Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan terrano плафон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan terrano плафон

Ми аз тръгвам да го вадя от горния край. нищо не подпъхвам - само с ръце, леко и с разклащане. ПОнеже съм вадил и слагал де що има пластмаси по купето, мога да кажа че въпросното е сравнително безпроблемно - няма предпоставки за чупене, освен ако самат апластмаса не е изгоряла, ама не вярвам - поне въпросната е достатъчно качествена. Виж кората под волана си е правена като да се чупят лесно щипките и - хем под наклон (което и собствено ги троши), хем дълги, хем между 2 пластмаси (което е предпоставка за по-трудно вадене поради разни деформации и прочие). Тая съм я вадил поне 3 пъти, съвсем безгрижно.

Кабелите няма какво да ги търсиш - там са си. Проследи ги до модула, в който влизат - ако няма видими прекъсвания, причината е или в модула, или бушон.

Това, дето задната ти лампа свети при всички други врати без багажната си е направо комедиен случай. Все едно предната да работи само при отваряне на багажника. И понеже при мен е обратното - задната свети само при отваряне на багажника (тогава свети и предната), а предната и при отваряне на багажника, и при отваряне на вратите, това пък е предпоставка за някакви рационализации някъде по тоците, ако иде реч за къса база и за Терано междинка (с 4-те отделни фара), а не Маверик. Не си уточнил какво точно е тераното и коя година - в различните изпълнения също има малка вероятност за разлики.

В сервизното ръководство за терано след 2000г има и схеми от къде минават кабелите физически, както и принципни схеми до къде отиват. Поне от колонката нагоре инсталацията е същата със сигурност, понеже като си монтирах фабрична аларма гледах какво ходи по буксите. Другото не съм го гледал къде отива.
    Последно редактирано от sparkybg; 09-12-15, 22:37.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от emo80 Преглед на мнение
      Да за 2-3 секунди гасне. Сега проверих плафона масата е добре ток няма мерих с мултицет но едно ми направи впечатление кт опра единия кабел на мултицета към лявата страна на масата и другия кабел на мултицета към дясната светва светва плафона на багажника. Нормално ли е? Бишоните ги проверих има ток на бишоти и не е изгорял, а и друго да питам тоз управляващ блок на плафона след бушона ли е или преди бушона?
      Бааах, некой здраво е омотал нещо. Управлението на задния плафон е възможно най-простото - просто бутона му дава на маса и светва. Не знам дали ходи кабел от задния плафон до модула за предния, или просто включва и предния.

Масата няма лява и дясна страна. Масата е просто маса. До плафона ходят само 2 жици, до колкото помня. Свали го - въпрос на едно или 2 болтчета. Ще видиш как е отзад. Забравил съм вече какво точно беше, като го сменях. Помня че имаше букса, в която влизаха 2-та кабела, както и че през едно от болтчетата за закрепване (не помня дали е само едно или повече) също минава ток, което предполагаемо е маса. Не съди за това кое е маса и кое не е, само по размере/ширината на пластинките. Няма такава закономерност в тия плафони. Може да е точно обратното.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ми аз тръгвам да го вадя от горния край. нищо не подпъхвам - само с ръце, леко и с разклащане. ПОнеже съм вадил и слагал де що има пластмаси по купето, мога да кажа че въпросното е сравнително безпроблемно - няма предпоставки за чупене, освен ако самат апластмаса не е изгоряла, ама не вярвам - поне въпросната е достатъчно качествена. Виж кората под волана си е правена като да се чупят лесно щипките и - хем под наклон (което и собствено ги троши), хем дълги, хем между 2 пластмаси (което е предпоставка за по-трудно вадене поради разни деформации и прочие). Тая съм я вадил поне 3 пъти, съвсем безгрижно.

Кабелите няма какво да ги търсиш - там са си. Проследи ги до модула, в който влизат - ако няма видими прекъсвания, причината е или в модула, или бушон.

Това, дето задната ти лампа свети при всички други врати без багажната си е направо комедиен случай. Все едно предната да работи само при отваряне на багажника. И понеже при мен е обратното - задната свети само при отваряне на багажника (тогава свети и предната), а предната и при отваряне на багажника, и при отваряне на вратите, това пък е предпоставка за някакви рационализации някъде по тоците, ако иде реч за къса база и за Терано междинка (с 4-те отделни фара), а не Маверик. Не си уточнил какво точно е тераното и коя година - в различните изпълнения също има малка вероятност за разлики.

