Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано и неговата прочута щора за багажник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано и неговата прочута щора за багажник

Здравейте,

Вярвам не съм първият който под дърво и камък търси щора за багажник на дълго Терано и не може да открие. Не знам защо, но явно повечето фабрично нямат такива. Не знам дали е свързано с третия ред седалки или просто според Нисан това е скъпоструваща екстра, но е факт, че навсякъде, където са имали бързичко свършват.

Някой би ли споделил как е подходил към проблема? От друг модел автомобил, Нисан или какъвто и да било друг, става ли? Някой да си е сглобил хитър и лесен за правене заместник?

Моля споделете опит!

Поздрави

От: Нисан Терано и неговата прочута щора за багажник

Здравей,
    Аз подходих по следния начин - щора от къса база, разглобява се, платното се реже, купува се изкуствена кожа същият цвят и читав шивач го шие по желаната дължина. Щората от къса база е малко по-широка, но основата (на която се навива платното) е алуминиева и лесно се скъсява. След това от морга си купуваш релсите за дълга база (пластмаса) и се монтират на твоите кори (или направо вземаш релсите барабар с корите.) Съветвам те скъсяването ширината на щората да извършиш след монтаж на посочените релси с държачи.

Поздрави и успех

Коментар

Здравей,

Благодаря за отговора! Дано и още някой се включи с възможни решения.

А какво имаш предвид под "релси"?

Малко тъпо се получи ситуацията, защото малко след като пуснах темата случайно видях тема, в която бяха коментирани въпросните щори и имаше името им на немски. Досега бях търсил само с английски ключови думи и единствения успех беше една щора в UK, която беше със задължително взимане от място, а прозвъняването ми на почти 15 морги в страната беше без резултат. Викам си "защо пък да не" и така от немския ибей изскочиха 2 щори тамън за дълго Терано, само че за по-стария тип, които имат един "израстък" в десния край заради лендровърския заден прозорец. Предполагам няма пречка да станат и за моето. Е, не са ми същия цвят като тапицерията и цената е малко солена, но пък... Ако има някой на зор да си търси и е склонен да даде 99 евро без шипинга - има още една останала, да налазва

Ще ми се това, че аз съм си намерил щора да не е края на темата, а наистина още някой да сподели как е подходил, защото в други подобни теми няма алтернативни решения. Виждам, че Теранотата се роят и може на някой, който също държи да има щора по една или друга причина, да му свърши работа и спести часове ровене из нета и дебнене на обяви и морги.

Коментар

Релсите - това са едни пластмасови допълнителни израстъци,които ся поставени в горната част на корите на багажника. В предният край релсата има 2 гнезда за монтаж на щората (тя само се слага), а в задният край - гнездата за закачане на щората в разпънато състояние (съжалявам че нямам снимки). Възможно е да имащ монтирани фабрично такива - аз нямах, но моето е от по-старите - със израстъка на прозореца.
        Щората за къса база купих за 50лв, релсите за 25, кожата - 18 и 5-10лв за шиене (кожа се шие със по специални игли и конци).
        Преди около 1-2 месеца ми допадна инфо за щора от дълга база за около 100лв, но бе продадена на момента.
        Трудно ще намериш - кът са, но според мен такава от къса база е най-подходящия донор - лесно се разглобява и сглобява (само трябва да броиш оборотите на натягане на пружините.
        Успех!

Коментар

Аз монтирах щора от Ситроен Ксантия-комби, вървят по около 30 лв. Мога да кача снимки по късно, но става идеално само с малки поправки, щората има и твърда поставка, която е много практична, за монтажа се правят две планки които се закрепват на мястото на захвата на оригиналната щора, става много здраво и лесно се демонтира. По късно снимки, ако някой има желание.

Коментар

Решението на ananievd е хубаво, но малко времеемко с търсенето на кожа, шивач и т.н. А и не съм сигурен как ще се държи във времето тая кожа подложена на слънцето. Би ли постнал снимки на крайния резултат?

Предложението на v.kostov е доста интригуващо, в интерес на истината точно нещо такова имах предвид. Щора, която става без или почти без преправяния. Евентуално удължаване на корпуса, в който се навива рулото или изработване на някакви лесни планки както в неговия случай. Ако не е проблем мисля, че би се получило хубаво и ти да пратиш някоя снимка на твоето решение.

Мислех си дали няма да стане от някой друг Нисан от тия години....Примера примерно. Вярно, че багажникът на Тераното е доста голям и едва ли има лека кола с такъв, но знае ли човек.

Коментар

На новото терано с равния прозорец няма никакъв проблем да се ползва щора от по-старите. Дори съм виждал ново терано (след 2000г) с бежова щора, и си имаше въпросното висящо парче.

...но, не възлагай прекалени надежди по отношение на функционалността и. Често се случва да ми пречи. Това за късо терано.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имах леки съмнения дали ще пасне безпроблемно, въпреки че няма логика, но благодаря, че ги разсея

Единственото, което търся от нея е лекият й anti-theft ефект Така или иначе да се оставят ценни неща в колата за нощуване е неразумно, но няма как винаги да свалям прилежащия инвентар (инструменти, крикове и т.н.). А и помага за кратки спирания до магазина (слагаш лаптопа в багажника) и от този сорт битовизми. Така да се каже да не изкушаваме апашите допълнително със съблазнителни гледки.

