Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тerrano 2 94.г 2,4 проблем със скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тerrano 2 94.г 2,4 проблем със скорости

Здравейте колеги имам следния проблем :
    Започна да се чува странен шум от към скоростите в предната им част от към съединителя,интересното в случая е че се чува на 1,2,3, и 5 скорост като на 4 шума изчезва напълно,забелязах че когато натовариш повече всяка една скорост ссстърженето става доста силно,и неравномерно,вдигнах я на канал и забелязах че шумат се чува предимно и само в началото при съединителя като с него също нямам проблеми.
    Проблема се появи след сравнително дълъг преход София -зовир Иваеловград и обратно като на финала едвам се прибрах(добре че не ме остави).
    Та предстоят ремонти и се чудя ремонт на скорости ,нови скорости(втора употреба за 380лв )или какво.
    Всеки съвет ще ми бъде от голяма полза за което благодаря предварително.
    Само да допълня от преди проблема не съм забелязал никакви проблеми от това естество,скоростите си влизат ,интересното е че и след проблема всяка скорост влиза без проблем и съединителя отделя без проблем и когато го натиснеш всеки шум изчезва напълно.

От: terrano 2 94.г 2,4 Пробем с скорости

Моят Маверик от същата година е със същите симптоми и така вече 2год. вият скоростите,а нямам време да го оправя.Проблема е описан в раздела за Форд от колегата r3fon,касае се за лагер на първичния вал откъм съединителя.Имаше и описание на лагерите.Не бива да се кара на голяма предавка с малка скорост,защото това е предпоставка за такъв вид повреда.Ще си направя ремонт на скорости,а няма да рискувам с такива втора употреба,защото не знам на "новите"(втора ръка),кога ще им се случи подобна случка,но това е мое мнение и не ангажирам никой с него.Ремонта в сервиз няма да е евтин(приблизително 300-400лв.,ако взимаш кутия втора ръка още 400лв.,хубаво е да подмениш и съединителя комплект,ако му изтича живота,вилка и т.н. и минаваш хилядарка),но важното е да попаднеш на хора,които знаят какво правят.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от bojanski Преглед на мнение
      ....................................,касае се за лагер на първичния вал откъм съединителя
      Това сигурно ли е? Защото точно тия скорости имат склонност да накопават зъбните колела!!

Коментар

При моите скорости за 2год. е възможно и да съм накопал зъбните колела,но при колегата при условие,че от скоро му вият скоростите дано проблема е лагерен.При колегата r3fon симптомите са били аналогични,поръчал е пълен комплект лагери за ск.кутия от Англия и уточнява,че проблема се е оказал в съчмения лагер(луфт 1-1.5мм) на първичния вал на опашката на кутията,другите лагери не ги е сменял.Темата е:"Скоростна кутия Ford Maverick/Nissan Terrano2" в раздела за Форд.Поздрави.

Коментар

,интересното в случая е че се чува на 1,2,3, и 5 скорост като на 4 шума изчезва напълно.

4-та скорост е директна и затова изчезва шума. Лагера на шийката се натоварва най-малко, поне аз така мисля.

Коментар

Колеги да докладвам след ремонта,смених скоростите с нови /втора ръка/,за сега всичко е ок.
            Странното е че с старите скорости имах проблем с движението 4х4 ,а именно,когато се движа с скорост на над 50км-60 и т.н,се чуваше и усещаше бучене и тресене ,което аз дължах на предния мост , или раздатка карета и т,н но не ,след подмяна на скорости всичко си дойде на място ,и шум изчезна и тресене.Голяма мистерия.
            Само да отбележа че шумат описан по горе ,беше само в режим 4х4,само с задното не съм имал проблеми до скапването на лагерите.
            Като тегля чертата 340лв скорости ,140 работа,100лв масла ,120 лагер съеденител/оригинал/.
            Тук обаче не слагам риска от калпава ск. кутия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X