Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Nissan Almera SLX 1.4 - N15(1997)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачките на Nissan Almera SLX 1.4 - N15(1997)

Здравейте,

имам проблем със спирачките на Nissan Almera SLX 1.4 - N15(1997) След като ми светна контролната лампа за спирачната система, педала на спирачките стана по лек и спирачките започнаха да отказват. При първоначален оглед видях, че от тръбичката лявата задна гума има теч. В казанчето за спирачна течност течноста беше под мин. Долях за да проверя теча, звукът при натискане на педалае все едно се изпуска гума. Моля за съвет, към кого във Варна да се обърна за ремонт и профилактика на спирачната система. С бебе съм и не искам да предприемам глупави и излишни рискове. Колата се намира в района на Технически Университет.

Благодаря предварително за съветите

От: Проблем със спирачките на Nissan Almera SLX 1.4 - N15(1997)

на първо време виж дали всичко около сервото ти е на ред след това обезвъздуши системата. започваш със помпата след това от наи далечното колело/задно по диагонал на помпата/ и след това другото задно,предно от далечната страна на помпата и след това и прилежащото и. успех с това мога да помогна,дано и колеги от варна отговорят. с бебе и кофти спирачки на път не тръгвай.

Коментар

Първоначално публикуван от garmodolov Преглед на мнение
      на първо време виж дали всичко около сервото ти е на ред след това обезвъздуши системата. започваш със помпата след това от наи далечното колело/задно по диагонал на помпата/ и след това другото задно,предно от далечната страна на помпата и след това и прилежащото и. успех с това мога да помогна,дано и колеги от варна отговорят. с бебе и кофти спирачки на път не тръгвай.
      Като има теч, първо се оправя теча, и чак тогава се обезвъздушава. А сервото се гледа при твърд педал, не при мек, ама в случая не е виновно то със сигурност. Въздушния звук е нормален звук за серво.

Вероятно има цилиндърче за ремонт/смяна. Личния ми съвет е да не се занимаваш с ремонти, а директно ги смени. Във всеки сервиз, в който правят спирачки, могат да ти свършат работа. Това е тривиален ремонт.

Общо взето бих свършил това:
      - смяна задни цилиндърчета
      - смяна задни накладки (пък може и предни, ако са под половината)
      - смяна спирачна течност

Играх го преди 3 седмици, та ми е прясно. На друг автомобил, ама то е същото.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тези алмери са на решето отдолу-гарантирам скъсана тръбичка отдолу,подмени всичко загнило. Не са скъпи тръбите. От цилиндърче няма да "диша" като от спадаща гума. Отиди веднага на майстор и имай впредвид че сега спираш е с едно предно и едно задно колело само.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
          От цилиндърче няма да "диша" като от спадаща гума.
          Според мен диша сервото, защото педала е мек и хода му е дълъг. Ама то сервото така си диша по принцип. Някак не си представям дишаща търбичка по същия начин. А че може да е гнило - може.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Намерих майстор на близо, утре ще я закараме до сервиза. При огледа каза, че сервото е наред само тръбичката трябва да се смени но и от другата страна била пътник. Така че ще се смянят и двете и ще се направи оглед. Иначе си гният здраво алмерите, отвсякъде.

Благодаря за съветите, утре ще пиша какво е станало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X