Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Нисан терано 3.0Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Нисан терано 3.0Д

Привет на всички, решил съм да стана собственик на Нисан Терано 3.0 дизел, дълга база, 2003-2004г.
    Ако има някой опит с такова терано нека да сподели
    1. какви са му плюсовете, минусите и т.н.
    2. какво трябва да се види най-вече при покупка( проблемни места и др.)
    Джипа ще се ползва както за градско каране, така и за лов събота и неделя(не много тежък offroad)
    Предварително ви благодаря

От: Въпрос за Нисан терано 3.0Д

2003 или 2004? Този двигател има проблеми до 2003 г. Гледай на талона какво пише, а най добре да го види някой който ги различава. Това не значи, че двигателите до 2003 година не работвт, но за тях е опасно да се карат с повече от 3000 об/м. Т.е. 120км/ч. дълго време. Иначе Тераното е добра машина. Ако не е изгнило е прекрасно.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Имам такова Терано края на 2002г. е. Не знам дали е от проблемната партида. До сега единственият проблем, който ми е направило е горивната помпа. Модела и е VP44 и ако се поразровиш из нета ще видиш, че доста коли са с този модел помпа и е доста проблемна. При мен беше задрало авансаторното бутало. Ремонта не е много приятен финансово, но да чукна на дърво от тогава няма проблем. Инъче джипката върви много и разхода е добър. Прави ми много приятно впечатление, че след смяната на маслото първите поне 1000 километра маслото е бистро като ново нещо което не съм виждал при другите дизелови коли, които съм имал. Другото, което съм чувал е, че ръждата е проблем при внесените от северните страни, моето е от Италия и няма грам ръжда.
      Успех с покупката.

Коментар

Здравей колега,моето е такова терано 10.2002г.Джипа е Комън Рейл и не съм чул да има проблеми с помпата,освен,че е капризна към качеството на нафтата.Сравнително икономичен е разход с гуми Гуудрич алтерайн при скорост 110 кмч. извънградско ми дава 10 на 100.Подходящ е на дълъг път,не изморява, бърз е поддържал съм скорости с летни гуми до 180 кмч.,но тогава и разхода ти скача.Почти всички имат климатик ако е важно за теб.В гората е пушка и с по-хубави гуми е перфект.Гледай го да не е тръгнал да ръждясва.Слабости им са биалетки (за 6-7 години ги сменявам 2 пъти).Провери и дали всичко по двойното е ток(дали не липсва нещо кардан,хъбове и т.н),че един колега си взе Терано без преден кардан,но разбра късно.Общо взето са добри джипки.
        Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
          Здравей колега,моето е такова терано 10.2002г.Джипа е Комън Рейл и не съм чул да има проблеми с помпата,освен,че е капризна към качеството на нафтата.Сравнително икономичен е разход с гуми Гуудрич алтерайн при скорост 110 кмч. извънградско ми дава 10 на 100.Подходящ е на дълъг път,не изморява, бърз е поддържал съм скорости с летни гуми до 180 кмч.,но тогава и разхода ти скача.Почти всички имат климатик ако е важно за теб.В гората е пушка и с по-хубави гуми е перфект.Гледай го да не е тръгнал да ръждясва.Слабости им са биалетки (за 6-7 години ги сменявам 2 пъти).Провери и дали всичко по двойното е ток(дали не липсва нещо кардан,хъбове и т.н),че един колега си взе Терано без преден кардан,но разбра късно.Общо взето са добри джипки.
          Kомън рейл- сигурен ли си в това,което казваш?
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Със сигурност не е комън рейл

Коментар

3.0DI- Direct injection, не означава - комън рейл. Има доста изписано за мотора ZD30.
              NISSAN PATROL Y61 ZD30
              HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Директно впръскване означава, че горивото се впръсква директно в цилиндрите, а не предкамерно. Не е задължително да е комън рейл

Комънрейл - е система за директно впръскване в цилиндрите, от дюзи, разположени на обща рейка. Като впръскването се осъществява под високо налягане. Има една горивоподкачваща помпа и една помпа за високо налягане.

Помпа-дюзата по същество отново е система за директно впръскване на дизела, но при нея има горивоподкачваща помпа, след което всяка дюза си създава високо налягане, без да са на обща рейка.

Има и директно впръскване на горивото без то да е под високо налягане.

Специално ZD30 с турбо, мисля че всички са комънрейл
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Специално ZD30 с турбо, мисля че всички са комънрейл
                  Common rail са само последните. Терано с common rail до колкото ми е известно няма. Всичките са с не безизвестната VP44 помпа.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X