Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се замени електронното ГНП с механично на Терано 2 2.7тди?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се замени електронното ГНП с механично на Терано 2 2.7тди?

Здравейте.Интересува ме на Нисан Терано 98-99г.123к.с ГНПто което е с електроника и се командва от комп може ли да се замени с механичното от 2.7тд?И се интересувам какво още командва компа,евентуално въобще да го махна.

От: Може ли да се замени електронното ГНП с механично на Терано 2 2.7тди?

Първоначално публикуван от titko Преглед на мнение
    И се интересувам какво още командва компа,евентуално въобще да го махна.
    Командва и EGR-a, ако има такъв. Доколкото знам има модели и без EGR. Също така може да имаш проблем, да накараш оборотомера да работи.
    С каква цел ще правиш такова упражнение?! Тия уж не дават много ядове с ГНП и електроника по мотора.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Зависи каква система е оригинално. Бош брои оборотите от алтернатора. Зексел от помпата.
      Трябва помпа и дюзи Зексел, щото Бош с механични регулатори на Терано няма. И педал със жило. И алтернатор, евентуално ако оригиналната система е Зексел.
      На второ четене може и да излезе още нещо.

Коментар

Може!
        Дори тук има тема, някой го беше правил.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Със сигурност може, защото мой познат го направи преди няколко години.Сега наистина не знам подробности, относно кое и как се подменя, но факта си е факт...Човека от Терано 2,7тди с ел ГНП мина на такова с механично ГНП управлявано с жило!
          П.П.Със сигурност може, но трябва да се направи от човек знаеш какво прави!
          Само не знам какъв е точно смисъла, защото принципно ГНП-то с ел. управление като цяло е безпроблемен агрегат...
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Няма никъкви ядове ,правено е и става много добре.А ТДИ-то си има датчик колянов вал ,без значение Бош или Зексел система е .От помпата взема обороти стария мотор .
            РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Ето я ГНП с електрически изпълнителни механизми Зексел на Терано и датчика за оборотомера.
              Иначе е идея да се ползва датчкик КВ за оборотомера (на Зексел системата датчика е на РВ и тъй като ГНП и РВ се въртят с еднакви обороти, вероятно да стане)
              Последно редактирано от Аndro 160; 07-02-15, 12:36.

Коментар

Питам защото чувам противоречиви мнения за ел.ГНП,а именно много давали проблеми(какви не знам).Глася се скоро да ставам собственик на Терано,а като гледам масово с ел.помпа,а предпочитам механична,мисля я за по надеждна.Прочетох доста материал и ми стана ясно,че от другите възли и агрегати почти не мога да очаквам изненади.

Коментар

Проблемни са едни други помпи/монтирани основно на Нисан Патрол 2,8тди и 3,0тди след 1998г./.Помпата на Тераното не е ...електронна както се изразяват доста хора.Тя е единствено с електрическо подаване на горивото.Грубо казано компа подава ток към електромагнитни клапани и реостат...така се подава повече и по-малко гориво.Няма електроника, няма чипове...няма проблеми!
                  До момента аз не знам някой да е имал проблем с тази помпа.Разбира се...единични случаи на някакви отстраними сравнително лесно проблеми няма как да не се появи, но то такива единични проблеми има и при мех. ГНП...
                  Така, че не се занимавай с глупости и не влизай във филми.Намери читаво Терано, поддържай си го както трябва и ще забравиш за ремонти и проблеми!
                  Поздрави и успех!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Проблемите са по периферията и от там не работи коректно помпата и следва тема тук.
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      Проблемни са едни други помпи/монтирани основно на Нисан Патрол 2,8тди ...!
                      Недей, че ще му излезе име. Няма рд28те с "другите" помпи. Помпата е същата като тая по горе, само че за 6 цил.
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Недей, че ще му излезе име. Няма рд28те с "другите" помпи. Помпата е същата като тая по горе, само че за 6 цил.
                        Поздрави!
                        Така ли..., а аз си мислех, че на всичкото Y61 се слага от кофтито помпа...
                        Благодаря за разяснението.Пак научих нещо...
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Благодаря на отзовалите се,изясниха ми се нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X