Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрола нещо блъска...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Патрола нещо блъска...

От известно време забелязвам макар и много рядко ясно отчетлив удар при включен преден мост. Идва някъде отпред. Усеща се като, когато преминаваш през камък на пътя. Удар, блъскане. Аз дълго време се лъжех че преминавам през буца лед, но след като няколко пъти го направи на прав макар и заледен път, се убедих че проблема е някъде в предния мост, най вероятно. Имам чувството че като че задържа колелото за част от секундата. Скоростите по принцип включват мазно, раздатката също. Всичко е пълно с правилното масло. Единият хъб малко трудно изключва, но зимата така или иначе ги държа постоянно зацепени. Не вярвам да е от него. Може ли да има заминал зъб в предния дуференциал? Другото дето го видях скоро че тампоните на предния мост са за смяна, ама тампон да блъска...
    То ще си покаже след време, като се счупи..., ама ако мога да го предотвратя, ще е по добре...
    Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

От: Патрола нещо блъска...

Лед в джантите...
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

От хъба е. Не е страшно. Просто изтърва и на автоматичен и на ръчен режим. Аз карах така около година и нищо по- лошо не се случи. Спря да блъска, когато смених хъба.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
        От хъба е. Не е страшно. Просто изтърва и на автоматичен и на ръчен режим. Аз карах така около година и нищо по- лошо не се случи. Спря да блъска, когато смених хъба.
        +10
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Ако си с автоматични..От тях е някой е за смяна.т.е. и двата

Коментар

Бе и на мен ми се ще да е хъб, ама надали. Откак заваля снега съм ги заключил, понеже в режим AUTO единия не изключва. Е, като са заключени, как ще изпускат блъскат и т.н. ? Освен да е хептен заминал, ама като го разглобявах не видях признаци като да е прескачал, демек стружки, изронено, лъскави повърхности и т.н. нищо. Не знам, рядко го прави, ще карам така докато нещо се строши явно

Коментар

Междувременно, десният хъб окончателно оказа да изключи. Разглобих го, измих го с нафта. Имаше леко изкривена една от шайбите. По шлиците личеше, че е опитвал да включва в движение. Изправих, събрах, вместо с грес, напълних с гъсто диференциално масло. Хъба изключи и засега работи нормално. Благодаря на всички които помогнаха!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X