В сервизното ръководство за терано след 2000г има и схеми от къде минават кабелите физически, както и принципни схеми до къде отиват. Поне от колонката нагоре инсталацията е същата със сигурност, понеже като си монтирах фабрична аларма гледах какво ходи по буксите. Другото не съм го гледал къде отива.
        Търсих допълнителни кабели да няма, но не намерих. тераното е 99г. с кръглите фарове дълга база утре пак ще се ровя и вечерта ще пиша за резултат ще се опитам да искормя пласмасарията на гредата

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Бааах, некой здраво е омотал нещо. Управлението на задния плафон е възможно най-простото - просто бутона му дава на маса и светва. Не знам дали ходи кабел от задния плафон до модула за предния, или просто включва и предния.

Масата няма лява и дясна страна. Масата е просто маса. До плафона ходят само 2 жици, до колкото помня. Свали го - въпрос на едно или 2 болтчета. Ще видиш как е отзад. Забравил съм вече какво точно беше, като го сменях. Помня че имаше букса, в която влизаха 2-та кабела, както и че през едно от болтчетата за закрепване (не помня дали е само едно или повече) също минава ток, което предполагаемо е маса. Не съди за това кое е маса и кое не е, само по размере/ширината на пластинките. Няма такава закономерност в тия плафони. Може да е точно обратното.
          Като казвам дясно и ляво на масата нали има положение на ключа за постояно светене и кат се овори вратата пластинките дет ги опира от ляво и дясно са към масата това имах изпредвид и по средата не свети. Има 2 болта през болтовете ги проверих с мултицет минава маса, кабелите са 2 и са в посока шофорската врата. Тез 2 та кабела по принцип са си + нали едното трябва да е от управляващия блок едното постоянен. От управлябащия блок за да гасне плавно а постояния за да си светиш сам когато ти трябва и масата от купето нали? Ако пусна кабел от задния плафон какво ще стане, може ли да гръмне блока?

Коментар

Еми тия 2 в посока шофьорската врата минават покрай предната колонка, стигат до букса зад и над бушоните, и от там къде хващат не знам.

За дълга база може и да има някакви разлики в осветлението, предвид третия ред седалки. Моето е късо и се държи по посочения начин и има един единствен плафон по средата на тавана (освен тоя в багажника).
            При теб имаш като минимум още 2 ключета на задните врати + незнаен брой кабеляци, върващи от тях към незнам къде. Щом и багажната гасне бавно, може и фабрично системата да е друга. Да кажат колегите с дълга база как се държи при тях.

А ти ако искаш погледни сервизното. Има пълна електрическа схема там, и на дълго, и на късо.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:terrano.PNG
Прегледи:1
Размер:113.6 КБ
ID:5694642Натиснете снимката за да я уголемите

Име:terrano1.PNG
Прегледи:1
Размер:51.3 КБ
ID:5694643

На първата снимка са плафоните на втората ключовете дет са на вратите. Тия негри 3 те врати и таз на багажника са я пуснали в една линия, а едната врата само отделно и по принцип таз отделната врата на мен не ми работи.
              Като гледам първата снимка трюбва да имам 3 плафона 1 в багажника 1 за купето над галавата ми 3 тия къде е? има ли терано с 3 плафона? тез малките отпред дет е копчето тез си ги имам и бачкат и кат ги ги гледам са с директен ток от акумулатора. Ако разсъждавам по тази схема пробелам трябва да търся около плафона.

Коментар

Най-предния в купето го има общо взето при 20-ина процента от автомобилите. Преди време мислех да си взимам, ама като го видях на какво прилича се отказах. Жиците за него сигурно са си налични.

Интересно. Ще видя като отворя вратата на пътника какво светва при мен. Отваряйки вратата на шофьора категорично тая в багажника не светва, а ми гасне плавно само тая отпред ако на изключен контакт по-бавно. Отделно се светва автоматично като загася и извадя ключа и се загасва по-бързо при запален мотор или като заключа от централното.

Довечера ще видя в сервизното точно за нашия модел. Явно има някакви разлики спрямо новия.

Коментар

Открих проблема крушката която купих за плафона уж новата и тя май не работеща ще купя още една и ще проверя но със сигурност ще тръгне, бах му майката толкоз ли са закъсали в таз държава, че вече продават и неработещи крушки за плафон. Извинявам се за излишната тема не очаквах, че нова крушка няма да работи.
                  Благодаря на отзовалите се.

Коментар

Здрасти трябва ти един мултицет или пробна лампа и да замериш успех
                    само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
                      Здрасти трябва ти един мултицет или пробна лампа и да замериш успех
                      Нмаерих проблема кат проверих с мултицета, кат изгори крушката бях си купил тез новите диодните, а при тез имало значение плюс минус сега свети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X