Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте

От днес съм собственик на Терано 2 ; 2,4 бензин ; къса база.
    Нужна ми е малко информация за този джип като
    има ли блокаж
    С какви масла да купя
    някакви особености които да знам
    ще съм ви мн благодарен

От: Здравейте

Честито колега, и много километри.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Честито колега, има много изписано във форума пусни търсачката

Коментар

Здравей, да ти е честита джипката и много да и се радваш.
        Терано-то заводски няма блокажи. Задния мост може да е с LSD (limited slip differential) или иначе казано - диферинциал с ограничено приплъзване, който прехвърля определен процент от въртящия момент при нужда. Можеш да разбереш дали си такъв или с обикновен като дигнеш джипа на подемник и завъртиш едното задно колело в едната посока,ако другото се завърти във същата посока значи си с LSD и то функционира до някъде. Ако другото колело се завърти в противоположна посока може да значи две неща- 1/ с отворен диф си. 2/LSD-то се е окотило тотално в следствие на неправилните масла или др. причини.

За маслата погледни в съседната тема или използвай търсачката, но първо трябва да установиш горното.

За всеки случай да кажа/напиша и две думи за раздатката. Part time е и съответно при включване на 4L или 4H прехвърля задвижването 50/50 на двата моста. Не е хубаво да караш продължително с включено 4X4 на твърди настилки защото колелата изминават различно разстояние и разликата се обира от веригата в раздатката и тя в едних "хубав" момент се разтяга и казва мяу. При този тип раздатки двойното се ползва само за излизане от ситуация или на терени с не добро сцепление. Ако си с ръчни хъбове може да включваш на бавни без да си "заключил" хъбовете при терени с твърда настилка но голяма денивилация (пример пътя за язовир Калин).
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X