал и местата на вилките за смяна на скоростите.От 2.7ТД може и да стане,но в момента съм в процес на проучване...

Коментар

Първоначално публикуван от padre4x4 Преглед на мнение
                      ...Направих запитване до Нисан...
                      Не прави запитване към Нисан, а прави запитване към Patrol fen от форума! Разликите в цени на едно и също, взето от едно и също място, (Дубай или Германия) са стигали до 5(пет) пъти!
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Намерих скорости от 2.7 tdi 99г .Ще станат ли на моя?
                        Не, няма ста станат, ако ще слагаш части от едното на другото. Ако ще слагаш цялата кутия - правено е, но с дизел 2.7TD (преди 1996-та), на което скоростите са същите като твойте. Имаше някакви заигравки със съединителя, доколкото помня.

Коментар

От 2.7тди със сигурност не стават на бензиновия.Камбаната е различна като дължина и дупки за болтовете,за вътре не мога да кажа как е ако евентуално се смени камбаната,но едва ли ще стане поради разликите в лагера под първичния вал и местата на вилките за смяна на скоростите.От 2.7ТД може и да стане,но в момента съм в процес на проучване...
                          На 2.7TD кутията е същата нато на бензинките. Говоря за кутията, не за камбаната. Просто новата кутия се съвокуплява със старата камбана и толкоз.

А доколкото 2.7 двигателя като корпус е един и същ и при TDI и при TD, не би трябвало да има някакви драми в прикачване на TDI кутия към TD мотор, и е правено, и е правилно. За проблеми с кутия от TDI, при нормално обслужване и експлоатация, още не съм чул.

Коментар

Да така е.Бензиновата камбана е по малкa от на 2.7TD с 2см(в диаметър)-41см, а на дизела е 43см.Иначе си взех същата кутия като моята(за 350лв).Намерих и от ТD,но при разделянето от раздатката в нея имаше утаени бая големички стужки и не я взех...
                            Спарки,благодаря за информацията!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-05-62495355aee87d6c1cc576753ed8a42fd9747f992fbc95dd8646723b69cda85a_full.jpg
Прегледи:1
Размер:92.9 КБ
ID:5743880

Коментар

Колега ако искаш прати на лично рамата за да ти проверя за зъбно колело. И за коя предавка е точно?
                              Последно редактирано от antonyy; 21-02-17, 18:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X