Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Терано 2000г. бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за Терано 2000г. бензин

Здравейте. Да започна от далече. През почивните майски дни организирахме едно 2300км. пътуване през Сърбия, Черна гора, Хърватска и пак Сърбия, но за него като обработя снимките в подходящата тема. Та както си карах по средата на пътуването спирам да зареждам поредната порция газ. Паля да тръгвам и от двигателя дочувам едно отчетливо чукане, викам си айде честито. Гася проверявам маслото, има си, паля и пак чукане, определих го като клапан, поне високо го чувах, докато работеше колата на место и се чудех какво да предприема , о чудо двигателя замърка, чукането изчезна. Газ по магистралата, спирам след известни километри и пак се чува гадното тропане, изчаквам на празен ход, може би минута две , три и пак изчезва. През цялото време на каране държах обороти между 3500 и 4000, километража ми не работи и това ми беше ориентира. Реших да карам между 2800 и 3200 оборота и чукането не се появи. Така по-бавно се прибрахме по-живо по-здраво, да спомена , че един два пъти влизах в режим 4000, трябваше ми при ситуации по пътя и чукането се появяваше след 3-4 минути, спирах изчаквах и всичко си идваше на място.
    А в момента двигателя работи като нов, тих, без вибрации и странни шумове, да спомена , че средния разход ми беше 13-14 газ, маслото не е мръднало, антифриза също.
    Ако някой има идея за проблема, ще му бъда много благодарен ако го сподели.

От: Помощ за Терано 2000г. бензин

Сходен проблем с 2.4 ама 95"ти набор. След каране в определени обороти, някой от хидравличните компенсатори [повдигачи] почваха отчетливо да "цъкат", звука който чуваш сутрин при първоначален старт. Добавка за промивка на маслото + пълна синтетика и нещата се кротнаха вече 20к без отваряне на мотор или сваляне на валове.
    Ноо то малко така от клавятурата. Без да се чуе от някой дето има понятие...
    Просто споделям опит

Sent from my LG-F400L using Tapatalk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X