Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тропат ми предните опорни носачи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тропат ми предните опорни носачи.

Здравейте.От едно известно време имам проблеми с предните опорни/надлъжните/носачи на Патрола.Появи се едно притропване в краката ми и установих че идва от задните тампони на носача.Касае се за тези носачи и тези тампони.

Значи веднага си поръчах въпросните тампони и си ги смених.Тропането почети изчезна.Тоест само при много силен удар се чуваше и то много слабо.Всичко това добре,но....минаха едва три месеца и отново сме на изходна позиция.Особено сега като смених от пред пружините и амортесьорите/окачването стано доста по-твърдо/,тропането е такова ,че имам чувство на моменти че ще пада предния мост.Та въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем,на некачествен тампони ли се дължи/между другото старите си ги запазихи те видимо изглеждат съвсем наред/,или има нещо което изстървам.Носачите отпред са перфектни.Помагайте,защото не искам абонамент за смяна на тампони на всеки 2-3месеца.
    П.П.Това означава че ако всичко опира до качеството на тампоните очаквам инфо от къде могат да се намерят качествени такива.Благодаря ви предварително.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Тропат ми предните опорни носачи.

Напълно е възможно и да са били некачествени тампоните. За Нисан не мога да кажа, защото аз сложих полиуретанови, но примерно на Галопер Тедо беше сменил с уж оригинални, а само след 3-4 хиляди километра бяха тръгнали да си ходят ...

Сигурен ли си, че това притропване в краката ти се дължи именно на носачите? Защото и при мен от известно време се усеща нещо подобно, само че аз подозирам тампоните на купето. На поне 1 място отдолу на купето се забелязват следи като че ли купето се блъска в рамата.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

провери дали са си легнали пружините както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Напълно е възможно и да са били некачествени тампоните. За Нисан не мога да кажа, защото аз сложих полиуретанови, но примерно на Галопер Тедо беше сменил с уж оригинални, а само след 3-4 хиляди километра бяха тръгнали да си ходят ...

Сигурен ли си, че това притропване в краката ти се дължи именно на носачите? Защото и при мен от известно време се усеща нещо подобно, само че аз подозирам тампоните на купето. На поне 1 място отдолу на купето се забелязват следи като че ли купето се блъска в рамата.
        Абе първоначално и аз си мислех че е от купето даже подложих гума на най-тесните места,но тропането си го имаше пак.След като смених тампоните/особено след като притегнах новите много добре/тропането изчезна.По това съдя че е от тях.Дефакто като гледам тампоните какво представляват,точно където се срещат двата тампона гумата ми изглежда доста тънка,а точно там носача я притиска към ухото на което е хванат и при по-големи удари сигурно я премачква и след това тропа на металното ухо.Но какво точно ще правя......не знам....поне за сега.
        NISSAN FOREVER

Коментар

ако има нещо по носачите лесно може да се разбере.
          няма каране.
          но това дърво (патрула) има нужда и от научен подход.
          ако си мислиш че тропането е от носачите напръскай с" wd" (не v93 ) на съответните места.
          ако още има тропане действай.
          като при късата база тампоните са 8, а при дългата са повече.
          ако тампоните от рамата когато са мазни не водят до тропане значи работата опира до проверка и смяна.

за успокоение: доста хора си мислят че нещо кои знае се е счупило, а то просто рамата и купето са ... не се знаят къде са .
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
            ако има нещо по носачите лесно може да се разбере.
            няма каране.
            но това дърво (патрула) има нужда и от научен подход.
            ако си мислиш че тропането е от носачите напръскай с" wd" (не v93 ) на съответните места.
            ако още има тропане действай.
            като при късата база тампоните са 8, а при дългата са повече.
            ако тампоните от рамата когато са мазни не водят до тропане значи работата опира до проверка и смяна.

за успокоение: доста хора си мислят че нещо кои знае се е счупило, а то просто рамата и купето са ... не се знаят къде са .
            Нещо не вдявам.Как точно мазният тампон ще спре примерно да се блъска купето в рамата,или носача в ухото
            NISSAN FOREVER

Коментар

Проблема е решен.Не тропа никаква рама в купето,а точно в носачите беше проблема.На самия носач отзад има засечка,която ограничава стягането.Нормално когато тампоните са нови хода на затягащата гайка притяга добре тампоните,но след няколко месечно блъскане по баирите тампоните се поомачкват,задната шайба стига до засечката и не може да ги притегне добре.Вследствие на това се получава луфт /който НЕ може да бъде обран/,и тропането е на лице.Проблема го реших по най-елементарня начин.Подложни шайби с по-голям отвор от засечката и дебели 4мм..По този начин направен монтажа всичко заспа и се отървах от досадното тропане/поне за сега де/.
              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X