Обява

Свий
Няма добавени обяви.

терано2-бензин или дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• терано2-бензин или дизел

Та това ми е чуденката терано2 97-8год. но 2,4бензин/газ или 2,7 дизел. Някои би ли ми обяснил кое е по добро какви са предимствата и недостатъците.Джипът ще се използва за лов за лек до среден офф роуд.
    Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

От: терано2-бензин или дизел

http://www.offroad-bulgaria.com/show...E4%E8%E7%E5%EB
    Чети,но като цяло дизела 2,7 е по-добрия вариант.

Коментар

За в гората задължително дизел.
      За всекидневна употреба мисля газифицираното е по-евтино, НО КОЙТО ИСКА ЕВТИНО, НЕ СИ КУПУВА ДЖИП!
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

И двата мотора са добри.За икономичност незнам-18 газ/11 нафта/15 бензин-ти си прави сметка.Но за лов и офф роуд с газова нещо не ме кефи-като се има в предвид че ще трябва да сложиш някъде газовата бутилка/поне 50литра/.Това според мен

Коментар

готово всичко изчетох и маи ме убедихте за дизела
          Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

+1 за 2,7 ТДИ
            Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
            +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
              И двата мотора са добри.За икономичност незнам-18 газ/11 нафта/15 бензин-ти си прави сметка.Но за лов и офф роуд с газова нещо не ме кефи-като се има в предвид че ще трябва да сложиш някъде газовата бутилка/поне 50литра/.Това според мен
              Не зная как караш , но аз на газ повече от 14 на сто газ не харча на нормален път, градско - 14,5-15... По калищата може и да достигнеш 18-20...

Коментар

Дизел и хубаво масло+двутактово в нафтата на всяко зареждане 250 мл на цял резервоар.

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
                  Не зная как караш , но аз на газ повече от 14 на сто газ не харча на нормален път, градско - 14,5-15... По калищата може и да достигнеш 18-20...
                  Моето е дизел.Бензинова на газ съм карал 3-4 пъти.Смея да твърдя че гореше над 15.Говоря за градски условия.За комбиниран разход и удушена газта малко над минимума може да се докара 14

Коментар

Е "интересно" е от толкова каране да се дават разходи и съвети Следващия път кажи че си карал 2-3 пъти само , за да подмина с усмивка поста, не да сравнявам
                    ПС: Без лоши чувства

Коментар

То зависи и как се кара, все пак. Щото моята извънградско харчи между 9 и 14 нафта. Единственото читаво сравнение би било да карат бензин и дизел един зад друг едни 200-300 километра. Щото то и динамика и всичко е различно, особено в ниските обороти, в каквито се кара в града.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Привет на всички. Колега сигурно вече е решил, но все пак за бъдещите читатели + 1 за бензиновата версия.
                        Преди година си купих бензиново Терано 2 къса база 98година. и веднага на мястото на бензиновия резервоар монтирах 50л. газова бутилка. /според мен може и по-голяма, но.../ от тогава си събирам фактурите за всяко зареждане /бензин и газ/ изминал съм около 30 000 км. да кажем 30/70% офроад/асфалт... Среден разход 14,7л.... в гората се представя не по-лошо от дизелите, разходите по поддръжката смятам че са съизмерими.... от към динамика няма спор че дизелът е по-добър, но колко често ни е нужна тази динамика.... в днешни дни 90% от хората гледат предимно разходите за изминати км.
                        Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                        Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Разлика има. По-бавни и понякога по-слаб заден диф, по-слаба скоростна кутия. Отиди на някакъв наклон, примерно нещо като 10-15 градусов. Пусни на първа бавна, и както е на празен ход отпусни педала и пробвай как ще го изкачи. Без да пипаш педала на газта. Дизела го качва без да си промени оборотите, както си е с 31-ците.

Това са и основните разлики, и на пътя, и извън. 120 и кусур конски сили варианта на бензина е що-годе адекватен за късо. Ама иска настъпване и обороти. Силата му започва в обороти, при които на дизела вече му става чоглаво. Примерно 3200-3500 и нагоре. Дизела при 3500 се движи с нещо като 145 реални (по GPS) и харчи 14. Бензина при същите условия ще е с около 3800 оборота, с газ до ламарината, и ще харчи значително над 14. Аз затова и казвам че обективно сравнение би се случило ако 2 джипки карат по един и същ марщрут заедно, и заедно си мерят разхода. По простата причина че вървят различно в различни режими, и харчат различно при тия режими. Съответно се карат по различен начин.

Дизел, каран кротко, харчи между 10 и 11 (лято/зима) градско и 8 извън. Толкова ми харчеше първия месец, докато не го почувствах естествено. После, извънградско, вече вдигнат и с рошави гуми, с 90 харчи 9, със 140 харчи 14. Градско - 11-12 лятото и 12-13 зимата. Ама все не ми се получава да го карам с 90. На никой автомобил не ми се е получавало - все ги пържа колкото могат.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
                            Е "интересно" е от толкова каране да се дават разходи и съвети Следващия път кажи че си карал 2-3 пъти само , за да подмина с усмивка поста, не да сравнявам
                            ПС: Без лоши чувства
                            И аз без лоши чувства но..В момента карам Добло 1,2 и за да върви като на бензин съм го направил в града да гори 12 газ.И пак без лоши чувства сигурно съм изгорил повечко газ от теб.Газта допълнително забавя впръскването с още 2-3 милисекунди и да ти кажа че разход 14 в града/по горе съм дал в градско/е нереален.Когато вземеш колата с пълна газова бутилка и пак е връщаш така не ти трябва да навъртиш милиони че да разбереш колко гори една кола.Не може в един пост да напишеш всичко така че не ги подминавай особено ако си решил да се похвалиш с нещо на границата на разумното.Колкото и да харчи газта и парите са твои така че и ти не ми се сърди

Коментар

Противоречиш си... Аз не съм тръгнал да се хваля... Просто се впечатлих от крайното изказване. И под секрет, дай да не си мерим километрите на газ, градско...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X