Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светна ми лампа на таблото - какво означава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светна ми лампа на таблото - какво означава?

Здравейте колеги. Светна ми лампичката, която показва за вдигната ръчна спирачка ( удивителна в кръгче със скоби отстрани). Това, което не знам е дали не показва и нещо друго освен ръчната. Имам книжка на колата но е на немски и не разбирам нищо. Някой може ли да помогне с информация? Трябва ли се притеснявам или мога да карам така?
    п.п. колата е от подписа.
    Nissan Terrano 2 2.4i

От: Светна ми лампа на таблото - какво означава?

Би трябвало да значи че накладките ти са за смяна.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Благодаря за бързия отговор . Ще ги проверя.
      Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Или проблем със спирачната система.. Провери спирачната течност..

Коментар

+1

Коментар

Долей спирачна течност.

Коментар

Ще я закарам на майстора да я погледне утре, дано не се окаже нещо сериозно.
              Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Преди майстора виж нивото на спирачна течност и долей, дори да е малко над минимума светва понякога. Виж какво пише на капачката за ДОТ-а.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Долей спирачна течност. На индикатора за вдигната ръчна има едно Р в скоби, същият символ с удивителна вътре е за ниско ниво на течността.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Сипвай спирачна течност и отивай веднага при майстора си.Защото ,освен от износени накладки , нивото може да спадне и от теч по спирачната система.И по някое време да не можеш въобще да спреш.
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_m Преглед на мнение
                      Здравейте колеги. Светна ми лампичката, която показва за вдигната ръчна спирачка ( удивителна в кръгче със скоби отстрани). Това, което не знам е дали не показва и нещо друго освен ръчната.
                      Индикатора свети при вдигната ръчна спирачка или ниско ниво на спирачната течност.
                      За ръчната спирачка се задейства от бутон под лоста, за крачната от поплавък в казанчето на гл.сп.цилиндър.
                      В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                      В. Иванов

Коментар

Видях нивото на спирачната течност и е на минимума и дори малко на долу. А се сещам, че преди месец някъде проверявах и беше на максимума, което ще рече, че може би има някакъв проблем. Още веднъж благодаря на всички за помощта. Аз си мислех, че е проблема във ръчната и като нищо щях да тръгна утре сутринта за риба, както го бях планирал.
                        Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Е не забравяй да видиш и колко феродо имаш.. При износени накладли нивото на маслото спада.. Като сложиш нови, може и да изтече от казанчето.. Огледай маркучите.. Да няма течове от самите тях..

Коментар

При мен лампата на ABS-а и удивителната със спирачките светеха заедно и пищяха когато си искат (Сеат ибиза 2001). Диагностиката показа неизправност в сензора на абс-а на едното колело.Преди това бях сменил всички спирачки, но лампата пак си светеше. След почистване на буксата на абс с контактен спрей Червената удивителна изчезна, после и жълтата на абс-а. Колата като не я карам 1 или 2 седмици, лампата на абс светва първите 2-3 старта, после всичко се оправя. Пробвай и това. Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X