Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал или раздатка терано 2???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциал или раздатка терано 2???

Изникна ми странен проблем на тераното 2 2000г 2,7!Преди няколко дни без повод задно дясно колело започна да ми задържа,просто така нито от пребуксуване нито зор!!Викам си нещо ръчната или челюстите обаче не!Забелязах при потегляне има около един оборот на колелото и освобождава и започва да се върти нормално,но при много малка скорост рязко се спира и на пред и на зад направи ли един оборот няма проблеми и инерция си има!! Някакви идеи???Или някой да е имал нещо подобно? Да отбележа не е ръчната нито спирачките!!И да свалих диференциала днес не е разглобен видимо няма нищо счупено!

От: Диференциал или раздатка терано 2???

не съм много запознат но дали не е LSD-ТО така ми изглежда.

Коментар

и аз смятам че е от дифа затова го свалих! Трябва ми някой който е ремонтирал такъв диф!!!

Коментар

Дифа с ЛСД ли е?Маслото сменявано ли е ?
        "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
        Кольо.

Коментар

да с лсд е,не съм го сменял но е добре в смисъл че си е чисто и според мен вискозитета е добре!Едната пластина не беше на мястото си когато го разглобих!Не държеше дисковете два или три диска си бяха излезли и според мен това е била причината!! ако някой има друга идея че мисля утре др. ден да го качвам!

Коментар

Първоначално публикуван от kaloqn_kk_1 Преглед на мнение
            да с лсд е,не съм го сменял но е добре в смисъл че си е чисто и според мен вискозитета е добре!Едната пластина не беше на мястото си когато го разглобих!Не държеше дисковете два или три диска си бяха излезли и според мен това е била причината!! ако някой има друга идея че мисля утре др. ден да го качвам!
            Някоя снимка да беше направил .
            РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Най-външните шайби са пружинни, я виж да не са счупени те. Май както го описваш натам отива работата, ама тук да си кажат мнението знаещите. Заден диф по моргите е 300-350 лева.

Коментар

всички дискове са здрави заедно със прожинните!Преди малко го сложих няма го този проблем за сега! Преди да го сваля едната гума не помръдваше като беше блокирала а сега и двете се въртят свободно и от кардана!За сега е добре!

Коментар

Чудно как могат да излязат - отдолу лягат на главината на зъбното колело , отгоре ги спира касетата на диференциала . Освен това са под напрежение от пружинните пластини . Имаха ли едни държачи , които да обхващат "ушите" на пластините - поне на схемата ги дават така .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.png
Прегледи:1
Размер:33.0 КБ
ID:5697935

Коментар

ами уви беше изтървала точно тази пластина която ги държи събрани!според мен някой го е отварял дифа!!! За сега се държи нормално беше изтървала едната точно от към короната и според мен точно заради това ми е блокирвало колелото!Вчера като го сложих сложих полуоските и завъртях от кардана сичко нормално си се въртеше и двете полуоски се въртят в една посока!Нямам на идея как са излезнали но не стоят под напрежение когато се хващат с пластините дори има свободно място аз сложих малко грес за да ги задържа и го събрах!Чак когато започнах да стягам болтовете на лагерите тогажа започнаха да стягат дисковете!Имаше около 2мм докато прибраха!И тези пластини си имат луфт около 2мм също и се движат свободно в ушите на дисковете.Според мен някой го е отварял и не е нагласил пластинките на дисковете.Незнам преди да го отворя чисто си беше блокирал на рака гумата не мърдаше!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X