Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не се отварят ел.стъклата на вратите при топло време на терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не се отварят ел.стъклата на вратите при топло време на терано 2

Имам следния проблем,при студено време,сутрин например ел стъклата се отварят от бутоните без проблем.Днес след работа температурата беше+24 градуса и като си тръгвах исках да отворя стъклата на вратите да се проветри и влезе свеж въздух,но уви само стъклото на шофьорската врата се отвори,другите не.При движение след няколко минути пробвах с бутоните до скоростите и едно по едно стъклата взеха да се отварят.Не знам това на какво се дължи,може да ви е смешно,но това е проблема.Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.Благодаря и лек път с нашите хубави машини.

От: Не се отварят ел.стъклата на вратите при топло време на терано 2

Случвало се е с някой от стъклата и то при по продължително НЕ ползване.Според мен залепват понякога уплатненията,пръскам с течен силикон-смазка и после догодина.Може да има и друга причина,но освен несмазани чаркалъци не се сещам за друго

Коментар

Не се чува никакъв шум при спускане и дигане на стъклата,ще пробвам да ги пръсна.Дано се оправят.Мерси.

Коментар

Първоначално публикуван от FENDER1 Преглед на мнение
        Не се чува никакъв шум при спускане и дигане на стъклата,ще пробвам да ги пръсна.Дано се оправят.Мерси.
        При мен проблема беше хлабава връзка.Когато запецне, трябваше да размърдам кабелите които отиват към копчетата и се оправяше.Така един ден свалих цялата пластмасария около ръчната и оправих проблема.

Коментар

Тая хлабава връзка трябва и при студено да го прави,а не,а само като стане много топло.Първо ще пръсна със силикон или с парафин и ще видя как е, а после ще видя тая връзка ако не се оправи.МЕРСИ.

Коментар

И аз съм със същата дилема от днес. През есента беше подобна ситуацията. Шофьорското стъкло не ще да се отваря. Това на пътника си работи. Понякога се случва обратното. Проблемът е 100% електрически, т.к. евентуално заклинен електродвигател има значителна консумация и щеше да се вижда спад на напрежение по всички крушки из купето.Най-дразнещото е, че в момента в който се амбицирам да се завра с мултицета по цялата верига - всичко си проработва Още по-веселото е, че шофьорското се командва от вратата, а това на пътника от конзолата до ръчната (къса база). Та, сега търпеливо чакам да спре съвсем да работи, та да гоня Михаля.

Коментар

здравеите!
              при мен има подобен проблем но на задните врати.дълга база
              по някога се свалят по някога не искат..не мога си обясня.защо.....явно ел.проблем може би..

Коментар

аз имах подобен проблем, но моя беше механически - самия механизъм на електормоторчето беше счупен и понякога зацепваше понякога не, в смисъл като повърти малко се натъкмяваше и работеше след това пък не, та ако разглобявате корите да проверявате кабеляците - хвърлете по едно око на механизмите за всеки случай (макар вероятността да имате подобен проблем е минимална).

Коментар

Голям камък хвърли, голяма дума не казвай Така се получи при мен.
                  Днес на тихичко и спокойно място, без да съм запалил, пробвах шофьорското стъкло, както сподели pifco.
                  Въпреки, че стъклото се ползва ежедневно, баш си е заклинила механиката някъде. Чува се че моторчето се мъчи, а и лампите, както си му е редът, светят по-слабо.
                  Ще се размята вратата на съставни части тия дни

Коментар

Смазване на механизма му е майката. Дотогава помага блъскане с юмрук по вратата от вътре, но не винаги - изстрадано..
                    Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Обикновено се разпадат гумените тампони на основата на моторчето от жега и вибрации.

Коментар

Здравейте колеги.Днес ходих да оправя задните стъкла,че не се отваряха.Проблема е във моторчетата.Бяха заклинили в горно положение и след като ги свалихме и разхлабихме болчетата тръгнаха.Майстора каза да не ги затварям до най-горно положение а да има малко просвет,демек малко да бъдат отворени.През лятото и при топло време се получавало допълнително напрежение и заклинвали като са в крайно горно положение.На всякъде си имаше смазка.Това ми каза майстора,това ви пиша.Дано да съм бил полезен.И безаварийно.

Коментар

Оправя се това... със смяна на механизмите тотал. И аз ги мъчих, и двата по 2 пъти ги правих като нагризаха въжето - просто пластмасите стареят и най-накрая сдават. Понякога и четки на двигател са за смяна и т.н. С половин година разлика смених и двете с Valeo и от тогава грижи няма. Единствения дерт беше с регулирането, ама му хванах цаката.

Жиците до моторчетата на вратите са доволно дебели, и при читав акумулатор лампите по купето може и да не реагират или да е съвсем слабо. При запален мотор - също.

След като преди време смених едната машинка с такава от морга, още първото лято в жегите ми направи тоя номер. Известно време помагаше по някой юмрук на кората, един път съвсем запецна и с проби в двете посоки отпецна с трясък. 7-8 месеца след това сдаде окончателно.

Та, истинското решение е ново. Другото е крепене на положението. А моето е късо и и двете машинки се ползват интензивно лятото

От всичката тая разправия сега свалям и качвам корите за норматив, със все инвентара отдолу. Внимавайте колко затягате болчетата на планките за дръжката, че много лесно превъртат като прекалите. От едната страна съм с нит-гайки по случая. Друга оправия не намерих.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моите въжета са добре,и аз блъсках с юмруци но не ставаше.Като ги свалихме механизмите бяха добре.Само разхлабихме болчетата на моторчетата и те тръгнаха.Нямам никакви шумове при спускане или дигане на джамовете.Явно зацепват вътре колелата,но ще карам тъй до следващия път и явно ще се сменят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X