Уважаеми колеги,съвсем нов съм в този форум,а и нямам близки със познания по отношение на тези два двигателя. Спешно ми е необходимо мнение на хора със опит, защото след 10.01.15г. трябва да потвърдя дали ще купя един от тези. Джиповете като цяло се държат добре, вървят стегнато, без да тропат и много запазени. Необходимоста ми е за 70% междуградско и 30% черен път от 2км.до вилата със хубави но стръмни баирчета и малко кал, както и от време на време за риболов. Предварително благодаря, на този, който би ми помогнал. На всички желая здраве и безаварийна 2015г.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За и против НИСАН Х ТРАЯЛ,2008г-от собственици/ 2,0 DCI и 2,0 газ-бензин.
Свий
X
-
От: За и против НИСАН Х ТРАЯЛ,2008г-от собственици/ 2,0 DCI и 2,0 газ-бензин.
Добре дошъл във форума.
Като спешно ти е нужно нещо - отиваш и го търсиш нали, а не чакаш на друг да се накуми и евентуално да ти свърши работа? В случая става дума за това, че форума си има търсачка и ти едва ли си първия гений, напипал евентуалната далавера.
Ако си търсил случайно и не си намерил, силно вероятно е да е поради факта, че дори не знаеш правилното име на модела. Това според мен е едно добро начало.
Като цяло - ЗА модела, в зависимост разбирасе от състоянието и цената на автомобила.
Поздрави и успех в избора - да пишеш после.
(И да, не съм собственик, но щях замалко да си купя такъв и доста попрочетох за модела)
-
Ч.Н.Г.добре дошъл в този страхотен сайт и форум,разбира се !Нека годината бъде здрава ,успешна и с берекет за всички нас.Щом е Нисан-скачай в кюпа.Двигателите са вече въпрос на много гледни точки ако приемем чисто условно,че другото по 2-та джипа е абсолютно еднакво.Избери си този,който ти е на сърце и дерзай...
Коментар
-
Колата си заслужава за поставените цели, но аз бих се ориентирал към 2,5 бензин - върви като фурия а харчи като 2,0 бензин. Хубаво огледай колата за технически или ел.проблеми че, поддръжката е скъпа. Зимата не се усеща с това 4х4. Уви ако нямаш възможност за 2,5 то за 2,0 нямам наблюдения. Дизела ще създаде проблеми след време като се почерпи с нашата нафта, а пак подчертавам - поддръжката им не е от евтините. Има такъв 2,5 бензинов Нисан и го казвам от първо лице!
П.П. разход в града 14-15 л/100 км. , ама много зависи и от обувката. Извън града 9-10 л/100 км.
Успех!!!Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
-
Уви, 15 е 13,5 - 14 л.ако имам нерви да карам като баба, ама пусто сърце мъжко юнашко...Често казано си го карам като картинг!Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
Драги колеги, благодаря за вашата отзивчивост! Очарова ме това, че в празничните дни отделихте от времето си да влезете в контакт със мен.По повод упрека от /Slick/- ЗНАМ, много добре,че моделът трябва да се изпишеx trail),но след като видях написаното от един журналист по повод, технически параметри на разни коли, реших, че ще го напиша като него на Български, защото ме домързя да сменя азбуката,така, че си го заслужих,излезна много неграмотно.На Ники Кесов, благодаря искрено за напътствието,като без да ме обидите посочи пътя за инфо, чрез търсачката на саита, нещо което вече го бях правил,но не намерих това което ме интересува.Също благодаря и на / vonigram или Маргинов/ разбира се ,ако е това името, както и на Жоро, за съвета,който наистина е добър.Нужно е обаче да поясня това, че аз съм във сериозна понсионна възраст, но със дух за някои мъжки щуротии и ми трябва вече икономичен и сравнително стабилен джип, като съм посочил целите за неговата употреба. През живота си съм сменил много коли, само през соц. периода за 20 г. съм имал 5 броя коли и то само западни. Технически не съм необразован,защото дълго време се занимавах със ремонт на танкова техника. Така, че на Nisan x trail,въртящия момент и съответните предавателни числа на трансмисията му, ми са достатъчни, въпросът е : Има ли колега със лични впечатления при експлоатацията на посочените от мен два двигателя и по точно, как се държат дюзите,както и проблеми в другите системи на този двигател,защото казват, че бил на РЕНО,а други, че било съвместна разработка на Французи и Японци,което не вярвам.А за бензиновия двигател ме интересува,как приема газовата система и необходимо ли е тя да е със смазване на клапаните. На всички-приятна почивка през първата работна седмица от Новата година,че то със толкова/маси/през многото почивни дни човек се и уморява!!!!!
Коментар
-
Не съм собственик на въпросното возило но бих заложил на бензиновия мотор при този модел.Карал съм и дизела и бензина/който беше на газ/и като че ли бензина ми хареса повече.Може би защото бях слушал коментари и за двата мотора преди това.Разбира се това е моето мнение и нека се намесят и собственици.Едва ли някой ще избере вместо теб така че продължавай с проучването и успех с избора на Нисан.
Коментар
-
Колата наистина е съвместа разработка на франсета с япончетата, но от това има само ползи. Колата добре понася газификация и цитирам мнението на отговорника във фирма BRC София " да за колата е необходима система за смазване на клапаните" . Сега пък цитирам думите на вече смело мога да твърдя ПРИЯТЕЛ и уви бивш приемчик в Нисан " моята собствена кола е без тази система и 50 000 км е ОК". От това, че го съкратиха от Нисан спечели само той! Все пак трябва да се знае, че ако се спести от системата може да пострадат леглата на клапаните. Системата по спомени е около 250 - 300 лв.
П.П. не гледай аватара ми, наистина имам и НисанКолкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар