Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Navara D40 гуми, какъв размер и предложения за зимни/АТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Navara D40 гуми, какъв размер и предложения за зимни/АТ

Здравейте,
    зимата настъпва, макар и бавно, и си е крайно време да се помисли за зимни гуми.
    Въпроса ми е, какъв размер гуми са максималните желателни за тази кола. Летните са 255/65/17 и други размери на джанти 17 не пише на колата. Не гоня максимален клиренс, нито да изтезавам дифовете докрай, но днес един гумаджия ме убеждаваше, че 265/70/17 ще опира, а аз изглежда съм неподготвен при избора. Колата ще се кара в зимни условия, с идеята да минава поне 300-400м неотъпкан сняг и на утъпкан да не се върти като уаз-ка с руски гуми. Затова мисля, че АТ гумите не са добър избор. Иначе днес ми изпадна вариант за BFgoodrich all terrain със стар дот от 2011 за 600лв за 4-те но тук четох, че дуратрак са много по-добри за зимата дори и като всесезонни. Та дилемата е пълна, какъв размер, всесезонни или зимни, а моделите са още по разнообразни.
    Ще се радвам на всякакви съвети, че само с четене явно няма да се ориентирам правилно.

От: Navara D40 гуми, какъв размер и предложения за зимни/АТ

Поне някой има ли личен опит, дали 265/70/17 ще влезе на стандартна навара D40, без да опира при докрай навит волан или в калниците?

Коментар

В аутодата дават твоят размер 255/65/17 за друг не пише, по-добре не си прави експерименти.Има вариант да минеш на 16 джанта тогава може

Коментар

Зная, че това е размера написан в аутодата и на гредата на колата. Но ме интересуваше дали някой е слагал 265/70/17 поради факта, че ми предлагат BFG AT неизползвани за 600лв. В разни чужди форуми пишат за безпроблемно каране с 265/75/16, което според калкулаторите е еднакъв диаметър с 265/70/17.

Коментар

На един такъв Нисан сложихме 265/75R16 Toyo Mud Terrain и опираха в малката пластмасова престилка под бронята.След като я махнахме проблем нямаше.

Коментар

За Патфайндър, чиято предница би трябвало да е 1 към 1 с тази на Наварата знам, че другия стандартен размер за 17 цолова джанта си е точно 265/65/17. Аз примерно сега съм с 255/65/17, но пролетта мисля да си купя по-големия за летни гуми.

Коментар

Прочетох доста в navara.asia и там в много теми описват безпроблемно вкарани 265/70/17 и 265/75/16 на навари без лифт. Описват дори по-точно отчитане на одометъра с по-големите гуми. За други проблеми не споменават. Та затова питах тук дали някой ги е слагал и се е натъквал на проблеми от един или друг тип.

Коментар

265/70 и 265/75 вече ми се виждат прекалено големи размери. Няма как да отчита по-правилно с тях. Най-малкото колата ще стане по-тромава и ще качи разхода с тези големи гуми.
                Според мен се насочи към 265/65/17 щом искаш малко по-големи гуми.

Коментар

265/70/17 трябва да пробваш. Има вероятност да не опират никъде. На един и същи размер, различните модели са с различно широк грайфер. Широкия грайфер опира в пластмасата зад гумата. ако е по-тесен не.

....ааа за какво са ти по-големи гуми?
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

За Дуратрак на Гудиър и неговото поведение доста има тук - http://adv-bulgaria.com/forum/main-c...ачества с две думи - Страхотна гума
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Както и в началото писах, питам защото ми предлагат BFG AT с този размер, нови на по-малко от 50% от пазарната цена. От по-високи гуми винаги има нужда(255 ширина са си ок). За duratrac и аз съм чел хубави неща, но в нета не намирам стандартния за мен 255 65 17, намирам 265 70 17 и пак въпроса остава, а и цената е "малко" по различна(около 400лв/бр).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X