Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Синхронизация на ИММО с ДУ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Синхронизация на ИММО с ДУ

Колеги,моля за помощ да синхронизирам отново оргиналното си дистанциооно на Тераното ми с имобилайзера.Смених си акумулатора и вече се десинхронизираха.Джипа си пали,контролната лампичка си мига в червено,но се закл./откл. механично само с ключа.Батерията на ДУ е нова.Спазих и предложените от форума стъпки,но не става,а именноrogramming
    When
    Remote control added or replaced.
    System malfunction.
    How
    Obtain all remote controls.
    Switch ignition ON and OFF 6 times within 10 seconds.
    NOTE: DO NOT remove key from ignition switch.
    After 2 seconds indicators will flash twice.
    Programming mode activated for 2 minutes, proceed as follows:
    Press and hold unlock button.
    Press lock button 3 times.
    Release unlock button.
    Indicators will flash once to confirm correct programming.
    Repeat above procedure to program remaining key remote controls.
    After fourth key is programmed, indicators flash 3 times to confirm correct programming.
    Switch ignition ON:
    Indicators flash twice (1-3 keys programmed).
    Indicators DO NOT flash (4 keys programmed).
    Programming mode deactivated.
    Check operation of all programmed key remote controls.
    Manufacturer: Nissan Model: Terrano II (R20) 2,7D Turbo
    Engine code: TD27T Output: 74 (100) 4000

......Джипа е Нисан Терано 2 1998 г. 2.7 ТДИ

От: Синхронизация на ИММО с ДУ

Еми нещо бъркаш по процедурата. Това е процедурата.

То не би трябвало да си забравя и дистанционните де.

Като за начало, опитай се да програмираш само едно дистанционно.
    -влизаш, затваряш вратата
    -вкарваш ключа
    -включ-изключ-включ-изключ-включ-изключ-включ-изключ-включ-изключ-включ-изключ
    -2 мигания на мигачите - вече си в сервизен режим

после за всяко дистанционно.
    - натискаш и задържаш бутона за отключване
    - както го държиш натиснат, натискаш и отпускаш 3 пъти другия бутон (за заключване),
    - отпускаш бутона за отключване
    - мигачите премигват за да потвърдят че дистанционното е програмирано.

Накрая включваш на контакт.

Толкоз. Спазвай точките стрикно, и ще стане. Няма друга процедура. Опитвано поне 10-ина пъти с общо 3 модула (2 фабрични аларми и един модул за централно, и на двете честоти) и 4 дистанционни.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря,ще опитам пак.Накрая като дам на контакт-какво-да паля ли колата или да изчакам... или друго...

Коментар

Проверил си предпазители и други такива? Защото при смяна акумулатор просто да си забрави дистанционните е леко странно. По скоро проблем с модул централно заключване.

Пп Влизаш ли въобще в сервизен режим?

Коментар

Първоначално публикуван от vonigram Преглед на мнение
          Благодаря,ще опитам пак.Накрая като дам на контакт-какво-да паля ли колата или да изчакам... или друго...
          Изчакваш да ти премигнат мигачите. После правиш каквото ти е кеф.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да,това правя,след всяка стъпка мигачите си примигват както трябва-двукратно (след 6-те контакта за 10 сек.),задържане на ънлок,3-кратно натискане на лок,даване на контакт,примигване на мигачите-1-кратно и......бездействие на дистанционното.Ключа си заключва централното,т.е. 3-те врати реагират адекватно на механичното отключване и заключване,джипа си пали върви нормално,докато върви-индикаторната червена лампичка в купето НЕ мига(както и трябва),като го загася и заключа отвън,започва да си мига на нормалния интервал(което също е нормално),но ДУ е смълчано-не,че е кой знае какъв проблем,но ме дразни.Само за 2-те литиево-йонни батерийки съм дал вчера 5 лв. и така...

Коментар

Значи дистанционното реагира след програмиране, търси на друго място повредата.

Коментар

Първоначално публикуван от vonigram Преглед на мнение
                Да,това правя,след всяка стъпка мигачите си примигват както трябва-двукратно (след 6-те контакта за 10 сек.),задържане на ънлок,3-кратно натискане на лок,даване на контакт,примигване на мигачите-1-кратно и
                Мигачите трябва да примигват след продрамирането на всяко дистанционно. От поста ти не става ясно дали това се случва. Не след като дадеш контакт, а просто малко след натискането на unlock и трикратното натискане и отпускане на lock.

То не е изключено и приемника да е заминал де, ама ми се струва малко вероятно.

Коментар

"....3-кратно натискане на лок, < тук следва да има отпускане на ънлок и еднократно мигване , после е >даване на контакт,примигване на мигачите-1-кратно <би трябвало да е 2 пъти>

Коментар

Така или иначе джипа съм го купил само с 1 ключ и 1 дистанционно,което си бачкаше до преди да заменя падналия с нов акумулатор,та този приемник,за който говорите -каква евентуално може да е причината да свърши курса,къде се намира в колата,как да го проверя дали работи,ако не,може ли да се подмени и т, н,.на тези въпроси моля да ми отговорите.

Коментар

Да 2-пъти е,моя е грешката в написаното по-горе !!!

Коментар

Според мен бркаш нещо в процедурата. Ако всичко докато програмираш се случва както трябва да се случва (тоест всичките премигвания и потвърждавания), и дистанционното и приемника работят. Няма как докато го програмираш да го приема, а после не.
                        От дясно, под кората под волана е. Горе-долу на една линия с контактния ключ се пада.

Не се оправя. Сменя се. Взима се от морга. Ако модула е с един куплунг, е само централно. Ако с 2 + антена, значи е фабрична аларма. Второто е малко по-трудно намираемо. Първото го има всяко терано от същите години като твоето. Говоря за такова преди 2000г. За след 2000г. не знам как стоят нещата.

Коментар

Много Ви благодаря за изчерпателната информация,но съм зает човек и нямам ама никакво време да се занимавам повече с този проблем.Ще работя с ключа и това е засега !!! Желая на всички колеги от сайта и форума-здраве и успешна нова година !!!

Коментар

Извинявам се, че вдигам стара тема, но имам подобен проблем.
                            Правя всичко както е описано, но не влиза в авариен режим, да разбирам ли, че е заминал този приемник под волана и има ли начин да се провери преди да се подмени.
                            Благодаря предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X