Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Терано 2!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Терано 2!!!

Отговорил съм.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Колега капнах масло в цилиндъра и резолтата е 1- 9,7 ; 2- 9 ; 3- 9,7; 4- 9.5 атм.Определено има разлика.И сега какво?

Коментар

Първоначално публикуван от ge0rg11 Преглед на мнение
        И сега какво?
        Сега ремонт на двигател. Като има разлика при капване на масло, значи износени сегменти/бутала/цилиндри.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Приятеп които работи в сервиз ми каза че щом не духа през трабичката на щеката за маслото значи не е толкова страшно!!!

Коментар

Приятеп които работи в сервиз ми каза че щом не духа през трабичката на щеката за маслото значи не е толкова страшно!!!
            Шом не е страшно, за какво е темата?

Процедура по мерене на компресия, според сервизното ръководство:
            - добре зареден акумулатор
            - топъл мотор
            - извадени всички свещи
            - изваден централен кабел на делкото
            - педал за газта, натиснат до ламарината
            - въртене на стартер и отчитане на налягането във всички цилиндри

Норми, според сервизното ръководство:
            - Стандартно налягането трябва да е 13.24 бара (13.5кг/см, 1.324kPa)
            - Минимално налягането трябва да е 9.8 бара (10кг/см, 981kPa)
            - Разлика между цилиндрите максимум 1 бар.

...или казано напратко, ако процедурата е спазена, налягане 8 бара говори че тоя мотор отдавна е мъртвец. Пък за приятеля ти нека не е страшно.

То и не е страшно де - просто половината коньеве ги няма никакви.
            Последно редактирано от sparkybg; 11-11-15, 20:24.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Стара Загора имате много добър шлайфист за блоковете-казва се СветльоТова разбира се след като свалиш блока.И още нещо-пълна глупост е да смениш само сегменти,ще удължиш живота му с две години каране по 20хил.км.

Коментар

добре зареден акумулатор-спазено
                топъл мотор-не спазено
                извадени всички свещи-не спазено(вадих ги една по една)
                изваден централен кабел на делкото-не спазено
                педал за газта, натиснат до ламарината-не спазено(бях го натиснал малко)
                въртене на стартер и отчитане на налягането във всички цилиндри-спазено

демек нищо не съм направил!!!

Коментар

добре зареден акумулатор-спазено
                  топъл мотор-не спазено
                  извадени всички свещи-не спазено(вадих ги една по една)
                  изваден централен кабел на делкото-не спазено
                  педал за газта, натиснат до ламарината-не спазено(бях го натиснал малко)
                  въртене на стартер и отчитане на налягането във всички цилиндри-спазено

демек нищо не съм направил!!!
                  И като ги спазиш ще установиш разлика от някоя десета ....

Коментар

Студен мотор = по-висока отчетена компресия от на загрял
                    Не извадени свещи - по-ниска отчетена компресия спрямо извадени
                    Не натиснат докрай педал на газта - по-ниска отчетена компресия спрямо натиснат, но предвид че си го натиснал малко - надали ще е голяма разликата.
                    Изваден централен кабел - без значение, прави се за безопасност и няма отношение към корекцията.

Спази ги и пробвай, но не храни особени надежди за значима разлика.

Коментар

Колеги, по назад в темата казах:-"Маслото в цилиндъра уплътнява групата бутало цилиндър".
                      Тоест, прави ДВГ "чисто нов" - компресията трябва рязко да се вдигне! Разбирай стойности над 11 бар-а!
                      Ако това не стане, има загуби от клапани!
                      Направи това което описа Спарки, + масло във всеки цилиндър 3-5 см3, (ползвай спринцовка), + поне 8-10 об. на КВ! Махни и възд. филтър.
                      Постарай се да направиш коректно тия измервания!

Коментар

То така или иначе ще се отваря.......

Коментар

Съвсем се обърках.Говорих с 3-ма маистори в стара загора и тримата ми казаха че мотора не за ремонт.Щом не горял масло и не духал през щеката за маслото значи проблема бил някаде другаде я дибитомер я нещо друго.казаха ми че основен ремонт на двигателя е
                          последното нещо което трябва да направя и че 8 атм. Били нормални за стара кола.Тука гледам таблици трябва да е 11.7 е аз какво да правя сега.ще направя измерваниятя коректно и ще пиша.

Коментар

Да, основен ремонт на двигателя е последното, което се прави. Обаче "майсторите" имат навика да приравняват всичко на жигула, а то не е. Обалагам се че същите майстори ако ти регулират лагери на предни главини ще оставят луфт, пак като на жигула.

Спази процедурата по мерене и виж какво ще излезе. Ако компресията е изън нормата, двигателя е за ремонт и точка. Дали ще правиш ремонт или ще ти го караш така - преценката е твоя, но във втория случай ще трябва да се примириш с вървежа. Сервизното ръководство е писано от хората, правили тоя мотор, а те имат досадния навик да не пишат глупости.

На баир по магистралата на 5-та перфектно откъм двигател дизелово терано има лимит от около 130, независимо от настъпването. Не знам какво искаш от двигател с 10 коня надолу, когато е чисто нов. При компресия 8 от тия 115 коня със сигурност поне 20-ина липсват, вероятно и повече.

Коментар

.... Щом не горял масло и не духал през щеката за маслото значи проблема бил някаде другаде я дибитомер ....
                              Още в началото на темата се каза за дебитомер! Не го ли провериха тоя дебитомер!? Обиколи сумати майстори, работа за няма и 2 минути е!

Коментар

Не мога да намеря никаде дебитомер за бензиново терано!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X