Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резисторен блок за парното на terrano/maverick

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Резисторен блок за парното на terrano/maverick

Здравейте,
    предполагам се досещате от заглавието, че ми работи само 4-та степен на вентилатора
    Търсих тази джаджа по магазините в Силистра и не я намерих.
    Остават ми два вариант: да търся терано по моргите
    или ....
    въпросният резисторен блок е една платка и явно съпротивленията на трите степени се определят от дължината и ширината на шините.
    По средата (на главната шина, 2-ро или 3-то краче) има един елемент които е видимо обгорял.
    Въпроса ми е, някой случайно да знае това резистор ли е или диод?
    Ще стане ли проблем ако просто на негово място сложа един мост?
    Примерно да се стопи някой кабел или спойките да не издържат на отделената топлина?
    нема начин да нема начин
    Ford Maverick 2.4 бензин/газ 1998г, екстри - изгнили шаси и купе, разтракано окачване, 1бр мъртъв цилиндър на бензин
    LZ2SHD, нула осем 8 seven 0 4 едно сто 90 и едно

От: Резисторен блок за парното на terrano/maverick

Резистор е, предполагам. Ако беше снимал, можеше да ти кажем и повече.

Проблем едва ли ще стане, но най-много да имаш 4 еднакви степени, ако сложиш мостче, или някоя от останалите да стане същата като 4-та.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И да бях снимал щеше да се види една черна точка, наподобяваща стопена пластмаса. А и вече го изкормих и му зачистих шините да сложа две-три жички.
      Притеснява ме дали случайно всички шини и кабели да са сметнати толкова точно, че ако се махне това съпротивление тока да им дойде малко повече. Макар че този резистор надали е повече 1-2 ома
      нема начин да нема начин
      Ford Maverick 2.4 бензин/газ 1998г, екстри - изгнили шаси и купе, разтракано окачване, 1бр мъртъв цилиндър на бензин

Коментар

Ако въпросния резистор е обща за всички шини, просто степените няма да са това, което са били. Ще станат "по-бързи". Дали ще им дойде в повече - нямам идея. Те са във въздуховода за да се охлаждат от потока въздух.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На обща шина е, ще пробвам и ще видим.
          edit: А може и на общия кабел да тикна един здрав диод, и те си имат съпротивление
          нема начин да нема начин

Коментар

Най-бързата е директно вързана,другите минават през резистори с различни съпротивления,от там и различни обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от sharkydog Преглед на мнение
              На обща шина е, ще пробвам и ще видим.
              edit: А може и на общия кабел да тикна един здрав диод, и те си имат съпротивление
              Нищо няма да се случи ако поставиш диод,най-много да "пукне",ако е маломощен.Ако не намериш оригинала,приспособи от някой дрегел(предполагам,че не е климатроник с потенциометър),в Силистра морги дал господ.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не е с климатроник.

Коментар

Запояваш и после почисти вентилатора.Вентилатора и платката са еднакви с тези на Нисан Примера П11 ако се наложи да смяна

Коментар

Моя резистор , ако не се лъжа е точно замостен и си имам и 4-те степени.Сега...дали скоростите им отговарят на оригиналните не знам, но мисля че няма нищо фрапиращо като разлика.
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравей,
                      Въпросния "нагорял" елемент е термопредпазител или там както се казва.
                      Просто го шунтираш (даваш го накъсо) и проблемите ти се решават.
                      Успех.
                      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                      Opel Campo 3,1 TD '99
                      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Благодаря, това исках да знам, какво е, сега спирам да го мисля
                        Сложих му мостче и си работят и останалите 3 степени. Исках да сложа и втора жичка успоредно до нея, но скапаният ми поялник и удивителните ми умения не го позволиха, първия опит унищожи шините където ги бях зачистил и се наложи да слагам по-дълъг мост на втори опит.
                        нема начин да нема начин

Коментар

Колеги, аз имам същия проблем със степените на вентилатора - работи ми само на четвърта. Къде да търся въпросната платка със съпротивленията?

Коментар

Първоначално публикуван от simontu Преглед на мнение
                            Колеги, аз имам същия проблем със степените на вентилатора - работи ми само на четвърта. Къде да търся въпросната платка със съпротивленията?
                            Стои в дясно под таблото и зад вентилатора.Като се наведеш отдолу почти до ламарината, която отделя двигателния сектор и ще го видиш.Хванато е с две болтчета и е вкарано нагоре където и контактува.Т.е. развиваш двете болтчета и го издърпваш надолу.
                            П.П.Задното болтче е малко тегава работа, но не е нещо невъзможно.Просто иска малко приказки с майка му и всичко си идва на мястото...
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Този елемент го шунтирам с лустър клемичка.
                              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X