Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano 2 2.7TDI Новата ми придобивка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Terrano 2 2.7TDI Новата ми придобивка!

Здравейте колеги, от няколко дни съм горд собственик на Терано 2 2.7TDI 2002г нов внос от Германия.
    Джипът много ме радва доста запазе много стегнато вози, вчера го обух с един комплект нови Bridgestone Dueler A/T 694.
    За първи път притежавам подобен автомобил доста четох преди да се спара на този модел, като цяло съм доволен,
    малко ми идва тромав и шумен при високи скорости. Скоро ще почвам с въпросите
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0003.jpg
Прегледи:1
Размер:237.2 КБ
ID:6102138Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0004.jpg
Размер:229.8 КБ
ID:6102139Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0005.jpg
Размер:130.6 КБ
ID:6102140

От: Nissan Terrano 2 2.7TDI Новата ми придобивка!

Честита придобивка! А ,че е тромав ,тромав е !! Не е лек автомобил а пък и аеродинамиката на НДК си казва думата!!

Коментар

Аеродинамиката започва да го мори от 80км/ч нагоре. Трябва да вдига 140 с лекота. Е, няма как да е пъргав като малолитражка - тежи колкото три такива.

Милион безаварийни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

[QUOTE=vankoni;2852563
        малко ми идва тромав и шумен при високи скорости.[/QUOTE]

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Аеродинамиката започва да го мори от 80км/ч нагоре.

Коментар

Честита придобивка, хиляди безаварийни! Теранцето е страхотно. Ако ти се струва тромавко, пробвай да изчистиш дебитомера, аз имах подобен проблем, напръсках с обезмаслител и полетя.
          Поздрави

Коментар

Честито!!! И е лъскач. Аз съм със същите гуми. Миналата зима ги свалих, и бях с чисто зимни. Тази зима реших да карам с тях Сега правят една година. Но миналата сутрин върху започваща да замръзва вода (нещо като киша) поднесе и предния мост, после задния. Имай едно на ум, ако ще ги караш зимата. А и машината е тежка. Безаварийно шофиране!
            Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Честита придобивка и от мен.
              Принципно тази тромавост може да се изчисти донякъде.Май вариантите са основно два/говорим при изправен дебитомер и автомобил въобще/
              1. Чипосване на мотора - от 125 к.с. мощността се вдига до около 148-150 к.с., а въртящия момент се качва до около 310Nm
              Самото чипосване става само софтуерно и не се сменя никакъв хардуерен чип.Също така казват, че при една и съща скорост на един и същ терен и едни и същи обороти на мотора...след чипосването радзхода пада с 0,5л. на 100км.
              Всъщност обаче...разхода се вдига..., и то не защото самото чипосване прави това да е така, а защото като започне да ускорява и върви повече автомобила и човек се увлича обикновено и натиска все повечко газтта

2. Вариант 2 е както аз съм го направил.Обогатявам горивната смес с метан.Тъй като обаче няма комп който да смята и дозира горивната смес, настройките са на усет и винаги го има момента при който на някои обороти не ти достига метана в горивната смес и джипа вече не ускорява като луд.При мен съм се спрял с настройка да е перфектно на едни средни обороти.
              Тук вече и разхода на дълъг път ти пада с около 18-20%, което спрямо падането на същия при чипосването - т.е реализира се повечко икономия.В града икономията обаче е сравнително по-малка/около 8-10%/, което е така заради доста честото пускане на педала на газта/метана при пуснат педал се прави да се изключва и да не се подава към мотора/ и стоене по светофари и задръствания на празен ход, където отново метана не се подава към горивната смес.
              Неудобството на метана е в това, че винаги пък си ангажиран да си зареждаш метан/което в различните краища на БГ понякога си е доста приключение и мъка все още,макар, че...и да ти свърши метана просто продължаваш малко по-мудно само на дизел и проблеми няма/, и съответно пък имаш бутилка в багажното отделение, която едно че тежи на джипа постоянно и второ заема място/колкото и да е малка бутилката за тези цели/.
              Та това е...
              Поздрави и много безаварийни километри!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                Честито!!! И е лъскач. Аз съм със същите гуми. Миналата зима ги свалих, и бях с чисто зимни. Тази зима реших да карам с тях Сега правят една година. Но миналата сутрин върху започваща да замръзва вода (нещо като киша) поднесе и предния мост, после задния. Имай едно на ум, ако ще ги караш зимата. А и машината е тежка. Безаварийно шофиране!
                Благодаря на всички! Тази зима мисля да карам с тези гуми ще видим как ще се държи тераното.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  Честита придобивка и от мен.
                  Принципно тази тромавост може да се изчисти донякъде.Май вариантите са основно два/говорим при изправен дебитомер и автомобил въобще/
                  Днес тествахме тераното с колега притежаващ същото, според него си върви перфектно, явно искам прекалено много. За сега няма да се заигравам с подобрения, ще го ползвам като втори автомобил за лов и при тежки зимни условия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X