Здравейте. Да започна от далече. През почивните майски дни организирахме едно 2300км. пътуване през Сърбия, Черна гора, Хърватска и пак Сърбия, но за него като обработя снимките в подходящата тема. Та както си карах по средата на пътуването спирам да зареждам поредната порция газ. Паля да тръгвам и от двигателя дочувам едно отчетливо чукане, викам си айде честито. Гася проверявам маслото, има си, паля и пак чукане, определих го като клапан, поне високо го чувах, докато работеше колата на место и се чудех какво да предприема , о чудо двигателя замърка, чукането изчезна. Газ по магистралата, спирам след известни километри и пак се чува гадното тропане, изчаквам на празен ход, може би минута две , три и пак изчезва. През цялото време на каране държах обороти между 3500 и 4000, километража ми не работи и това ми беше ориентира. Реших да карам между 2800 и 3200 оборота и чукането не се появи. Така по-бавно се прибрахме по-живо по-здраво, да спомена , че един два пъти влизах в режим 4000, трябваше ми при ситуации по пътя и чукането се появяваше след 3-4 минути, спирах изчаквах и всичко си идваше на място.
А в момента двигателя работи като нов, тих, без вибрации и странни шумове, да спомена , че средния разход ми беше 13-14 газ, маслото не е мръднало, антифриза също.
Ако някой има идея за проблема, ще му бъда много благодарен ако го сподели.
А в момента двигателя работи като нов, тих, без вибрации и странни шумове, да спомена , че средния разход ми беше 13-14 газ, маслото не е мръднало, антифриза също.
Ако някой има идея за проблема, ще му бъда много благодарен ако го сподели.
Коментар