Обява

Свий
Няма добавени обяви.

капачка на разширителен съд......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• капачка на разширителен съд......

Това е капачката на разширителния съд на моя Патрол, която няма контакт с течността. Има ли в оригиналния си вид и необходимо ли е някакво "черво" , което да достига дъното на съда?
    Благодаря!
    Поздрави!
    Прикачени файлове
    VARADERO SD2

До: капачка на разширителен съд......

Лесно можеш да познаеш че не, по това че на долната тръбичка няма маслинки като на другите щуцери.
    Особено при положение че на дъното на казанчето си има друг щуцер с маркуч нанякъде.
    Обаче вземи го измий и провери дали клапана работи. Че се е събрала много кал.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Лесно можеш да познаеш че не, по това че на долната тръбичка няма маслинки като на другите щуцери.
      Особено при положение че на дъното на казанчето си има друг щуцер с маркуч нанякъде.
      Обаче вземи го измий и провери дали клапана работи. Че се е събрала много кал.
      Благодаря Стефан, просто не видях маркуч на дъното и се зачудих как работи, нямайки достъп до течността
      Ще го демонтирам и измия.
      VARADERO SD2

Коментар

Няма ли? Виж го опипай хубаво. Щото ако верно няма ...

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
          Това е капачката на разширителния съд на моя Патрол, която няма контакт с течността. Има ли в оригиналния си вид и необходимо ли е някакво "черво" , което да достига дъното на съда?
          Благодаря!
          Поздрави!
          Подсети ме утре да ти покажа как е на моето. Друг маркуч нЕма ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

И на двете ми джипки,датчика за нивото на течността беше на отделен датчик монтиран на 8/10 от височината на съда,и си сработва по ниво независимо от капачката.Погледни все пак някъде трябва да имаш две жички които влизат в компенсаторното казанче.
            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Как да няма бе.Не лъжете човека.На моя Патрол си има маркуч от същата капачка до дъното.Ами то ако няма как ще връща обратно в радиатора.За всички които НЕ карат Патрол и не знаят:
              1:GR-a-поне от 1989до 1997г. има само един маркуч по който се извършва движението на охладителната течност в компесаторното казанче.
              2:Маркуча трябва да стига до дъното на казанчето,защото в противен случай при засмукването на течността обратно в радиатора,може да дръпне въздух и по този начин нивото на на охл. течн. в радиатора ще стане с по-ниско ниво със всичките му там последици и рискове.
              3:На разширителния съд НЯМА никакви датчици.
              4:Капачката на радиатора никой не можа поне на мен да ми каже на какво налягане трябва да отваря.По тази причина реших/и си смених моята с такава на 0.9атм./.Другата която се предлага е на 1.1атм.,но прецених,че е по-добре да отвори/евентуално /малко по-рано,отколкото фатално по-късно.
              5: Не съм много сигурен,но мисля че на капачката която е показал колегата клапан няма.Единствено на капачката на радиатора има такъв.
              Успех.
              Последно редактирано от lubashki777; 02-11-07, 07:30.
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ако няма долен маркуч на казанчето, естествено на капачката трябва да има сонда почти до дъното. Тогава пак в нея ще има прост все едно възвратен клапан, само колкото да изпуска водата ако се препълни. Жигулската схема с клапан на радиатора. Много стара. Тогава няма за какво да има и датчик в казанчето, той ще показва глупости или обратното на истината.
                С капачка на 0,9 ще възври по-лесно отколкото с 1,1. Но щом има заводски и такива и такива - трябва да изровиш от каталозите каква трябва за твоя двигател. Обаче по името на мотора, не по модела на колата и годината на производство, това е глупаво.

Коментар

Благодаря на всички за дискусията. Оказа се че маркуч до дъното трябва. Интересното е че го покарах доста без и не съм имал проблеми с температурата.
                  Някой сменял ли е датчика който показва температурата на таблото?
                  Смених 4 различни, ментета и уж оригинален - неработят. Доказано е че проблема е в датчика.
                  Моля, ако някой е сменял успешно да ме ориентира
                  Поздрави!
                  VARADERO SD2

Коментар

Благодаря на всички за дискусията. Оказа се че маркуч до дъното трябва. Интересното е че го покарах доста без и не съм имал проблеми с температурата.
                    Някой сменял ли е датчика който показва температурата на таблото?
                    Смених 4 различни, ментета и уж оригинален - неработят. Доказано е че проблема е в датчика.
                    Моля, ако някой е сменял успешно да ме ориентира
                    Поздрави!
                    Смених моя профилактично и си работи.Но сложих и допълнителен от лада.

Коментар

Първоначално публикуван от edd2 Преглед на мнение
                      Смених моя профилактично и си работи.Но сложих и допълнителен от лада.
                      Моля за повече информация, с какъв точно го смени, и за допълнителния. Къде и как се слага и може ли само той да работи?
                      Благодаря!
                      VARADERO SD2

Коментар

Моля за повече информация, с какъв точно го смени, и за допълнителния. Къде и как се слага и може ли само той да работи?
                        Благодаря!
                        Смених го с какъвто ми продадоха в магазина . Допълнителния го монтирах в горната час на главата с месингов тройник,а часовника от долу на таблото до дясното ми коляно. В ПВЦ 50мм часовника пасва идеално .На всичките си джипки вече слагам допълнителен температурен датчик от както в Германия спуках глава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X