Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОЩ !!! Клапан за налягане на бензиновата рейка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМОЩ !!! Клапан за налягане на бензиновата рейка.

Здравейте колеги.
    Предварително се извинявам ,ако не е точно тук мястото за тази тема но не съм пускал много такива.
    Моля помагайте с информация:
    Търся клапан за налягане,който стои на бензиновата рейка.
    Джипката е Форд Маверик 1995г. 2,4-124к.с.Търсих по рамата но не излиза нищо,а докато пиша тези редове ми се обади майстора и ми каза стряскаща цена за оригинална част,която е за терано 2.Моля дайте идеи за алтернативна нова или втора употреба.
    Ако някой е преправял нещо,ще се радвам да го сподели защото на въпросния клапан няма номер по който да го намеря.
    Благодаря предварително на всички отзовали се.
    Прикачени файлове

От: ПОМОЩ !!! Клапан за налягане на бензиновата рейка.

И с каква цена те стресна , този майстор?
    Влез на сайта на някой онлайн магазин и регулатори колкото душа ти иска.Един адаптор е 3-4 долара.Ма и майстора трябва да знае какво прави.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Има голям избор при "тунинг частите" и ще имате възможност да "играете" с корекция на налягането в горивната рейка.

Коментар

Има универсални колкото ти е кеф. Бях купил навремето, ама го продадох на колега от форума отдавна. Не беше нищо фрапиращо като цена - то в него няма почти нищо и реално не би трябвало да струва повече от 20 кинта.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговорите.
          Sparkybg,ще ми кажеш ли параметри на клапана с които да се съобразя в търсенето на универсален.
          На моя не пише нищо.

Коментар

Еми търси на какво налягане ти работи рейката. После търсиш такава, дето може дас докара същото. За съжаление сервизното ръководство за бензинките ми е вкъщи и не мога да проверя колко е. Универсалните се настройват на каквото налягане ти е кеф, често имат и манометър върху тях.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря още веднъж за отговорите.

Коментар

2.991бара/ 3.05кг/см2 / 43.4psi ти е налягането по книга. Това относително спрямо налягането в колектора. Тоест би трябвало при контакт да вдигне толкова, а след като запалиш на празен ход (затворена клапа, висок вакуум в колектора) да спадне. на 2 и нещо. Като подаваш газ трябва да варира между въпросните 2 и нещо и малко под 3.

Коментар

На Витара е същия .. или поне много прилича.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

То и на ферозата е такъв някакъв, ако помня добре.

Коментар

Приятел има същият проблем от вчера, та ще следя темата за решение.

P.S. Вчера го свали, щото при запален двигател течеше, причука му капсуловката и спря, но до тази сутрин.
                      Днес го заля с някакъв цианоакрилат, но е временно закърпване.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Вътре има мембрана и пружина. От едната страна е вакуума от колектора+пружина, от другата налягането на горивото в рейката, и мембраната управлява клапанче, което пуска точно толкова гориво обратно към резервоата, колкото налягането в рейката да е с 3 бара над налягането в колектора. Не виждам от какво друго би могло да тече, освен от пробита мембрана, а това определено няма оправия.

Тия по магазините за туниѝ са и разглобяеми. Вътре има същото, има и врътка за натягане или отпускане на пружината, с която се регулира налягането в рейката. Общо взето елементаризъм. Просто посетете магазин за голфаджийски туних и ще намерите. Представляват примерно това:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gallery_1239_1216_50057.jpg
Прегледи:1
Размер:161.2 КБ
ID:5704014

Конкретното струва 80 кинта в български магазин.

Търсиш в google "тунинг регулатор налягане гориво" и излизат 100 линка.
                        Последно редактирано от sparkybg; 26-02-16, 19:19.

Коментар

Здравейте, днес минавах по околовръстното от кръговото на кв.Младост към светофара за Самоков и там до пътя до моргата от ляво има бензиново терано.Той е отвън на пътя и предполагам го разглобяват за части.

Коментар

И моят регулатор на Кията протече. Ама направо по маркучето за вакуума влизаше в първи цилиндър. Няма да казвам какви теории се развиваха за странното палене от четвърт оборот само на един цилиндър ...

Та моето за Кията го взех за 33 лв от магазин за корейски части. И то оригинална част.

Иначе такива всякакви регулатори продават в Спектроматик. Имат за почти всички разпространени марки и модели. Звънни и питай за цена, могат да ти пратят и по куриер.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

И при мен проблема дойде изведнъж и взе да налива в цилиндрите като лудо бензин и затова се насочих към този регулатор.Особено като извадих близо 10 литра бензин с масло от картера.След като монтирам втора употреба който намерих с 30000.. зора се надявам всичко да се оправи.
                              П.С Спарки както винаги много отзивчив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X