Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 - Лампата на ABS ту свети ту гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 - Лампата на ABS ту свети ту гасне

Привет, колеги,
    Тераното ми е R20, 1998 г. дълга база, с кръглите фарове. Преди няколко дни като пътувах забелязах, че светна жълтата лампа на ABS. Светеше около 15 мин докато спрях. Изгасих мотора, после пак го запалих и вече не светеше. Тръгнах отново и след известно време пак светна. Повторих същото упражнение, пак изгасна и т.н.
    Може да се каже, че от време на време светва и гасне понякога след изключване на запалването и поновното му включване, понякога и сама.
    Що се отнася до ABS, той включва понякога съвсем за малко при съвсем леко спиране на асфалт и то малко преди автомобила съвсем да спре, т.е. при скорост 5-10 км/ч. и то при съвсем леко натиснат педал, което не е нормално.
    Имам приятел монтьор, който огледа къде са датчиците на 4-те колела и ми каза, че са доста затворени и няма как да се замърсят от кал и прах. Зачисти клемите, както и голямата клема под капака. Никаква промяна. Каза ми, че трябва да се закачи на компютър, но при светеща лампа. а това е много трудно тъй като лампата предимно не свети. Освен това нямам ясна идея къде да отида за да ме "закачат". Не знам и кой точно е специалист по ABS и преди да започна проучване реших да потърся съвети от знаещите в този форум.
    Ще бъда благодарен на всеки, който сподели знанията си по този въпрос.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

От: Терано 2 - Лампата на ABS ту свети ту гасне

Здравей колега, това което описваш вероятно е прекъсващ кабел на датчик,за диагностика не е задължително да свети лампата! Грешките се записват и едно четене ще покаже проблема...
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Причината е че кабела (най-често на някой преден датчик) ту дава контакт, ту не дава. След 2 смени на датчик от морга и същия проблем след няколко месеца, го "излекувах" с махане на бушона на ABS-а. Сега си свети постоянно, а аз знам със сигурност какво става като натисна педала.

Трябва ти някой, който освен диагностика на мотора, може да прави и всякаква друга диагностика (ербегове, ABS, и каквото още се сетиш). Кой да е в Бургас - нямам идея.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря, колеги. Тъй, като тази материя не ми е силна страна, не се сърдете на следващите въпроси.
        - като свети лампата означава ли еднозначно, че ABS системата не работи ?
        - предполагам, че като махна предпазителя ABS не работи. Така ли е ?
        - Ако карам с изваден предпазител освен това, че нямам ABS (а той трябва само при хлъзгави условия) може ли да има други последствия (например да откажат спирачките, да блокират колелата и др.) ?
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
          - като свети лампата означава ли еднозначно, че ABS системата не работи ?
          В общия случай - да. От време на време май се опитваше да изгасне сама, но не помня точно.
          - предполагам, че като махна предпазителя ABS не работи. Така ли е ?
          Да.
          - Ако карам с изваден предпазител освен това, че нямам ABS (а той трябва само при хлъзгави условия) може ли да има други последствия (например да откажат спирачките, да блокират колелата и др.) ?
          Не. Просто имаш спирачки без ABS. Карам така от сигурно 2 години вече. Единствения страничен ефект е че лампата на ABS-а свети постоянно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Точно и ясно. Благодаря, Спарки.
            Ако реша да отида на диагностика и намеря при кой, ще споделя какво е било. В името на трупането на опит във форума.

Коментар

То е ясно какво е. Не е ясно кое от 4-те е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X