Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизела не пали - нисан терано 2.7тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дизела не пали - нисан терано 2.7тд

Здравейте колеги,от скоро съм собственик на нисан терано 2.7тд 99 коня.От няколко дена се появи проблема с паленето,а именно сутрин или следобяд като завъртя ключа(естественно чакам да подгреят свещите)няма палене.Два пъти я паля с етер и след това няма никакъв проблем,пали си без грешка.Когато истине,пак този проблем(когато я запаля с етер,изпушва отзад).Много бих благодарен ако ме насочите от къде да почна да търся проблема(акумулатора е ок,въздушния филтар е зле и днес ще го сменя)

От: Дизела не пали - нисан терано 2.7тд

Не ти работят свещите.
    Проверяват се свалени, но е почти сигурно, че си за нови. Добре е да минеш и през дизелджия да ти провери и регулира (и евентуално да смени разпръзквачите на) дюзите, че 99 коньовото е бая дърто, и ако това въобще е правено, е било отдавна.
    Задължително трябва да си смениш маслото (и филтрите !) в скорости, раздатка и диференциалите, освен в двигателя, и то с правилното, че иначе бая бинга ше ти трябват за ремонт.

Попрочети в раздела на Nissan преди да питаш каквото и да било, щото за почти всичко е писано.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Благодаря за отговора.Маслата са сменяни със сигурност.На двигателя са му бутнали 15w40 и обмислям да му сложа 10в40

Коментар

Двигателя е ясен, всички които не са карали джип сменяват само неговото масло.
        Смени ли маслото на другите агрегати ?

Коментар

Да,въпреки че карам и кола автомат и след смяна на маслото на скоростите,втора почна от време да "рита"(преди смянта нямаше проблем).Това е друга тема и пще веднъж благодаря за отговора понеже не съм имал джип и дизелова кола.

Коментар

Свещите са изгорели и според мен.
            10/40 слагай масло в двигателя

Коментар

И 5W40 може да слага. Аз го сменям преди зима и всичко е наред.

Свещите впрочем могат да се проверяват и без да се махат. Само трябва достатъчно добър уред и задуредно устройство.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вероятно имаш поне две неработещи свещи...По-новите дизели имат индикатор за проблем с подгрева, старите-не. Смени ги всичките заедно с горивния филтър.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Bingo-boy Преглед на мнение
                  Благодаря за отговора.Маслата са сменяни със сигурност.На двигателя са му бутнали 15w40 и обмислям да му сложа 10в40
                  Не са ти бутнали,а така си казал.
                  Кой кара вече с такова масло,а мисля да си купя Терано.
                  И чети какво пише Спарки!
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                    Не са ти бутнали,а така си казал.
                    Кой кара вече с такова масло,а мисля да си купя Терано.
                    И чети какво пише Спарки!
                    Е ся, сички така разправят ,
                    но циганеят за 2-3лв. разлика на литър за 10 000км., а за 5лв./л. повече ще го сменят на 20 000, та кое е "по на далавера" ?! ... а е съвсем друг клас масло, и е по-хубаво !

И пак ще го напиша, както и във всяка друга подобна тема:
                    През 2017 да се слага нещо различно от синтетика 5WX или 0WX в двигателя е глупаво и нерационално от всякаква гледна точка, независимо за какъв двигател става въпрос !

Коментар

Смених свещите.Едната тапа на свеща при кабела беше се стопила(мисля,че не е давало контакт и я оправих).
                      Утре ще сменя и горивния филтър и сутринта ще разбера дали е от свещите (бяха якоо черни и 4-те).
                      Маслото определено ще го сменя с 10в40,(за 5-чка незнам,старичак е дизела,но по-редкото масло за студа е много по добре)ама ще е другата седмица

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        И 5W40 може да слага. Аз го сменям преди зима и всичко е наред.

Свещите впрочем могат да се проверяват и без да се махат. Само трябва достатъчно добър уред и задуредно устройство.
                        Трябва ти парче кабел от плюса на акумулатора да драснеш по резбата ,ще видиш коя е прекъснала но няма да видиш здравата къде греее.

Коментар

Първоначално публикуван от Bingo-boy Преглед на мнение
                          ... за 5-чка незнам,старичак е дизела,но по-редкото масло за студа е много по добре)ама ще е другата седмица
                          Ето, ако си пропуснал:

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          ...
                          И пак ще го напиша, както и във всяка друга подобна тема:
                          През 2017 да се слага нещо различно от синтетика 5WX или 0WX в двигателя е глупаво и нерационално от всякаква гледна точка, независимо за какъв двигател става въпрос !

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                            Трябва ти парче кабел от плюса на акумулатора да драснеш по резбата ,ще видиш коя е прекъснала но няма да видиш здравата къде греее.
                            Коя е прекъсната се вижда лесно, ама коя е с примерно 4-5 пъти по-високо съпротивление от номинала - тсъ. Номинала им студени е нещо като половин ом, ако помня добре. От моето като ги сменях едната беше ом и половина, другата 2 и половина, а останалите 2 около 0.8.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какво значи, когато подгревните свещи са опушени?
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X