Здравейте на всички разбиращи по болките на теранозаврите. От близо месец съм собственик на терано 2 2,7 , ТДИ 125 к.с 96г , дълга база,и най-страшното - нов внос. При огледа за закупуването,след мнооого голямо обикаляне (прекалено много гнилочи се продават ) благодарение на форума го купих и открих някой от детските им болести , но едва след като го платих.От няколко дни обаче имам следния проблем : чистачките ми застанаха на 2/3 от стъклото -точно на погледа ми ,което много дразни.При пускането на чистачките отиват до долу и после се връщат нагоре до края и застават пак пред погледа ми.От какво може да седят така на никъде и как може да се оправи.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с чистачките на Терано
Свий
X
-
От: Проблем с чистачките на Терано
В моторчето на чистачките /редукторчето/има пластмасова зъбчатка с гърбички които прекъсват веригата.Ако въпросното колело е видимо здраво и не е превъртяло огледай щангите по задвижването на чистачките.Разбира се за да стигнеш до там трябва да свалиш рамената на чистачкете,пластмасовите кори и двата ламалинени капака с многото болтчета.При зглобяването намажи капаците със силикон за да не влиза вода от там че улива и влиза в купето.Ако се захванеш да го правиш сам-успех
-
Има ли нещо особено при свалянето на пластмасовите кори под раменете на чистачките? Като ги огледах,ми се струва,че май има нещо като малки болтове,които ги държат откъм стъклото? Всъщност,не съм сигурен дали ст.д. точно за "болтове", но на такова ми прилича.
Коментар
-
Това което оприличих на "болтове" при пластмасовата кора,всъщност е пластмасови "копчета" ( с функция на "дюбел-пирон").Общо са три,като при мен едното липсваше и го замених с ...винт,който завих внимателно.
Има и още 2 "копчета" ,под самата кора-ако се погледне през вентилационните отвори на кората (трябва да се освети,напр. с фенер) едното може да се види (при мен са бели на цвят). Другото не се вижда,но е на аналогично разстояние в другата "половина" на кората.
Третия ред "копчета" е на гумената лента за уплътнение на капака над двигателя (на кората,непосредствено към двигателя).
Всички копчета са относително здрави,но е добре да се внимава при ваденето им. За целта използвам лист за ръчна ножовка,в края на който има направен разрез с формата на буквата "V". Подпъхва се лесно под кората,обхваща почти плътно "копчето" и го вади безпроблемно,ако се наложи-с леко разклащане.
При мен има един ламаринен капак под пластмасовата кора-от дясно,над вентилационния отвор към купето. Уплътнението му изглеждаше перфектно,но си течеше. По съвет на колегата Милчо,при монтажа уплътних капака допълнително -с нещо на основата на битум. От лявата страна,отвора (който от дясно е с ламаринен капак) е "затворен" с филтър.Последно редактирано от hhris08; 18-10-15, 20:26.
Коментар
-
Здравейте. Моят "джип" Нисан всъщност е Нисан Микра. Но имах същия проблем една зима,когато нещо се заиграх с лостчето за чистачките и контактния ключ. Та преди да почнеш да разглобяваш каквото и да е пробвай следната операция. Чистачките са нагоре при загасена кола предполагам. Буташ лостчето за периодичната им работа в работен режим. Вкарваш контактния ключ и даваш контакт до момента до който паднат долу,където им е мястото.Веднага връщаш контакта,връщаш лостчето за чистачките на офф.След това направи нормална проба на работещ двигател. При мен се оправи така! Успех.
Коментар
-
Пробвах номера с контакта няколко пъти, та даже ги оставах и да пренощуват,но никакъв ефект нямаше.При първо подаване на контакт пак застават на същата позиция.Прегледах и зъбчатките, но и там не открих нищо нередно,та май ще се сменя направо моторчето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Th3_J4k4l Преглед на мнениеПробвах номера с контакта няколко пъти, та даже ги оставах и да пренощуват,но никакъв ефект нямаше.При първо подаване на контакт пак застават на същата позиция.Прегледах и зъбчатките, но и там не открих нищо нередно,та май ще се сменя направо моторчето.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар