Здравей те колеги.Карам Нисан терано 2.4 -124к.с.От известно време се появи проблем със стартирането на двигателя.По точно-при завъртане на ключа за запалване стартера не върти въобще.Лампите на таблото недават никакав признак,че има консумация.На скорост пали.С почукване около ключа притягане на масата на двигатела в един момент се оправи.Минаха неколко дена и отново същия проблем,пробвах с резервния ключ но нищо не става.Ако някой се е зблъсквал с такъв проблем нека помогне.Благодаря ви предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с паленето
Свий
X
-
От: Проблем с паленето
При тези симптоми -само фложка.
Свали пластмасите и ще видиш кабелите които влизат във фложката.
При нея се получава луфт спрямо ключа или нагаря/изгаря/. Пробваш като я притиснеш и даваш на стартер.Така няколко пъти, и ако завърта си се разминал по лекия начин.Там има едни ушички които притискат фложката, но може да нямат ход.Тогава увиваш здраво с хубав изолирбанд стегнато и може да изкара години. При мене вече две години е така.Ако това не помогне, трябва да се ориентираш кой е кабела към стартера и да го окъсиш към главния-завърти ли, значи ще трябва нова фложка-или пускаш кабели и извеждаш бутон за стартера.Като ми създаде на мен такъв проблем, си пуснах кабели от фложката и си изведох бутон за стартер.Сега пали и по двата варианта.
Дано да е един от двата случая-най-безболезнени са.
-
Вчера сложих чисто нов акумулатор и като реших да го запаля стартера върти, но не пали чак след няколко опита запали и изкара синкав пушек и миришеше на богата нафта , както мирише на неизгорял бензин., Подгревните свещи не съм ги гледал. откакто го имам. Дайте ми съвет какво може да е.Весело изкарване на новата година.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PUNISHER1973 Преглед на мнение.... .... Подгревните свещи не съм ги гледал. откакто го имам. .... ... .
Поне 2-3 не работят!Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Ако стартера върти кога си иска, проблема обикновенно е прост но неприятен за правене.
Стартера оксидира от страната на камбаната. Самата камбана също. Там е минуса на стартер. Не прави контакат. Сваля се стартера и се чисти, маже се с контактна грес и нещата потръгват.
Ако те мързи, може да вържеш една допълнителна маса директно на стартера. Провери в какво състояние е дебелия минусов кабел от шасито до двигателя.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Студено. -9 по показанията на таблото. Контакт, подгрев, върти секунда две и пали. Вдига си оборотите до към 1500 и заработва равномерно. Няма и 10 сек. плавно сваля обороти и...... угасва.
Пак палим и..... нъц. Претриса, кълба бял дим, миризма на нафта и те така докато не падне акумулатора. На моменти с пълна газ сработва за три четири секунди колкото да избълва бял пушек с размерите на пететажна кооперация и пак.... нъц.
Междувременно светна и чека. Процедура по заключване/отключване на автомобила и изчакване да си изцъкат всички релета цъкането, чека угасва, запалва мигновено и нормално за 2-3 сек. и пак обороти долу и белия дим.
Луда работа. Като че ли някой го лъже колко е студено и Нисанчето се престарава с подаването на нафта.
Двигател 2.7 2002г. на 134 000 км. добре гледано и малко карано.
Имам чувството, че ако го излъжа че е по топличко няма да прави такива магаретии.
Ма това само си го гадая, моля ако някой знае къде е дяволията да казва!
Черпя здраво!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПолей обилно ГНП с гореща вода, малко е терсене местото, ама се постарай. Пробвай и ако се оправи ще ти кажа къде е проблема.
Ако не се оправи следваща стъпка е същата процедура с гор. филтър.
Веднага поливам!
Не че мога да разбера идеята ти напълно ама след като нямам друга
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПолей обилно ГНП с гореща вода, малко е терсене местото, ама се постарай. Пробвай и ако се оправи ще ти кажа къде е проблема.
Ако не се оправи следваща стъпка е същата процедура с гор. филтър.
Ще трябва все пак да видя подгревните и другите свещи, както и евентуална смяна на горивния филтър, ей така, за всеки случай. Някои препоръчват, че преди всяка зима следвало да се сменя.SUV
Коментар
-
Запали нящото!
Окъпана помпа с топла водичка. По лесно става на свален акумулатор. Запали пак в "оня" си режим ама задържа от втория път без да угасне. Естествено пак през заключ/отключ заради чека от първия неуспешен опит.
Сега се сещам, че и лятото след напълно нормално стартиране има известен период в който двигателя работи в някакъв "друг" режим и след минутка си влиза в час.
Сега отново в изумения режим облаците са невероятни. Кучето /от подветрената страна/ като пряк потърпевш явно нещо се стресира и вече половин час не иска да излезе от къщичката. Явно ще спирам на друго място до пролетта.
И още нещо. След като се нормализират нещата /без никакво предизвестие/ автомобила просто става друг. Не иска да изпуши за нищо на света. Просто без промяна на обороти 1500 /насилствено задържани/ изведнъж претрисането изчезва и димът рязко спира!
Явно лекарството на Андро проработи. Но докога?
Коментар
-
Съвсем подобен проблем имах миналата година с една кофти нафта. Пали и работи но след 15-20 сек гасне. Ако дадеш газ, пак гасне.
5 литра бензин в резервоара и нов горивен филтър решиха проблема.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеСъвсем подобен проблем имах миналата година с една кофти нафта. Пали и работи но след 15-20 сек гасне. Ако дадеш газ, пак гасне.
5 литра бензин в резервоара и нов горивен филтър решиха проблема.
Утре, ако запаля, филтъра ще се смени моментално и горивото с него. Ако не друго, то поне ще съм направил и това полезно действие.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар