Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Y61 няколко проблема.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Y61 няколко проблема.

Здравейте, предстои ми влизане в сервиз за масла, филтри и други неща, но преди това искам да събера малко мнения за следното: има тресене при скорост от 80 до 12--130 км, но не е от гумите, защото като утида на смяна гуми и баланс, след като излезна от вулканизатора е същата работа, прави го и със стратите гуми, които са TOYO и с чисто новите зимни гуми, които са Cooper.
    Второто нещо, което леко ме тревожи е, че понякога лапата за стабито свети бледо оранжево, а реално не е изключено стабито, натикам го няколко пъти и си включва нормално, а после изключва, аз лично при включване и изключване звук не чувам, след което е тотално изгаснала лампата. Това до следващия път, примерно след 2-3 месеца.
    третото нещо е, че понякога много рядко ми светва лаппата chek, това се случва само когато карам с 130-140 дълго време и без натискане на спирачката, но на скорост слизам до около 70-80. след 3-4 мин гасне. Моля за вашите коментари.

Re: Nissan Y61 няколко проблема.

Тресенето, може да е от заминало каре на някой кардан.
    Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
    0886/872-646

Коментар

От: Nissan Y61 няколко проблема.

За тресе нето си прегледайте предният мост, и по специално лагерите на сферите и луфтове на лагерите на главните. Също може да е и от тампоните на стабилизираща та щанга. Лампата за откачането на щангата свети бледо при по дълго каране с висока скорост, но не означава че е от качена самата щанга.
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от kirilmarkovpetkov Преглед на мнение

Второто нещо, което леко ме тревожи е, че понякога лапата за стабито свети бледо оранжево, а реално не е изключено стабито, натикам го няколко пъти и си включва нормално, а после изключва, аз лично при включване и изключване звук не чувам, след което е тотално изгаснала лампата. Това до следващия път, примерно след 2-3 месеца.

третото нещо е, че понякога много рядко ми светва лаппата chek, това се случва само когато карам с 130-140 дълго време и без натискане на спирачката, но на скорост слизам до около 70-80. след 3-4 мин гасне. Моля за вашите коментари.
        За тресенето понагоре са ти отговорили.

За стабилизацията за да свети бледо значи имаш утечки и лоши контакти в изпълнителния механизъм- метална кутия с ел мотор с червяк и два ключа за краино положение на жилото което освобождава или блокира ходовете на задната стабилизация. Най верочтно ще намериш там всичко ръждясало или тръгнало да ръждясва. Хронична болка е. Аз съм изхвърлил всичките тези неща като съм запазил само диодната логика за да е нормално всичко по таблото и като имам време ще стане ръчно отблокиране/блокиране на задните ходове.То така или иначе се използва при силно пресечен терен или голям камънак...

Включване на чек лампата при 130-140 не е добре. Провери кода на грешката, стари/неоргинални филтри, масла ....
        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
        В. Иванов

Коментар

За check лампата - да беше казал с кой мотор е поне.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за отговорите! Мотора е 2,8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X