Ще използвам темата да попитам и за нещо друго, което ме гложди, Спарки, надявам се да имаш опит с проблема. Като гледам в предните калници виждам, че е имало някакъв гумен елемент, нещо от сорта на подкалник, който закрива кухината между рамата и калника, та да не пръскат мизерии по двигателя. Това нещо фабрично купува ли се отнякъде, как се казва и въобще голяма загуба ли е, че го нямам? Не знам дали може да им стане нещо на оголените елементи, вероятно не, но чисто визуално/хигиенно ме дразни. Купил съм едни гумени листове 1мм, които евентуално ще разкроя, но ако има нещо готово на разумна цена бих го предпочел. Така или иначе в нета не намерих нищо по въпроса.

Ако се захвана да кроя гумените листове с какво е най-удачно да ги закрепя? Не ми се ще да използвам самонарезни винтове (макар да не знам дали въобще е възможно това в рамата), а пък Нисански щипки.... В смисъл не ми се занимава с поръчка от форумните доставчици за такава дреболия, а пък от едно звънене в официалните дилъри вече вдигнах ръце от тях. Има някакви авто-бим, които се занимават изцяло с такива пластмасарии, имат и доста щипки, но нямам идея кои биха станали. Пък и като гледам дупките са различни и вероятно трябват поне 2 модела.

Коментар

Anti-theft ефекта може да е и обратен. В единия случай(без щора) се вижда че в багажника няма нищо, в другия (с щора) трябва да разбият за да видят. За крика си има ниша с капаче от дясно, за дребни инструменти има място под втория ред седалки колкото искаш. На мен и аптечката ми стои там. Отзад е само пожарогасител, ключ за гуми, колан за теглене, и комплект китайски звездогаечни ключове, всичкото в една торба. Отгоре е метнато едно одеало и толкоз.

За листовете - фабрично ги има, закрепени са с пластмасови щипки, за които си има и дупки по ръба на подкалника и върху шасито. Трябва ти 2мм маслоустойчива гума, ножица и 2 размера замби, за да си ги разкроиш. Не помня дали пазя старите - бяха се позакъсали и по тях си разкроих новите, миналата година. Без модел ще ти е трудно.

Иди до някоя морга да поразгледаш. Това надали се търси и дори и да са скъсани ще можеш да ги вземеш за модел.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                    Имах леки съмнения дали ще пасне безпроблемно, въпреки че няма логика, но благодаря, че ги разсея

Единственото, което търся от нея е лекият й anti-theft ефект Така или иначе да се оставят ценни неща в колата за нощуване е неразумно, но няма как винаги да свалям прилежащия инвентар (инструменти, крикове и т.н.). А и помага за кратки спирания до магазина (слагаш лаптопа в багажника) и от този сорт битовизми. Така да се каже да не изкушаваме апашите допълнително със съблазнителни гледки.

.
                    направи си един шкаф и всичко ще е прибрано вътре , отгоре залепи подходяща текстилна облицовка и не ти трябва щора . на моя шкаф горния капак съм го изрязал плътно по пластмасовите кори и все едно виждаш дъното на "празен" багажник .

Коментар

Ще снимам и изпратя - вече 2 лета е така. Щората монтирах по 2 причини - anti-theft ефект и да пази от слънце доста неща когато съм на риба някъде. Използваната кожа е сива тапицерска (с такава се правят и тапицерии на коли) и за сега няма проблем със слънцето. Относно допълнителното парче - смятам че лесно може да се отреже

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030381.jpg
Прегледи:1
Размер:129.3 КБ
ID:5694687Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030381.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:5694687Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030383.jpg
Размер:101.0 КБ
ID:5694689Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030382.jpg
Размер:143.2 КБ
ID:5694688Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030384.jpg
Размер:148.2 КБ
ID:5694690Да покажа как е станала моята щора от Ситроена. Само се добавят едни планки върху закрепването на оригиналната и проблема е решен поне за мен.

Коментар

Коъто има възможности и може да поръчва по руските интернет страници като наяия продавалник има доста щори за терано дет се продавам в порядъка от 60 до 120 лв

Коментар

Аз моя го направих с щора от Reno espace
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tmp_32182-DSC_1306447896460.jpg
Размер:61.7 КБ
ID:5694757Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tmp_32182-DSC_1305-2122820654.jpg
Размер:68.4 КБ
ID:5694758Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tmp_32182-DSC_1305-2122820654.jpg
Размер:68.4 КБ
ID:5694758

Коментар

Не искам да обидя никой, уважавам труда ви, но според мен е ужасно... Различни цветове, надиплени платове, разни грозни (според мен) планки, ужас. По добре един твърд шкаф както казаха по горе, или едно хвърлено платнище. Лично аз съм сложил една от онези гуми за багажници от метро върху постоянния багаж - лопати брадви въжета барбекюта горелки... и отгоре си имам прекрасно изглеждащ багажник. И най вече прилича на празен. Освен горните, под гумата има инструменти, щори против комари за вратите, антифриз, масло кабели и т.н. С едно фолио на страничните багажни стъкла всичко е прекрасно.Утре живот и здраве ще щракна онова което описах, ако има любопитни.

ПЦ: Забравих и кашончето с 6 чаши шуменско, че не се знае кога на човек ще му потрябва чаша за бира

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X