Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Nissan Qashqai-моля за помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Nissan Qashqai-моля за помощ

Здравейте,
    От много време оглеждам обявите за Nissan Qashqai. Сега попаднах на един екземпляр, който отговаря на търсенето и ми допада като цена Колата е 2.0 бензин, CVT скоростна кутия. Тествах го, държи се много добре на пътя, все още не се е разхлопала пластмасата. Е, има си своите забележки, но явно всички Qashqai са с калпав интериор. Но...според собственика колата не е карана почти половин година и на пръв поглед има ръждица по окачването и по двигателя. Тук ми "светна лампата"- може ли от седене една кола да корозира (та дори и Кашкай)?! Възможно ли е да е наводнявана?! Качвам няколко снимки от под капака с молба за вашите мнения.

http://prikachi.com/images.php?images/442/7946442F.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/536/7946536c.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/539/7946539x.jpg

В сервиз още не сме я вкарвали.

От: Покупка на Nissan Qashqai-моля за помощ

Колега виждал съм така ръждясали коли, само внос от Австрия. Предполагам че и радиаторите отпред са разядени от химията, виж дали работи климатика примерно. Аз лично бих оставил такава кола за последен вариант. Все пак успех в избора каквото и да решиш.

Коментар

ekolev, колата не е нов внос, купувана е от представителство на Нисан, на първи собственик е. Ако е давена едва ли ще ми каже
      Радиатора до колкото си спомням нямаше корозии, климатика работи, мотора мърка...

Коментар

Както каза колегата по-горе, внос от Австрия или Швейцария, държави с много зимна химия.
        Аз лично не бих я взел, въпреки историята и предполагам безупречния интериор. Първо протичат радиаторите, следват корозирали съединения, елементи по окачване и изпускателна система, електрически връзки, тръбички и др. губи-време, пари и нерви, наглед безобидни ремонти. Нямам идея как е с ламарини и рама, но горните проблеми са ми достатъчни да я пропусна.
        Успех в намирането на подоходящата!

Коментар

Категорично,не го взимай.Това си е ръжда от химически материали и влага,не е от неизползване.Преди време бях попаднал на такава Витара,филмът е голям и скъп.
          Щом не е внос или е била наводнявана и не е подсушавана дълго време или е стояла паркирана на пясъка на морето и всичко това е влага и сол от морската вода.
          Последно редактирано от dvdimov; 26-02-15, 13:59. Причина: допълнение
          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
          0878739299

Коментар

Колега каръл съм няколко пъти такъв модел от 2009 г. Но за мен ускорението на този мотор е много мудно? Сравнявам го с мойто терано 2.7 тди, ръчни скорости.
            Nissan Terrano 2.7 TDi
            ----------------------------
            Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

На 100% е седяла не малко време. Такава корозия се получава и от дълго седене. При мен има такива коли и са корозирали по същия начин. Няма Австрия, няма Германия или Швейцария това е!
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

И всъщност това проблем ли е?

Коментар

Хм... Не е само от седене... На жената Кашкая е 2008г и съвсем не изглежда толкова корозирал... А дали стои много - ами стигна 50х.км от които около 22х.км стария собственик за 3г, 15х.км съм врътнал аз за 3-4 месеца докато ми дойде Джипа, пък си бях продал Маздата... Останалите около 14-15х.км ги е врътнала жената за около 5 години... Колата стои (и е стояла) само навън...
                  На сравнително влажен морски климат във Варна (от друга страна пък зимата рядко имаме сняг и агресивни химии)...
                  Горе шпилките на амортисьора май имаха следи от ръжда, но съвсем не толкова....
                  Но може колата да е стояла във влажен гараж де...

Ако е 2008г огледай добре стойките за коланите в страничните колонки - на първите модели колана режеше пластмасата на регулатора на височината на колана...
                  А нова пластмаса имаше само в НИСАН, и то за някаква цена около 250-270лв...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

slowtraveler, колата е 2007. Ще погледна това, което казваш за коланите.

Коментар

Става въпрос за този проблем (снимката е от когато автомобила бе на 3г - притесних се, че тази 'резка' ще повреди колана, та затова се изръсих исканата от дилъра сума за нова пластмаса. Новата няма и следа от експлоатация след толкова години - сменили са пластмасата - има и друг парт номер):
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:025185202.jpg
Прегледи:1
Размер:48.9 КБ
ID:5645238
                      П.С.
                      Ето така изглежда при мен (Март/2008г), стоял навън автомобил във Варна...
                      Не са полагани достатъчно грижи - все пак жената е 'стопанина'

Име:20150227_170129.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5645246

Име:20150227_170141.jpg
Размер:69.2 КБ
ID:5645247

Име:20150227_170118.jpg
Размер:83.0 КБ
ID:5645248
                      Последно редактирано от slowtraveler; 27-02-15, 17:40.
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Благодаря ви за участието. Колата е продадена!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X