Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на Нисан Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотите на Нисан Терано

Проблемът е следния,джипката е 2.7tdi,при изключване от скорост повишава оборотите до 1200-1400 об/мин.и ги задържа известно време.По време на движение при подаване на газ изгасва,не го прави често на се случва.Закачих ме я на диагностика и показа не работещ датчик на коляновия вал ,същия го смених с оригинален на Нисан но положението остана същото.Молбата ми е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели своя опит.

От: Проблем с оборотите на Нисан Терано

Здрасти колега,

Имам 2.7 тди КБ 1998, същите тъй приятни за собственика недоразумения, които описваш ги имам и аз.
    Не знам с каква диагностика си чел гршките, на мен с EcuTalk и четец 14пин, дава грешка: code:18 F/inj F/B 2,
    До колкото търсих и се рових - двата датчика вътре в помпата - или са за чистене или за изхвърляне, като помежду другото може да има механичен проблем - задрали вътре в самата помпа елементи, които постоянно "доставят" нова порция стружки в зона, където те не са никак желани - оказват влияние на датчиците.
    За съжаление нямам решение на проблема. В края на седмицата ще слагам друга помпа, без реално да разглобявам тази, с надеждата да се оправят нещата, ако не - има хора тук във форума, които ремонтират качествено помпи, за съжаление цената е височка, поне на мен ми се видя такава.
    Предполагам е добре да упоменеш за колегите, които четат темата дали системата ти е Бош или Зексел, моята е Бош.Ще пиша за резултатите, когато имам някакви,
    Желая скорошно решение на проблема!

Поздрави!!
    Последно редактирано от Onzi; 05-04-16, 17:16. Причина: натиснат погрешно клавиш

Коментар

Благодаря за информацията ,всяко мнение е важно за мен.В случая моята помпа е Зексел.Между другото на предният ми автомобил имах ГНП Бош и на диагностиката ми излезе че са задрали елементите , а всъщност се оказа че е от управлението на помпата.

Коментар

Код на грешка "задрали елементи" не знам да има.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз кодовете на грешки не ги зная,но след два пъти ходене на диагностика и смяна датчици ,и отново диагностика на която всичко е наред ,положението е същото.

Коментар

Благодаря за мненията на колегите,темата е за триене.

Коментар

Теми в тоя форум не се трият.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,

Бях поел ангажимент да пиша резултати, тогава, когато имам някакви.
                Смених ГНП, внимателно проверих номерата на двете помпи да съвпадат, защото взех такава от по- ново Терано (2001, моето е 98 )
                Свалянето на старата помпа ми отне около 3 часа, новата успях да монтирам за 6 часа и половина (не съм бързал за никъде, исках да стане както трябва). Като консуматив общо бяха необходими:
                - О-пръстените на вакум помпата, както и всички прилежащи към нея дифтонги
                - Има една гарнитура на самата ГНП с 3 отвора
                - Силикон за предният капак на зъбното колело
                - 2 каси бира
                Друго мисля че не съм сменял, или поне не помня.
                Засега откривам като разлика след смяната:
                изминал съм около 150 км, - няма никакво "клатене" на мотора, както и липсва гаснене след кратковременно подаване на газ - при мен и двете неща бяха силно характерни. Не дими, мощността не ми се струва силно променена, не усещам загуба на мощност (като следствие от погрешно зацепване например)
                Не откривам за момента кодове за грешка, но си проверявам от време на време.
                Като показатели с EcuTalк - някои стойности ми се разминават с тези преди да сложа сегашната, предполагам че съм я уцелил малко в закъснение, но не съм убеден че трябва да я пипам повече. Имам следните стойности на празен ход и топъл мотор:
                target f/inj mm3 - 5.20 (преди смяната беше - 3 до 3,60)
                C sleeve pos V - колебае се около 1,78 , преди беше около 1,74
                Act inj Timg : (-0,5), преди смяната беше (0,5)

Ще я покарам повечко и когато се убедя, че съм окончателно приключил с проблема, ще отворя старата помпа и ще се опитам да установя виновника за проблемите.

Поздрави!

Коментар

Моето терано е 99г. със система бош оборотите бяха неравномерни и като слагам малко двутактово масло в горивото нещата се пооправиха иначе бях чистил ел. плочката на помпата и дюзите но нямаше резултат а тази грешка беше се появила когато нямаше добър контакт по кабелите около помпата

Коментар

При мен след смяна на датчика на коляновия вал,резултата е следният;
                    -показания на диагностиката -изчезна грешката за датчик на коляновия вал
                    - малко се подобри мощността
                    - придърпването при потегляне остана
                    -пушекът си остана същия, и сутрин при студен двигател и след като загрее доста пуши при подаване на газ и при запалване.
                    -явно няма лечение за този тип помпи или моята е вече с изтекъл ресурс.
                    Sparky, извинявай че помолих темата да се изтрие, но видях че няма развитие и сметнах че е добре да се изтрие.Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X