Добър ден! Колеги от вчера съм горд собственик на Нисан "титан" кинг, 2.5 чист дизел, малката кабина и голямата каросерия. Като всяка дърта кола си има своите кусури и забележки, първата и най дразнеща е, че висящия лагер издава едни странни звуци при движение назад, гърнето е селф мейд, не знам дали от тамошния италиански екс сайбия или от нашия авто-джамбас. Не ми харесва как стои и ще изчезне. Имам няколко въпроса, тъй като ще ве въргаля в калта искам да сменя всички маншони на карета и де що има гумен уплътнител. Това чудо, като Нисан терано 1 ли е или имат някъква разлика. Намират ли се части за тоя старт дерт. Как мога да разбера, дали в задния диференциал има ЛСД или чак толкова стара кошара не се оборудва с такава екста. Малко по-късно ще кача и снимики.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Присединих се към още един подфорум
Свий
X
-
От: Присединих се, към още един под форум
Честито за придобивката. Мога да ти подскажа само по въпроса за задния мост. Вдигни моста на крик и завърти на ръка едното колело, взависимост от поведенкето на другото ще ти се изясни въпроса за блокажа.Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
+359 878 201 276
-
От: Присединих се, към още един под форум
Честито и от мен!
Пикапите винаги са ми били слабост, но за съжаление до момента разума в практичността като семеен автомобил надделява и се отказвам от закупуването на такъв/дори и дубъл кабина от масовите пикапи е твърде тесен за 4-ри -членно семейство!/
Принципно доста неща са си от Терано 1, дори си мисля, че всъщност този пикап си е...Терано 1 , но с товарен леген след първите две седалки...
Ревизирай го изцяло и не спирай само до маншоните и евентуално стържещия висящ лагер.Подготви си го добре, гледай си го и...той ще ти служи вярно...убеден съм в това.Стари машини са, но...вече не ги правят така здрави и ремонтопригодни във всякакви условия!
Много безаварийни километри ти желая и то до труднодостъпни и красиви дестинации!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
От: Присединих се към още един подфорум
Добър ден! Колеги, след обслужване на машината се стигна до друг проблем. Висящия лагер си е наред, но тампона на скоростите е здал багажа. Търсих къде ли не по нашите магазини и онлайн, но без успех. Дали ще е еднакъв като на Терано 1 тоя тампон или ако някой колега, знае магазин, от къде мога да си закупя, ще съм много благодарен ако сподели.
Коментар
-
Гледаха ли ти го някъде по рама в оригиналната програма на Нисан?
Ако не сте го правили това, дай рамата да видим какъв е този толкова труден тампон...
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеБлагодаря много за съдействието, успях да изнамеря лагер, с доста ходене по мъките. Намерих на джапанпартс, колко са здрави и надеждни, нямам идея с времето ще разберем.
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеДобър ден! Колеги, след обслужване на машината се стигна до друг проблем. Висящия лагер си е наред, но тампона на скоростите е здал багажа. Търсих къде ли не по нашите магазини и онлайн, но без успех. Дали ще е еднакъв като на Терано 1 тоя тампон или ако някой колега, знае магазин, от къде мога да си закупя, ще съм много благодарен ако сподели.
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеКолега, не ти ли трябваше ...тампон на скоростната кутия.... За тампона става въпрос.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар