Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан терано 1 ... фул ХаоС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан терано 1 ... фул ХаоС

Добра вечер колеги. Купих терано 1 в6 3000куб. страхотен мотор чист на 134к реални.... проблема идва от ръждата.....старото шаси на 2пъти го кърпих но реших че няма как и най накрая и аз ще имам джип.... взех шаси(уникално здраво) и до тук .... сега не смея да го разглобя защото има малко теми за терано 1 и доста мнения в тях и незнам какво да правя след това. Искам лифт,но незнам колко позволява и какви са стъпките.
    Въпроси:
    1. Колколко големи гуми да сложа... искам 35 може ли?
    2. Колко трябва да се повдигне при положение че се сложат 35 ?
    3. Що е то ПАНХАРД.... в смисъл вече реши ли се кой е най добрия варянт за преправяне ? Удължаването с резба ли му е майката или от планката по Убаво си нема.

Доста съм нов в тая среда и чесно казано за сега ограничавам бюджета до едва ли не направи си сам... пари за тампони и болтове няма да пестя но що се отнася до нови окачвания съм против.....
    Помагайте кой с какво е патил и как е по-добре подкрепено с снимки разбира се . Нека направим една хубава тема за начинаещи. Утре едни хубави снимки че реших спонтанно да отворя тема

От: Нисан терано 1 ... фул ХаоС

За можене - всичко може, зависи колко кинти имаш, в щатите карат и със 37".
    Със по-дълги пружини и амове отзад, и прилично рязане с флекса отпред - 33ките влизат. Върви прилично, харчи още "по-прилично", чаркалъците по предницата стават консуматив (щанги,накрайници,шарнири,хебел,тампони,секторна кутия, биалетки и др.). Може би най-оптималния размер е 235/85/16 - ще режеш най-малко. Предполагам Спарки ще ти обясни по-детайлно проблемите. Автомат ли е или ръчка ?

Коментар

1. Без генерално преправяне на предницата забрави за нещо повече от 31-ци. Има доволно опити с 33-ки без въпросното преправяне, и според мен до един са неуспешни.
      2. Зависи колко ще орежеш калниците и какво ще направиш по предницата.
      3. Това ти е най-малкия проблем въобще. След като си направил останалото вече ще ти е ясно какво ти трябва.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В момента съм с 31и си мислех че само от лифт 50мм на купето ще влязат 33 ама явно се заблуждавам .... Не ми се режат калниците в София има един индивид с пикап с рязани калници -отвратително е. А иначе за колегата стайл ръчка е ...

Коментар

А съвети за някое добро решение за повдигането? Т.е. нещо дето като е правено и някой да си е казал :Ей тва стана добре защото....

Коментар

Доста интересно ... или са малко теранотата или не се правят интервенции...

Коментар

Първоначално публикуван от Martindimitrov90 Преглед на мнение
              Доста интересно ... или са малко теранотата или не се правят интервенции...
              Май си прав и за двете Иначе с бодилифта почти сигурно ще влязат 33ките ама това е май най-неудачния вариант - със всичките си последствия. За истински лифт мисля почти всички марки дето се занимават с това имат китове ама са 2500лв + ,не е много рентабилно да вкараш пари, колкото струва самия джип, при положение, че е на ~30 години.

П.П. Колкото и да е здрав тоя дрънгел, годинките си оказват влияние и агрегатите започват да отказват един по един.

Коментар

Можеш да гледаш в темите какво е правено по Терано 2. Доста подобни са с 1-цата.

Общо взето с натягане на торсионите и по-високи задни пружини влизат 31-ци. Има разбира се и тунинг торсиони, но струват едни пари. Преправят се биалети и носачи

За 33-ки, освен горното иска и 5 см бодилифт. Но предното окачване на Тераното не е смятано за такива гуми и проблемите зачестяват.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Пак - проблема с 33-ките и нагоре не е във "вкарването им" - за това начини дал господ. Проблема е че предницата не е правена за това и ако не цял мост, иска поне генерално преправяне на кормилното управление, и други разни подробности като по-голям диф, полуоски и карета.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Пак - проблема с 33-ките и нагоре не е във "вкарването им" - за това начини дал господ. Проблема е че предницата не е правена за това и ако не цял мост, иска поне генерално преправяне на кормилното управление, и други разни подробности като по-голям диф, полуоски и карета.
                    За кормилното си много прав, но дифа,полуоските и каретата държат, според мен и повече от 33ки ще държат. Моите прехвърляха 40 кг джантата. С ей такава кал карах няколко часа и всичко си е още здраво, без шумове и проблеми.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10830576_10204756087275564_9127249344819885784_o.jpg
Прегледи:1
Размер:71.1 КБ
ID:5743634

П.П. колегата може да види колко се реже калника, за да влязат без бодилифт.

Коментар

Младежа иска 35ци
                      Накратко, сбъркал е модела.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Style0fBeyond Преглед на мнение
                        За кормилното си много прав, но дифа,полуоските и каретата държат, според мен и повече от 33ки ще държат. Моите прехвърляха 40 кг джантата. С ей такава кал карах няколко часа и всичко си е още здраво, без шумове и проблеми.
                        Няколко часа не са атестат. Ама, дифовете и полуоските трилитровата единица държат - тях имах предвид като по-дебели - дифа е 200мм вместо 180, полуоските са поне с 3мм по-добели, каратата и те са с малко по-голям диаметър, а вътрешното е съвсем различно. Но трябва всички тампони да са си на мястото, най-вече тоя ограничаващ хода надолу, както и ограничителните болтове за завиването, трябва и лагерчетата в главините (и игления и бронзовия аксичлен) да са в ред, иначе се събират сачми от карета по полето.
                        И горниоте носачи е абсолютно задължително да се сменят, иначе се кълчат при всяка малко по-голяма простотия от задкормилното, даже и с 31-ци.

Коментар

Не 35 не мисля да слагам за сега ... 33 мисля че ще е добре. Имахме ядове с 4 рънър 3.0В6 правеше предния дифф на лайно .. ронеше по 6-7 зъба дали и тук ще е така?

Като начало мисля да кажа как ще почна.
                          1-50мм лифт на купето
                          2-крънски пружинки поне 1 витка +
                          3- незнам колко е правилно но ми се вижда най удачно да удължа малко биалетките и щангите.

За сега това... а за доработките може някой да каже какво друго е хубаво да се пипне(например приемам за съвет дори да се каже от опит полиоретана или гумата е истината)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X