Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2.7тди 2000г. Губи мощност обороти и пуши

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано 2.7тди 2000г. Губи мощност обороти и пуши

Здравейте колеги!
    Извинявам се, за това че отварям нова тема,но няма към кой да се обърна и до гуша ми дойде от пишман майстори. Та проблема е там, че сутринта паля ..2-3мин работи добре след което светва чек лампата, оборотите почват да играят, губи мощност започва да прекъсва и яко пуши отзаде- сиви мъгли хвърля. На 1ва едвам върви и се мъчи да изгасне .. Едвам дотътрих до майстори.. Един казва изгоряло турбо, друг отишла нафтовата помпа трети че има грешки и проблемен деботометър .. Както и да е отидох закачиха ми го на компютър и се оказа нещо проблем с обратната нафта и областта на помпата.. Сипах още 10л нафта да омеша с другата в резервоара та ужким тругне но уви..нищо..никакъв ефект. Та чета тук във форума за разни цедки които се запушвали и ако може някой да даде съвет как да реша проблема си, че тук от майстор оправия да чакаш-няма.. Филтрите и маслата са сменени преди месец и не сам минал и 900-1000км. И преди съм нямал такъв проблем . Благодаря предваротелно

От: Нисан Терано 2.7тди 2000г. Губи мощност обороти и пуши

Тия дни боря един съвсем различен автомобил ама симптомите които разказваш са или запушване по пътя на нафтата, или дупка през която смуче въздух. Скорошна смяна на филтри може и да има нещо общо.

Коментар

Като за начало ни дай кодовете на грешките, които дава. Чете се и с кламер, ама понеже е писано сигурно 10-ина пъти вече, ще трябва да се поразтършуваш. Щом е 2000г., във форума, а и в интернет има сервизно ръководство - в секция EC има даже картинка кои 2 извода на буксата се дават на късо с кламера. Едва след като свършиш това и ни съобщиш броя мигания на лампата, ще можем да сме полезни. Напиши и дали е Bosch(с маркучета между дюзите) или Zexel(с метални тръбички между дюзите). Важно е.

Ясене, явно си има болежки, щом му свети чека. На прима виста не е относимо към твойто - не се споменава за трудно палене и кофти работа в началото (което са класически симптоми за въздух в горивото), а тъкмо обратното - кофтито работа идва след това. Например скапан датчик колянов вал прави точно същото.

На прима виста дебитомер твърдо не е. Той не прави такива мизерии. А обратната нафта освен да тече от някъде, няма какъв друг проблем да направи.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте проблемът е решен след като отворих точно този глух болт който вътре в него има цедка. Напръсках го с обезмаслител след което го измих с бензин и накрая го продухах с обезмаслител. След което го монтирах обратно останах потресен. Тераното просто литна ускорява както трябва нито глъхне и прекъсва а за пушеци забравих тотално. Благодаря,че го има този форум тъй като ако не беше той нямаше как да разбера за тази малка и елементарна джаджа и как по точно да я намеря ( в други теми има точно описано как да се намери). Благодарности от мен !

Коментар

Добре се справи , от чисто любопитство - да си слагал повечко добавка за "прочистване" на горивната ситема ? Аз "болта" направо го избуших и ползвам външна цедка ( прозрачно филтърче за дизел ) за 2-3 лв , който сменям през 1 година .Избуших го без скрупули понеже видяха на другата ми кола , че болта си е без такава цедка , а не беше пипано по помпата .

Коментар

Добавки никога не съм слагал дори и зимата.. Да чукна на дърво.. Ако случайно нещо ми се прецака цедката в болта, ще го имам в предвид това с филтърчето

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X