Имам проблем с Патрола 2.8 и той е, получава се чукане от към мотора когато загрее примерно над 70-80 градуса. Когато е студен никакви странни шумове. Маслото е сменено преди 150км, и сложена добавка. Другото което е, че припушва на сиво(най-вероятно на сурова нафта). Върви, пали никаква промяна от преди "чукането". Възможно ли е проблема да е в повдигач?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Нисан Патрол У60 2.8
Свий
X
-
От: Проблем с Нисан Патрол У60 2.8
Премери налягане на масло с механичен манометър....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Нямаше ли стрелочен индикатор на таблото!?
По скоро да се каже какво показва. И защо са слагани добавки в маслото?
Иначе, чукането от към картера трудно може да се сбърка с друго чукане.
Може да пробваш с изключване от работа на цилиндри и да следиш има ли промяна.
Коментар
-
Аз имах подобен проблем с един комънрейл дизел, и като свалих коляновия вал - проблема лъсна. Така, че да не те плаша, ама ми прилича на същото.
и колкото по-рано се реши, толкова по лесно ще еSamurai Gemax
Коментар
-
Нов собственик съм на Y60 2.8тд и след смяна на маслото и при мен налягането падна под 2 бара.Сложих Бардал 10/40.Мотора работи перфектно,тихо и равномерно.Но тия дни ще свалиме картера за инспекция и ще пиша пак...
Коментар
-
Картера е свален и всичко е "ток и жица" лагери-перфектни,цедка и двигател без налепи и отлагания.Всичко изглеждна нормално.Остава да са тръгнали основните лагери или маслената помпа,но това си е за тях... Утре затварям слагам една добавка на Бардал и газ докато не си покаже проблема!Нема да лежим под железата! Поздрави!
П.С. Преди да сваля картера смених масления филтър и имаше около 1см разлика в дължината на тръбичката във филтъра и естествено налягането се вдигна малко над 2бара.
Коментар
-
Проблема е решен, а той се оказа доста страненОт няколко скока с джипа по черно предният мост беше ударил картера и самият той доста се беше деформирал без течове. След сваляне на картера се установи че коляновият вал е биел в картера и при загряване на маслото звукът се е усилвал.
Проблема е решен.
TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар