Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nissan navara D22 - 2.5D (TD25/TD25ti)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• nissan navara D22 - 2.5D (TD25/TD25ti)

Решил съм, че ми трябва пикап 4х4 и първо гледам в Нисан. Намирам информация, че тоя модел, с тия два ДВГ се произвежда в периода 98 - 02 г. Намирам и техническа информация в дата-та, но ми е съмнителна - конкретно и двата ДВГ дата-та ги дава без електронно управление на гор. система, което ако е така е добре, но както казах ме съмнява. А работна кола - "джип" с компютър, който ще решава сам кога да пали и кога да върви ще се замисля дали да си купя.
    Освен това ме интересува всичко друго за тази модификация с 4 врати и ще бъда задължен ако споделите.
    За съжаление това е един от малкото "джипове", които не познавам детаилно.

От: nissan navara D22 - 2.5D (TD25/TD25ti)

Тези са с Bosch VE помпа на инжекциона и нямат електроника, (следващия двигател с Bosch VP44 вече има компютърна платка за някои функции). D22 с ТД двигателя са здрави и безпроблемни, но все пак пикапът е работен автомобил и след 15 години пълноценна експлоатация едва ли ще е в цветущо здраве.

Коментар

Чести са случаите на проблеми с биели и бутала при D22 !!! Точно тази причина ме отказа от този вариант и предпочетох бензин.Иначе не са лоши,по-широки са вътре от Хайлукса и Л200!
      мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
        Чести са случаите на проблеми с биели и бутала при D22 !!!
        Казват че тези проблеми били при двигателите YD, малко след ТД. Освен това проблемът най-вероятно вече се е проявил и автомобилът е минал през сервиз за корекция.

Коментар

На два пъти ми се е слувало да видя този модел с 2.7 тди , за който аз лично нищо негативно не мога да кажа . Явно са се произвеждали кратки серии и с този мотор.

Коментар

На 90% от екземплярите нямат рама , а легена е изграден от всякакви компоненти -кит ,стъклопласт .... Гледай добре за корозия в задните части на рамата
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
              На два пъти ми се е слувало да видя този модел с 2.7 тди , за който аз лично нищо негативно не мога да кажа . Явно са се произвеждали кратки серии и с този мотор.
              На картинка като го гледам 2,5 ТД на Навара, е едно към едно с 2,7 ТД на Терано. Да не те е объркала тая визуална прилика?

Коментар

Аз доколкото знам D22 е само с мотор YD25 133к.с. на старото Кинг кап има и по стари мотори, но на D22 ...не съм сигурен!
                мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Не, произвежда се от 98 - 08 г. След 02 г. е с YD25DDTi.

Коментар

Баси случая, утрепах се да я търся тая ГНП в нета и не мога да я намеря на картинка!
                    То е ясно, че е VE , ама може да е VE с EDC (дизелова електронна система за управление)?

Коментар

Имах терано с този мотор,не мога да го объркам.Направих справка и в уикипедия, ако искаш хвърли едно око и там.
                      Този пикап с двойната кабина би трябвалода се регистрира като товарен.Колко му е данъка в такъв случай?
                      И аз заглеждам нещо такова изглежда практично.

Коментар

Ще ходя да рзгледам някой тия дни и ще пиша какво е положението. В крайна сметка дори и да е с електрическата помпа ВП 37 не е проблем, щото самата помпа и периферията са корави.
                        Но, все пак не искам да завися от датчик КВ примерно, на 15 год. кенеф.
                        Иначе, данъка е смешен.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                          .Колко му е данъка в такъв случай?
                          12.35лв. на година в София.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            може да е VE с EDC
                            Електронния контрол е свързан с вредните емисии от двигателя и съответно с цел да удоволетвори европейското законодателство. Но екземплярите за извън-европейския пазар са без EDC. D22 с тези двигатели, продавани в Турция например са без.

Коментар

уау! идея нямах , че му е чак толкова смешен данъка!
                              Да не би даминавана преглед два пъти годишно като камионите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X