Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миризма на бензин в купето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миризма на бензин в купето

Здравейте, днес се пощурих с маверика усеща се миризма на бензин в купето. Сменени са бензиновите тръби с такива от газова уредба преди време, но всички снадки са добре. Неприятното е че миризмата е непостоянна и се усеща при дълъг път. Гледах снадките над резервоара там са сухи и с достатъчно прах за да личи, че е текло или сълзяло. Проблема е че съм на газ и колата видими течове няма и еднакво си върви и на двете горива и не се губи видимо гориво според бензиномера. Лошото е че утре ми предстои обратен път имам два пожарогасителя в колата за всеки случай. От резервоара има клапан за налягане който отива до канистера при двигателя освен там някак да изпуска и да се завихря и да вкарва купето.

От: Миризма на бензин в купето

Имах подобен проблем..с бензиново терано..първо имх теч от изгнили тръби за бензина ..до резервоара..
    Но след известно време миришеш пак..и направих следното леко отвъртях капачката на резереоара та парите да излизар..миризмата спря.пробвай като пътиваш по равен път.
    Успех

Коментар

Здравейте, днес при пътуването установи, че самата миризма се усеща при отворени прозорци или шибидах. При пуснат вентилатор също не се усеща. С отвъртяна капачка за бензина бях. Ще търся от къде е проблема може отдушника да е проблемен от него мисля да почна.

Коментар

Колега, дано ТОЗИ СПОР да ти е от полза.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Ok.като намериш проблема.пиши какъв е бил.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
            Здравейте, днес при пътуването установи, че самата миризма се усеща при отворени прозорци или шибидах. При пуснат вентилатор също не се усеща. С отвъртяна капачка за бензина бях. Ще търся от къде е проблема може отдушника да е проблемен от него мисля да почна.
            Точно при такова положение на прозорец или шибидах съм и аз, но при мен мирише на нещо като масло.

Коментар

Здравейте, днес не ми се завираше под колата да търся коя тръбичка е за отдушника. Излизах с колата и днес не миришеше въпреки отворения шибидах.

Коментар

Недей да мързелуваш, а вземи виж какъв е проблема - той няма да се оправи от самосебе си
                Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                Opel Campo 3,1 TD '99
                Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Oткъдето и ще да идва миризмата,в крайна сметка влиза през изгнил подкалник,а отварянето на прозорец създава необходимия за това вакуум.Пускането на вентилатора създава налягане в купето и миризмата не влиза вътре.Това го казвам от личен опит с моята Тойота.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Здравейте, Оги не ми се занимаваше с оглед и ремонт, че имах една сага с един хладилник от една верига за техника. То да ти докарат нов хладилник и да е ожулен си е гадно. Благодаря за насоката ще обърна внимание на подкалниците, тях ги оправих преди време, но да си призная не съм ги проверявал.

Коментар

Здравейте, колеги то пиленцето излезе и се оказва на резервоар изпуска от сглобката. Според Вас как е най удачно да го заменя и вариант от какво може ли да стане- дизелово терано вариант ли е с мойта помпа?

Коментар

Здравейте колеги, имам подобен проблем с Форд Маверик 1997 г. Нямам газ. В купето смърди та се не трае. Имаше проблем с горивопровода, който уж е отстранен с маркучи. Снадките са на ред. Утре ще пробам с отворената капачка, но подозирам, че няма да има ефект. Как да подходя?

Коментар

Още 1 въпрос. Възможно ли е да се смени резервоара за бензин на Маверика с по - малък и до него да се монтира газова бутилка, за да не се губи мястото в багажника? и ако да с какъв резервоа, каква бутилка и най - вече къде и от кого? Благодаря Ви предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X