Здравейте колеги,от скоро съм собственик на нисан терано 2.7тд 99 коня.От няколко дена се появи проблема с паленето,а именно сутрин или следобяд като завъртя ключа(естественно чакам да подгреят свещите)няма палене.Два пъти я паля с етер и след това няма никакъв проблем,пали си без грешка.Когато истине,пак този проблем(когато я запаля с етер,изпушва отзад).Много бих благодарен ако ме насочите от къде да почна да търся проблема(акумулатора е ок,въздушния филтар е зле и днес ще го сменя)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизела не пали - нисан терано 2.7тд
Свий
X
-
От: Дизела не пали - нисан терано 2.7тд
Не ти работят свещите.
Проверяват се свалени, но е почти сигурно, че си за нови. Добре е да минеш и през дизелджия да ти провери и регулира (и евентуално да смени разпръзквачите на) дюзите, че 99 коньовото е бая дърто, и ако това въобще е правено, е било отдавна.
Задължително трябва да си смениш маслото (и филтрите !) в скорости, раздатка и диференциалите, освен в двигателя, и то с правилното, че иначе бая бинга ше ти трябват за ремонт.
Попрочети в раздела на Nissan преди да питаш каквото и да било, щото за почти всичко е писано.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
-
Да,въпреки че карам и кола автомат и след смяна на маслото на скоростите,втора почна от време да "рита"(преди смянта нямаше проблем).Това е друга тема и пще веднъж благодаря за отговора понеже не съм имал джип и дизелова кола.
Коментар
-
И 5W40 може да слага. Аз го сменям преди зима и всичко е наред.
Свещите впрочем могат да се проверяват и без да се махат. Само трябва достатъчно добър уред и задуредно устройство.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bingo-boy Преглед на мнениеБлагодаря за отговора.Маслата са сменяни със сигурност.На двигателя са му бутнали 15w40 и обмислям да му сложа 10в40
Кой кара вече с такова масло,а мисля да си купя Терано.
И чети какво пише Спарки!.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеНе са ти бутнали,а така си казал.
Кой кара вече с такова масло,а мисля да си купя Терано.
И чети какво пише Спарки!,
но циганеят за 2-3лв. разлика на литър за 10 000км., а за 5лв./л. повече ще го сменят на 20 000, та кое е "по на далавера" ?!... а е съвсем друг клас масло, и е по-хубаво !
И пак ще го напиша, както и във всяка друга подобна тема:
През 2017 да се слага нещо различно от синтетика 5WX или 0WX в двигателя е глупаво и нерационално от всякаква гледна точка, независимо за какъв двигател става въпрос !ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Смених свещите.Едната тапа на свеща при кабела беше се стопила(мисля,че не е давало контакт и я оправих).
Утре ще сменя и горивния филтър и сутринта ще разбера дали е от свещите(бяха якоо черни и 4-те).
Маслото определено ще го сменя с 10в40,(за 5-чка незнам,старичак е дизела,но по-редкото масло за студа е много по добре)ама ще е другата седмица
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИ 5W40 може да слага. Аз го сменям преди зима и всичко е наред.
Свещите впрочем могат да се проверяват и без да се махат. Само трябва достатъчно добър уред и задуредно устройство.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bingo-boy Преглед на мнение... за 5-чка незнам,старичак е дизела,но по-редкото масло за студа е много по добре)ама ще е другата седмица
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение...
И пак ще го напиша, както и във всяка друга подобна тема:
През 2017 да се слага нещо различно от синтетика 5WX или 0WX в двигателя е глупаво и нерационално от всякаква гледна точка, независимо за какъв двигател става въпрос !ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеТрябва ти парче кабел от плюса на акумулатора да драснеш по резбата ,ще видиш коя е прекъснала но няма да видиш здравата къде греее.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар